«Farmen»:

Trakk seg:
- Barnehage

Tina Teien orket ikke mer, og reiste hjem. Hun mener stemningen av og til var som i en barnehage.

DRO HJEM: Tina Teien trakk seg i tirsdagens «Farmen». Her får hun en klem av storbonde Robert Michael Scott. Foto: TV 2
DRO HJEM: Tina Teien trakk seg i tirsdagens «Farmen». Her får hun en klem av storbonde Robert Michael Scott. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble det klart at Mohamed Sarmadawy (27) ble førstemann ut av «Farmen». Tirsdag ble det klart at hans «overmann» i tvekampen, Robert Michael Scott (54) ble den nye storbonden - noe som vakte en del reaksjoner.

Men det var mer som fikk oppmerksomhet i tirsdagens episode, blant annet det faktum at deltaker og én av storbondens hjelpere, Tina Teien (38), valgte å trekke seg fra programmet.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

- Diskrimering

Men før det ble hun beskyldt for diskriminering av flere av jentene på gården. Grunnen var at hun snakket for storbonden da gjengen gikk gjennom fordelingen av arbeidsoppgavene i forbindelse med storbondevalget.

En av oppgavene var å bygge en utkikkspost, og da Teien fortalte at planen var å sende alle guttene dit, ble stemningen svært amper.

SENTRAL SKIKKELSE: Tina Teien har fått mye TV-tid så langt i «Farmen». Nå er eventyret over. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SENTRAL SKIKKELSE: Tina Teien har fått mye TV-tid så langt i «Farmen». Nå er eventyret over. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

«Utkikksposten, det er altså et så gigantisk prosjekt, så det vi har valgt å gjøre er å sende alle guttene dit», sa hun i programmet.

- Diskriminering! Sorry, men jeg synes bare det blir så kvinnediskriminering når man sender alle mannfolk ut i skogen for å snekre, mens jeg sikkert hadde vært like god som mange av dem til å snekre, utbryter én av de andre deltakerne, Heidi Persdatter Greiner Haaker (55), etterpå, før andre også meldte seg på i diskusjonen.

Dårlig stemning

- Hva tenker du om den situasjonen, Tina?

- Nei, hva skal jeg si? Det startet med at storbonden Robert samlet oss ute og sa at dette ukesoppdraget var hundre prosent i boks. Jeg tenkte at det var noe muffens her, og mens han pratet lå oppgaveboka ved siden av meg. Så jeg begynte å bla - og så at dette jo var helt feil. For det var et stort oppdrag.

Hun fortsetter:

- Han hadde ikke fått med seg noe av det mentor sa. Og ikke spurt hva han mente heller, sier hun med et smil.

Dermed skal alt ha endt i at Teien måtte trå til litt ekstra i rollen som hjelper, ifølge henne selv.

- Robert spurte meg om jeg kunne forklare det foran alle, så alle skjønte. Men så er det jeg som får masse kjeft for diskriminering og alt mulig. Mens storbonden ikke sa noe. Og det følte jeg var ekstremt urettferdig. For dette var ikke mitt valg. Det ble veldig «barnehage» av og til, forteller hun om sin egen opplevelse av det hele.

- De angrep meg

38-åringen mener det ikke var noe i hodet hennes som mente at jentene ikke klarte å bære tømmer i forbindelse med utkikksposten.

- For å gjøre det enkelt fant vi bare ut at det beste var å sette alle guttene på det, de som faktisk er de sterkeste. Mens jentene fikk ansvaret for snekring av hesten. Om vi fant ut at vi bare ville trenge tre jenter til det, ville vi sendt resten ut til tømmerjobben. Det var aldri meningen å diskriminere, men det ble det selvfølgelig oppfattet som det.

«Farmen»-deltakeren er frustrert over at så mange i dagens samfunn føler seg krenka av den minste ting.

- Jeg oppfattet dette som veldig urettferdig, siden de angrep meg. Jeg var bare budbringer. Men dum som jeg er tok jeg kampen, jeg. Er det én ting jeg har lært etter Farmen, så er det at jeg ikke trenger gå inn i alt av kamper.

Vurderte lenge å trekke seg

Litt senere i episoden valgte Teien altså å trekke seg fra programmet. Det førte til mye tårer, men selv bedyrer hun at det ikke hadde noe med denne situasjonen å gjøre.

- Jeg hadde tenkt på muligheten for å trekke meg fra dag én. Årsaken var veldig sammensatt. Det å leve sammen med 13 andre så tett uten mulighet til å komme seg unna, i tillegg til at jeg bare sov to timer hver natt mens jeg var der. Jeg gikk inn i «Farmen» med å si at jeg er Norges mest ekstroverte, og det er jeg og - så sant jeg får alenetiden min. I ettertid har jeg sett behovet for stillhet og ro. Men inne på gården tok jeg inn alt av sanse- og stemningsinntrykk.

Og:

- Samtidig følte jeg at jeg hadde mye ansvar for dyra - helt alene. Jeg var skikkelig sliten. Det var en påkjenning. Mange var flinke til å jobbe, men mange sneik seg unna også. Det irriterte meg, jeg klare ikke svelge kameler.

Går glipp av finalen

Så langt i årets sesong har det kommet fram at det er spesielt dårlig stemning mellom nettopp Tina Teien og en annen deltaker, nemlig Sulekha Geele (36). Krangelen mellom de to hadde imidlertid lite med den selvbestemte exiten å gjøre.

- Nei, Sulekha var ikke en hovedgrunn til det. Men jeg har jo tenkt i ettertid at om jeg hadde sluppet de diskusjonene med henne, så hadde kanskje oppholdet mitt vært annerledes. Men hun var ingen utløsende faktor. Selv om det nok bidro til at jeg ble sliten. Men jeg savnet sønnen min, hunden min og bestevenninna mi så vanvittig mye og. Og pappaen min da.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

«Farmen»-reglene sier at dem som trekker seg ikke får medvirke i finaleprogrammet, der deltakerne samles igjen. Det tenker hun ikke veldig mye på.

- Det var jeg fullstendig klar over. Sønnen min har bursdag den dagen også, så det går helt greit, sier Farmen-deltaker Tina Teien til Se og Hør.

Farmen-finalen spilles inn førstkommende søndag. Se og Hør har ikke snakket med andre i denne saken for å bevare spenningen i programmet.

LES OGSÅ: Leah Isadora Behn strålte på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer