«Mesternes Mester»:

Trakk seg: - Gråt av smerte

Øystein Pølsa Pettersen skadet seg stygt i «Mesternes mester». Nå forteller han hva som skjedde.

«MESTERNES MESTER»: Flere kjente idrettsprofiler skal konkurrere om hvem av dem som er best, i den 12. sesongen av «Mesternes Mester». Sesongen er spilt inn i Arendal. Video: NRK Vis mer
Publisert

ARENDAL (Se og Hør): - Jeg lurer på om jeg har satt rekord i hvor kort jeg fikk være her, sier tidligere langrennsstjerne Øystein «Pølsa» Pettersen (37), når Se og Hør møter han i Arendal i forbindelse med innspillingen av «Mesternes mester».

Motivasjonen hans for å bli med i den populære NRK-serien, hvor flere av landets største idrettsprofiler kjemper mot hverandre, var uten tvil å bli kjent med andre. Ikke bare ønsket Pettersen å høre om de andre deltakernes karriere, men også lære dem å kjenne utenfor idretten.

- Samtidig ville jeg gjerne børste støvet av konkurranse-Øystein og komme litt bort fra det joviale. Jeg ville finne fram igjen det som skal til for å prestere. Det hadde jeg gleda meg til, forteller han.

SKAL I ILDEN: Årets «Mesternes mester»-gjeng, sammen med programleder Dag Erik Pedersen, avbildet under innspillingen i Arendal i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL I ILDEN: Årets «Mesternes mester»-gjeng, sammen med programleder Dag Erik Pedersen, avbildet under innspillingen i Arendal i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Som en kniv gjennom leggen

Det 37-åringen ikke visste, var at han skulle få minimalt med tid i konkurransen. Allerede i første episode pådrar han seg en stygg skade, og det er ingen vei utenom å trekke seg, noe han tårevåt forteller til de andre deltakerne. Hendelsen er for øvrig ikke spesielt synlig på tv.

KORT TV-OPPHOLD: Øystein «Pølsa» Pettersen (37) pådro seg en skade i første episode av «Mesternes mester», som sørget for at måtte kaste inn håndkleet og forlate konkurransen. Foto: Skjermdump fra NRK
KORT TV-OPPHOLD: Øystein «Pølsa» Pettersen (37) pådro seg en skade i første episode av «Mesternes mester», som sørget for at måtte kaste inn håndkleet og forlate konkurransen. Foto: Skjermdump fra NRK Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Pettersen om det tunge øyeblikket da han innså at deltakelsen ble av det korte slaget.

- Jeg lurer på om jeg satte rekord i hvor kort jeg var her. Det går ikke an å gjøre det dårligere. Det var dritkjipt, men det var umulig å fortsette, forteller han.

TÅREVÅTT: Øystein Pettersen lot tårene trille, både av smerte og sorg, da han innså at tv-oppholdet var over. Foto: Skjermdump fra NRK
TÅREVÅTT: Øystein Pettersen lot tårene trille, både av smerte og sorg, da han innså at tv-oppholdet var over. Foto: Skjermdump fra NRK Vis mer

Ifølge Pettersen pådro han seg en «god, gammeldags avriving» i leggen.

- Jeg kan ikke huske sist jeg gråt fordi jeg hadde vondt, men den dagen måtte jeg grine to ganger fordi jeg hadde så store smerter.

Skaden skjedde i en eksplosiv øvelse allerede andre dag, men Pettersen klarte på en uforklarlig måte å fullføre øvelsen.

- Jeg kjente der og da at det var det. Det kjentes ut som noen skar en kniv gjennom leggen. Det blir jo et sår inni leggen når fibrene ryker, men heldigvis så har vi adrenalin så man klarer å gjennomføre, forklarer han, og fortsetter:

- Det er forskjell på vondt og gærent, og jeg kjente at dette var gærent.

VANT: Jon Almaas danket ut Øystein «Pølsa» Pettersen i finalen av 71 grader nord. Video: Dplay Vis mer

Veien videre gikk til undersøkelse på en klinikk i nærheten. Uansett hvilken beskjed legene ville komme med, visste Pettersen at han ikke kunne returnere til konkurransen.

- Jeg kjente at jeg var ferdig. Vi tok ultralyd, og da ble det spurt hvor mange dager det ville ta før jeg var tilbake igjen ... Da svarte legen at det spørs hvor mange uker det tar før jeg kan gå uten å ha vondt. Da ble vi enige om at vi bare lar «Mesternes mester» seile sin egen sjø, og så er det det, forteller han.

- Bedre enn fryktet

Se og Hør møter 37-åringen i forbindelse med finalen av «Mesternes mester». Det betyr at det er gått flere uker siden skaden skjedde.

- Det går veldig mye bedre enn fryktet. Jeg er fortsatt sår og har vondt i leggen, men nå kan jeg gå helt vanlig uten at det er så vondt at jeg må halte, og da føler jeg meg mye bedre, kan han fortelle.

Pettersen har dog ikke begynt å jogge, men forteller at han «jomper» rundt og har begynt å trene seg litt opp igjen.

- Det går altså mye bedre enn fryktet. Jeg tenkte jo at nå blir det mange uker med alternativ trening og det kan det godt hende det blir det framover, men nå kan jeg i hvert fall gå noenlunde normalt.

Mange husker nok da 37-åringen tok gull i lagsprinten sammen med Petter Northug under OL i Vancouver for ti år siden. I verdenscupsammenheng har han åtte pallplasseringer - og kan se tilbake på en rekke andre imponerende prestasjoner.

GULLGUTTER: Pettersen tok gull sammen med Petter Northug under lagsprinten i OL i 2010. Foto: NTB
GULLGUTTER: Pettersen tok gull sammen med Petter Northug under lagsprinten i OL i 2010. Foto: NTB Vis mer

Det er imidlertid ikke bare for det sportslige langrennsstjernen har fått mye oppmerksomhet. I 2006 løp han naken gatelangs da han kom på pallen i verdenscupsprintrennet i Düsseldorf.

LES OGSÅ: Ny flamme etter sjokkbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer