«American Idol»:

Tragediene og skandalene som rammet «American Idol»-stjernene

Til tross for stor suksess har det ikke alltid vært like rosenrødt.

BAKSIDEN AV MEDALJEN: Til tross for stor suksess har flere av deltakerne fra det populære talentprogrammet «American Idol» også vært gjennom tøffe stunder og dype tragedier. Her er Kelly Clarkson, Carrie Underwood og Jennifer Hudson avbildet rundt den tiden de slo igjennom som artister. Foto: NTB Scanpix
BAKSIDEN AV MEDALJEN: Til tross for stor suksess har flere av deltakerne fra det populære talentprogrammet «American Idol» også vært gjennom tøffe stunder og dype tragedier. Her er Kelly Clarkson, Carrie Underwood og Jennifer Hudson avbildet rundt den tiden de slo igjennom som artister. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

17 år er gått siden det populære talentprogrammet «American Idol» for første gang rullet over tv-skjermene i amerikanske hjem.

Programmet har fra første sesong vært ledet av programleder Ryan Seacrest (44), og til tross for at han er å se på røde løpere, kan høres på radio, og er i kulissene som produsent for det populære realityshowet «Keeping Up With the Kardashians», er det mange som forbinder 44-åringen med nettopp «Idol»-konseptet.

«American Idol» har heller aldri spart på kruttet når det gjelder hvilke dommere som sitter i panelet, og her har både seere og deltakere virkelig fått nyte tilbakemeldinger fra en rekke store stjerner.

På den stjernespekkede lista finner vi nemlig navn som Jennifer Lopez, Simon Cowell, Paula Abdul, Steven Tyler, Ellen DeGeneres, Katy Perry, Keith Urban, Nicki Minaj, Lionel Ritchie og Mariah Carey.

I løpet av årene talentprogrammet har gått på lufta, er det mange av vinnerne og deltakerne som har gjort stor suksess, både i hjemlandet USA og i Norge. De har også rukket å skape en del store overskrifter gjennom årene.

Kelly Clarkson (36) - Vinner av sesong 1

Da den unge jenta fra Texas dukket opp på audition i 2002 var det få som kunne se for seg hva som var i ferd med å skje. Hun gikk nemlig seirende ut av konkurransen, og har etter det ikke sett seg tilbake.

FØRST: Kelly Clarkson var den aller første som vant talentkonkurransen. Da var hun bare 20 år gammel. Foto: NTB Scanpix
FØRST: Kelly Clarkson var den aller første som vant talentkonkurransen. Da var hun bare 20 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Få musikalske øyeblikk er like godt brent inn i hukommelsen til nordmenn som da norske Kurt Nilsen vant første og siste runde av «World Idol» i 2003. Der vant han nemlig over hovedkonkurrenten Kelly, som på forhånd var en stor favoritt.

Til tross for tapet i «World Idol», har artisten gjort stor suksess med flere av sine låter på verdensbasis, og internasjonalt er hun å regne som en av de mest suksessrike deltakerne fra programmet.

Se dette innlegget på Instagram

Commercial break!!! #KellyOnIdol

Et innlegg delt av Kelly Clarkson (@kellyclarkson)

Med sine tre Grammy-priser, 15 Grammy-nominasjoner, og låter som «Since U Been Gone», «My Life Would Suck Without You» og «Stronger (What Doesn't Kill You)», har hun sunget seg inn i folks hjerter i en årrekke. Hun har også vært dommer i den amerikanske versjonen av «The Voice».

Men bak fasaden har derimot Kellys liv bestått av en konstant kamp mot kroppspress. I et nylig intervju med Attitude Magazine har hun avslørt at kroppspresset var så sterkt at det ga henne selvmordstanker.

- Da jeg var tynn ville jeg ta mitt eget liv. Jeg hadde det miserabelt, på innsiden og utsiden, i fire år av livet mitt. Men ingen brydde seg, fordi du estetisk sett så bra ut, forteller hun åpent.

Clarkson har ikke lagt skjul på at hun har gått opp og ned i vekt siden den gang, og har selv uttalt at hun hadde det forferdelig da hun var på sitt tynneste.

Hun har heller ikke ikke hatt den enkleste barndommen. I «Skavlan» åpnet hun opp om forholdet til sin egen far, som forlot henne da hun var barn.

INGEN KONTAKT: Den kjente artisten Kelly Clarkson åpnet seg om barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Jeg har aldri hatt kontakt med ham. Mange synes at det er synd, men det er vanskelig å savne noe man aldri har hatt. Jeg har prøvd å få kontakt med ham noen ganger, mest for broren min sin skyld, forklarte hun i sendingen.

Sammen med ektemannen Brandon Blackstock (42), som hun har vært gift med siden 2013, har hun datteren River Rose (4), og sønnen Remington Alexander (2). Fra tidligere har ektemannen i tillegg barna Seth (20) og Savannah (17), som også bor sammen med familien.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Jennifer Hudson (37) - Syvende plass i sesong 3

Jennifer Hudson er kanskje å regne som en av vår tids største stemmer, og det er lett å glemme at reisen startet i «American Idol» for hele 15 år siden.

Jennifer, Fantasia Barrino og LaToya London utgjorde trioen som ble kalt for «de tre divaene» i sesongen, og da Jennifer røyk ut før de andre oppstod det en skandale. Fantasia vant sesongen, men mange mente at det var Jennifer som egentlig var den «ekte» vinneren den sesongen.

VANT OSCAR: Jennifer Hudson er den eneste av de tidligere «American Idol»-deltakerne som har vunnet en Oscar. Foto: NTB Scanpix
VANT OSCAR: Jennifer Hudson er den eneste av de tidligere «American Idol»-deltakerne som har vunnet en Oscar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sangeren kan skilte med store hits som «Spotlight» og «Trouble», og har solgt over én million album. Hun har opptrådt på utallige arrangementer som Super Bowl og Oscar-utdelingen, og er både nominert og vinner av flere Grammy-priser. I likhet med Kelly Clarkson har hun også vært dommer i «The Voice».

I tillegg til å være en stor sanger gjorde hun også stor suksess i filmen «Dreamgirls» som karakteren Effie, side om side med superstjernen Beyoncé Knowles. For rollen mottok hun både en BAFTA-pris, SAG Awards-pris, og en Oscar-statuett.

GIKK TIL FILMEN: Jennifer Hudson (ytterst t.h.) i en scene fra «Dreamgirls» sammen med Anika Noni Rose og Beyoncé Knowles. Foto: David James/Dreamworks/Kobal/REX/ NTB scanpix
GIKK TIL FILMEN: Jennifer Hudson (ytterst t.h.) i en scene fra «Dreamgirls» sammen med Anika Noni Rose og Beyoncé Knowles. Foto: David James/Dreamworks/Kobal/REX/ NTB scanpix Vis mer

På hjemmebane har hun på ingen måte hatt like mye å juble for. I 2008 opplevde hun sitt livs største tragedie, da hennes mor og bror ble skutt og drept i morens hjem i Chicago. Hennes syv år gamle nevø, Julian, ble meldt savnet - før også han ble funnet skutt og drept tre dager senere.

Morderen var tidligere gift med «Dreamgirls»-skuespillerens søster Julia, og skal ha drept store deler av familien hennes fordi han trodde hun var blitt sammen med en ny mann.

GRUSOM TRAGEDIE: Søsteren til Jennifer, Julia Hudson, avbildet under en pressekonferanse i Chicago 25. oktober 2008. Dette var dagen etter at moren og broren ble funnet drept, og to dager før sønnen hennes Julian også ble funnet drept. Foto: AP/ NTB scanpix
GRUSOM TRAGEDIE: Søsteren til Jennifer, Julia Hudson, avbildet under en pressekonferanse i Chicago 25. oktober 2008. Dette var dagen etter at moren og broren ble funnet drept, og to dager før sønnen hennes Julian også ble funnet drept. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

I en TV-dokumentar fortalte stjernen at sorgen førte til at hun forsvant inn i en drømmeverden.

- Alt var som i en tåke, det var helt surrealistisk. Det føltes som om jeg var på utsiden av meg selv, sa hun til TV-kanalen VH1 den gang, ifølge People.

I 2008 forlovet Hudson seg med wrestleren David Otunga (38). Da hadde paret kjent hverandre i underkant av et år. Ni år senere, i 2017 kom imidlertid nyheten om at paret hadde gått fra hverandre. Sammen har de sønnen David Daniel Otunga Jr. (9).

Carrie Underwood (35) - Vinner av sesong 4

Country-artisten Carrie Underwood er en av vår tid mest populære og mestselgende kvinnelige artister. Etter tiden i «American Idol» har hun rukket å vinne en rekke priser, blant annet hele syv Grammy-priser, og hun har vært nominert 14 ganger. Hun er også et ettertraktet navn til å opptre på ulike arrangementer og utdelinger.

TÅRER: Carrie Underwood brøt ut i gråt etter at hun vant «American Idol»-finalen i 2005. Foto: NTB Scanpix
TÅRER: Carrie Underwood brøt ut i gråt etter at hun vant «American Idol»-finalen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av «American Idol»-sesongen i 2005 spådde dommer Simon Cowell at hun ikke bare kom til å vinne, men også at hun ville bli en av de mest suksessrike deltakerne noensinne, ifølge CountryLiving. Med låter som «Jesus, Take the Wheel» og «Before He Cheats», har hun nok innfridd mange av Cowells forventninger.

GRAMMY-DRONNING: Superstjernen har vunnet hele syv Grammy-priser, og er nominert 14 ganger. Foto: NTB Scanpix
GRAMMY-DRONNING: Superstjernen har vunnet hele syv Grammy-priser, og er nominert 14 ganger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På privaten har derimot superstjernen hatt helt andre ting å tenke på enn musikk, og hun har vært gjennom en hel del gjennom årene.

Sangerinnen ble skadet stygt - kort tid etter at hun hadde loset seerne gjennom Country Music Awards i 2017. Fallet hjemme i Nashville sørget for at hun ble hastet til sykehus, der hun blant annet fikk påvist et brukket håndledd.

Hun måtte i tillegg sy nesten 50 sting i ansiktet.

- Jeg tok hundene ut for å tisse, og så snublet jeg bare. Det var ett trinn, men jeg slapp ikke hundebåndene. Prioriteringer! Så det er derfor venstrehånda mi har det helt fint, men jeg måtte ta meg selv imot, sa hun på besøk hos «The Bobby Bones Show» i fjor vår, ifølge People.

I august kom derimot den gledelige nyheten om at country-stjernen og ektemannen Mike Fisher (38) ventet sitt andre barn sammen.

Kort tid etter at Underwood fortalte at hun var gravid igjen, avslørte hun også at hun og ektemannen lenge hadde prøvd å gi sønnen et søsken. Men veien til å bli tobarnsforeldre hadde vært lang og hard.

- Jeg hadde planlagt at 2017 skulle være året hvor jeg jobbet med ny musikk og fikk en baby. Vi ble gravide tidlig det året, men det gikk ikke, delte hun åpenhjertig i september til CBS Sunday Morning.

Deretter fortalte den talentfulle artisten at hun hadde mistet tre ufødte barn på ett år.

Carrie og Mike har vært gift siden 2010. Sammen har paret sønnene Isiah (4) og Jacob (2 md.).

Adam Lambert (37) - Andreplass i sesong 8

Adam Lambert ble superkjendis i USA etter at han kom på andreplass i sangkonkurransen i 2009. Med låter som «Whataya Want From Me» og «Ghost Town», og en gjesterolle i blant annet TV-serien «Glee», er det få som ikke har sett eller hørt om mannen med den ville stemmen.

ANDREPLASS: Det ble stor skandale da Adam Lambert ikke vant finalen i sesongen sin. Foto: NTB Scanpix
ANDREPLASS: Det ble stor skandale da Adam Lambert ikke vant finalen i sesongen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Adam er en av svært få deltakere som har prestert å få stående applaus fra den strenge dommeren Simon Cowell. Det fikk han for sin versjon av sangen «Mad World», og opptredenen blir fortsatt regnet som et av de beste «American Idol»-øyeblikkene noensinne, ifølge blant annet Billboard.

GOD TONE: Adam Lambert var p plass da Simon Cowell fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i august 2018. Foto: NTB scanpix
GOD TONE: Adam Lambert var p plass da Simon Cowell fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i august 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

Finalen i Adams sesong har vært ansett som en av de mest kontroversielle finalene gjennom alle sesonger - fordi 37-åringen ikke vant. Årsaken til at han ble snytt for seieren skal angivelig ha hengt sammen med at Adam stod fram som homofil i løpet av sesongen, og mange konservative amerikanere mente tilsynelatende at han derfor ikke var en verdig vinner.

Skribent og komiker Jim David skrev i en kommentar hos Huffington Post at «homofobien seiret» da Lambert måtte se seg slått av Kris Allen (33) i finalen.

FINALISTER: Adam Lambert og Kris Allen avbildet da de ankom «American Idol»-finalen i Los Angeles i mai 2009. Foto: Reuters/ NTB scanpix
FINALISTER: Adam Lambert og Kris Allen avbildet da de ankom «American Idol»-finalen i Los Angeles i mai 2009. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Rolling Stone nevnte at de hadde mottatt «stygge utsagn» i kommentarfeltet sitt, men valgte å trekke frem svakheter ved 37-åringens opptreden fremfor å spekulere rundt fordommer da de analyserte resultatet av finalen. Imidlertid påpekte musikkmagasinet at «American Idol» og dets publikum har en tilbøyelighet til å være «konservative».

Selv om han ikke vant «American Idol», har Adam Lambert siden 2011 gjort stor suksess med rockebandet Queen, der han har sunget låtene som Freddie Mercury udødeliggjorde i sin tid.

Den prisvinnende, men omstridte storfilmen «Bohemian Rhapsody» har for øvrig sørget for at både Queen og Mercury har vært på «alles» lepper de siste månedene, og Lambert og resten av bandet stod på scenen under årets Oscar-utdeling.

Se dette innlegget på Instagram

@brianmayforreal @officialqueenmusic

Et innlegg delt av ADAMLAMBERT (@adamlambert)

I 2011 ble sangeren arrestert i den finske hovedstaden Helsinki etter å ha havnet i bråk med sin egen kjæreste, Sauli Koskinen, i morgentimene den 22. desember. Lambert og den finske TV-stjernen skal ha begynt å krangle inne på baren DTM (Don't Tell Mama) før de ble kastet ut.

Ute på gaten skal de to ha havnet i håndgemeng, helt til politiet kom til stedet. Begge to ble arrestert, og måtte tilbringe flere timer i fengsel, før de ble sluppet ut senere samme dag.

Etter hendelsen ga Adam uttrykk for at han skammet seg og innrømmet at han hadde vært beruset. Imidlertid hevdet sangstjernen at han og kjæresten ikke hadde gått løs på hverandre fysisk:

- Ingen slag ble utdelt, ingen skader og ingen tiltaler. Media overdriver alltid, skrev han på Twitter den gang, ifølge The Hollywood Reporter.

I 2013 valgte paret å gjøre det slutt, etter tre år sammen. Etter det har Adam tilsynelatende vært singel.

KOM ALENE: Adam Lambert poserte i ensom majestet på Vanity Fairs celebre Oscar-etterfest i slutten av februar. Foto: AP/ NTB scanpix
KOM ALENE: Adam Lambert poserte i ensom majestet på Vanity Fairs celebre Oscar-etterfest i slutten av februar. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Chris Medina (35) - Topp 40 i sesong 10

Til tross for at Chris Medina ikke gjorde det særlig godt i konkurransen i 2011, har han likevel vært en av dem som har skapt flest overskrifter, etter at han rørte en hel verden til tårer med sin audition. Han var nemlig på den tiden forlovet med Juliana Ramos, som var blitt alvorlig hjerneskadet i en trafikkulykke i 2009.

I Norge gjorde han stor suksess med låta «What Are Words», som var en hyllest til ekskjæresten. Kort tid etter forsvant han derimot fra rampelyset, og det var mange som stilte seg spørsmålet: «Hvor er Chris Medina?»

I et intervju med The Human Aspect har han imidlertid forklart at det ble utfordrende for ham å takle suksessen ettersom fokuset rundt ham havnet på hans privatliv, i stedet for musikken. Dette gjorde at Medina lenge kviet seg for å utgi ny musikk, og trakk seg tilbake fra rampelyset.

I intervjuet forklarte han også at han i denne perioden fikk et usunt forhold til både alkohol og mat.

- Jeg vil ikke kalle det et alkoholproblem, men det var en periode på ett år hvor jeg utagerte på mange ulike måter. Jeg kunne forsvinne måneder av gangen uten å fortelle folk hvor jeg var. Jeg kaller det heller ikke en depresjon, men en vanskelig periode i livet, sa han i intervjuet.

Siden 2010 har livet til den amerikanske artisten tatt en helt ny vending. Han har nemlig funnet kjærligheten på ny med Oslo-jenta Silje Skylstad, har blitt far, og har fått permanent oppholdstillatelse i Norge.

Nylig var han dessuten en av finalistene i Melodi Grand Prix, der han deltok med låta «We Try». I forkant av finalen gjorde han et intervju med Se og Hør, der han blant annet slo hardt ned på kommentarer i sosiale medier om at han er en «hykler» og «løgner» fordi han ikke lenger er sammen med Juliana.

- Jeg legger ikke merke til det, for å være ærlig. Jeg sluttet å bry meg for lenge siden. Ingen kan si at jeg er en løgner. Når de gjør det, så betyr det bare at de har gjort seg opp en fantasi om hvordan mitt liv skal være. Når folk prøver å fortelle meg noe sånt, så ignorerer jeg det, konstaterte han.

35-åringen la videre lokk på alle beskyldningene, og avslørte at hans nye kjæreste, Silje Skylstad, har møtt eksforloveden - og at de har et godt forhold til hverandre.

LES OGSÅ: - J. Lo og Steven fikk sparken fra «Idol»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer