Eddie Murphy ble far for tiende gang:

Tragedien bak navnevalget til hans tiende barn

Stjernens 18 år yngre kjæreste Paige Butcher er blitt mor igjen.

BLE FORELDRE: Eddie Murphy ble forrige uke far for tiende gang. Nå har de gått ut med den lille guttens navn. Bak begrunnelsen ligger det en sår familietragedie. Foto: NTB scanpix
BLE FORELDRE: Eddie Murphy ble forrige uke far for tiende gang. Nå har de gått ut med den lille guttens navn. Bak begrunnelsen ligger det en sår familietragedie. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken kom den hyggelige nyheten om at filmstjernen og moromannen Eddie Murphy (57) er blitt far for tiende gang. Sammen med forloveden Paige Butcher (39), ønsket han fredag 30. november en liten sønn velkommen til verden.

Det var i slutten av august at paret offentliggjorde at de skulle bli foreldre for andre gang sammen - og for tiende gang totalt for Murphys del.

Butcher, som er 18 år yngre enn «Beverly Hills purk»-stjernen, ble på tidspunktet fotografert med en voksende babymage.

VISTE BABYMAGEN: Paige Butcher fotografert i Los Angeles i august. Foto: Splash News/ NTB scanpix
VISTE BABYMAGEN: Paige Butcher fotografert i Los Angeles i august. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Oppkalt etter død onkel

USA Today skriver at den vesle gutten har fått navnet Max Charles Murphy. Det bekrefter parets pressetalsmann, Arnold Robinson, overfor den amerikanske nettavisen. Han kan også fortelle at både mor og barn har det bra.

Flere har imidlertid bitt seg merke i den nyfødte guttens navn. I april ble det nemlig kjent at komikerstjernens bror, Charles Quinton (57), hadde gått bort. De to brødrene vokste opp sammen i New York på 1960-tallet, og hadde et tett bånd.

Charles mistet livet på et sykehus i samme by tidligere i år, som følge av et lengre sykeleie. Han hadde leukemi, og familien trodde egentlig at det skulle gå bra med 57-åringen.

Prognosene viste seg å være feilslåtte. Eddie Murphy, som var knappe to år yngre enn storebroren, var i stor sorg etter det sjokkerende dødsfallet.

Den nyfødte gutten er altså oppkalt etter sin avdøde onkel, som aldri fikk gleden av å hilse på sin lille nevø.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Holder en lav profil

Eddie Murphy og Paige Butcher (39) har vært et par siden 2012, og er fra før av foreldre til datteren Izzy Oona (2), som kom til verden i 2016.

- Både mor og barn har det fint, sto det i en pressemelding etter Izzys fødsel.

Det var i november året før at paret avslørte at de ventet sitt første barn sammen. Paige Butcher kommer fra Australia, og jobber som modell og skuespiller.

39-åringen holder en temmelig lav offentlig profil, og har ikke engang en Instagram-konto.

PRIVAT PAR: Paige Butcher og Eddie Murphy har vært sammen siden 2012, men viser seg sjelden på rød løper. Her er de på «Hercules«-premieren i Hollywood i 2014. Foto: AFP/ NTB scanpix
PRIVAT PAR: Paige Butcher og Eddie Murphy har vært sammen siden 2012, men viser seg sjelden på rød løper. Her er de på «Hercules«-premieren i Hollywood i 2014. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Vanity Fair i 2013 forklarte hun hvorfor hun holder seg unna sosiale medier, etter å ha prøvd både Facebook, Instagram og Twitter:

- Jeg er i et forhold med en kjendis, så jeg følte at det er nok av meg der ute allerede. Jeg følte at jeg ga for mye informasjon. Jeg ga folk for stor tilgang. Nå liker jeg å holde så mye som mulig privat, sa Paige den gang.

Ti barn med fem kvinner

Selv om kjæresten altså ikke liker å gi for mye av seg selv i offentligheten, har Eddie Murphy selv stått for en god del overskrifter. Blant annet fordi komikeren og skuespilleren altså har hele åtte barn fra tidligere forhold.

Han har to voksne sønner, Eric og Christian, fra forholdene sine med henholdsvis Paulette McNeely og Tamara Hood.

MANGE BARN: Eddie Murphy og hans daværende kone Nicole Mitchell avbildet med barna (f.v.) Myles, Shayne og Bria sommeren 2000. Foto: AFP/ NTB scanpix
MANGE BARN: Eddie Murphy og hans daværende kone Nicole Mitchell avbildet med barna (f.v.) Myles, Shayne og Bria sommeren 2000. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Deretter møtte Murphy modellen Nicole Mitchell (50), som han var gift med fra 1993 til 2006. De to fikk barna Bria, Myles, Shayne, Zola og Bella sammen.

I tillegg har han datteren Angel (11) fra en kort affære med Spice Girls-stjernen Melanie Brown (43).

Forholdet deres tok slutt før Angel kom til verden, og 57-åringen nektet lenge for at han i det hele tatt var jentas far.

Ble «skilt» etter to uker

Murphy skapte dessuten store overskrifter i 2008, da det ble kjent at han hadde giftet seg med kjæresten Tracey Edmonds (51) på en øy utenfor Bora Bora 1. nyttårsdag.

Imidlertid var ikke vielsen juridisk bindende, og to uker senere kom meldingen om at paret hadde bestemt seg for å skille lag - etter at de unnlot å gjøre ekteskapsinngåelsen gyldig i USA.

ANGRET PÅ EKTESKAP?: Eddie Murphy og Tracey Edmonds overrasket alle da de utvekslet ekteskapsløfter - og ombestemte seg - i løpet av knappe to uker. Her er de på en lunsj for Oscar-nominerte i februar 2007. Foto: AP/ NTB scanpix
ANGRET PÅ EKTESKAP?: Eddie Murphy og Tracey Edmonds overrasket alle da de utvekslet ekteskapsløfter - og ombestemte seg - i løpet av knappe to uker. Her er de på en lunsj for Oscar-nominerte i februar 2007. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

De to skal ha gått fra hverandre som venner, men i ettertid hevdet en kilde overfor New York Post at bruddet skyldtes at Tracey ikke ville skrive under på komikerens ekteskapsavtale, som ikke ga henne noen rettigheter til Eddies penger.

LES OGSÅ: - Han skulle ikke dø, alt er bare løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer