SELGER LUER: Kari Traa har designet luer og pannebånd til inntekt for kreftsyke barn og ungdommer. Foto: SCANPIX
SELGER LUER: Kari Traa har designet luer og pannebånd til inntekt for kreftsyke barn og ungdommer. Foto: SCANPIXVis mer

Traar til for kreftsyke

Kari Traa har begynt å selge luer til inntekt for kreftrammede.

SEHER.NO: For 15 år siden holdt Kari Traa (34)på miste broren sin på grunn av hjernesvulst. Nå avslører hun at hun selger luer til inntekt for kreftsyke, og at hun har begynt å sjekke puppene sine jevnlig...

- Jeg har nok blitt mer oppmerksom på kreft i det siste. Jeg har begynt å sjekke puppene mine i dusjen, og har fått fjernet noen føflekker. Da de fant celleforandringer i den ene, tenkte jeg "Hva gjør jeg hvis det er kreft"? sier hun til Dagbladet.

Det var ingen kreft i føflekken til den tidligere kulekjøreren. Men det glødende engasjementet for unge kreftsyke er derimot vekket.

- Det trengs mer penger til rehabilitering rettet mot ungdom og kreft. De trenger støtte til alt fra skolegang til å få rom på sykehusene hvor de kan få være bare ungdommer. Det håper jeg å kunne hjelpe til med, sier hun til samme kilde.

Som ambassadør for Ungdomsgruppen (UG) i Kreftforeningen har hun designet og produsert luer og pannebånd, som selges via Apotek1. Inntektene går uavkortet til unge kreftsyke.

- Da UG spurte om jeg ville gjøre dette, var det helt naturlig for meg å si ja på grunn av broren min. Hans sykdom har satt sine spor, forteller hun.

Broren Arthus var nær døden da legene fant ut at han hadde svulst på hjernestammen. I dag bor han hjemme i kjellerleiligheten til deres mor og far på Voss, fortsatt med mén - selv om han gjør det beste ut av situasjonen.

LES OGSÅ: Sexy med fart i overleppa