David Toska:

Toska blir sjakk-ekspert for TV 2

Han er ansett som «Mesterhjernen» bak Nokas-ranet. Nå blir han å se på TV.

PÅ TV: Ransdømte David Toska har signert avtale med TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB
PÅ TV: Ransdømte David Toska har signert avtale med TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

David Toska (46) fikk en dom på 20 år betinget fengsel etter Nokas-ranet i 2004. Over 57 millioner kroner ble stjålet og politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

I dag har Toska vært en fri mann i tre og et halvt år, har jobb, kone og barn. Han har for det meste holdt seg unna mediene siden han slapp ut, og har forsøkt å leve et vanlig liv.

Nå har han imidlertid bestemt seg for å ta et steg ut i offentligheten. Søndag meldte TV 2 at Toska har inngått et samarbeid med kanalen.

Gjest i sjakksendingene

46-åringen har signert en avtale som gjør at han sammen med TV 2s sjakkeksperter skal lose seerne gjennom den kommende sjakkturneringen i Tata Steel - hvor Magnus Carlsen (31) skal kjempe om seier.

– Jeg er glad for at det er sjakk. Og at det er noe nytt. Noe som ikke har å gjøre med det jeg var kjent for fra før, sier Toska til TV 2.

Han skal ha spilt mye sjakk som ung, men la interessen til side da andre ting ble mer altoppslukende. Han tok opp interessen i fengsel, hvor han spilte mot andre innsatte.

Og nå skal han altså kommentere Magnus Carlsen på TV.

Privat mann

Dette blir andre gang Toska snakker i mediene etter at han slapp ut fra fengsel. I 2019 snakket han for første gang, da han ble intervjuet til TV-programmet «Vårt lille land».

HOLMENKOLLENDRAPET: Da Maria Iranzo var fire år gammel, så hun moren sin bli drept. Fredag snakker hun om hvordan det har preget livet hennes, Video: NRK Vis mer

Etter at David Toska ble løslatt i 2018, startet han et nytt liv i Bergen. Han hadde da sonet 13 år av dommen.

Nokas-ranet er kjent som Norgeshistoriens største, og store deler av pengene er fortsatt ikke funnet. Selv har Toska hevdet at han har sløst vekk sin andel, og at han ikke vet hvor resten er.

LES OGSÅ: Én deltaker mangler - dette er grunnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer