UENIG: Jacob prøvde å endre produsentens mening om å lage en torturutfordring, men tapte diskusjonen. Foto: Viasat press
UENIG: Jacob prøvde å endre produsentens mening om å lage en torturutfordring, men tapte diskusjonen. Foto: Viasat pressVis mer

Tortur-sjokk i Robinson

Ble satt i bur, og utfordret på å utføre vanntortur.

SEHER.NO: Årets deltakere i den danske Robinsonekspedisjonen fikk en noe spesiell utfordring. Etter å ha blitt fortalt at de skulle på fest, ble de istedetfor plassert i bur under solen, med bare solkrem, bibelen og vann skriver Bt.dk.

Ideen var inspirert av amerikanernes Guantanamo-leir for terrormistenkte. Men produsent Jeppe Juhl tok det hele et steg lenger.

For deltakerne ble tatt ut av buret og gitt alternativet: Er du villig til å torturere en av "utfordrerne" for å få slutt på tiden i buret? Torturformen er waterboarding, som er forbudt av Genevekonvensjonen, og går ut på å helle vann ned i lungene til offeret.

Episoden er fortsatt ikke vist, og programskaperne vil ikke avsløre hva deltakerne valgte.

Men som bildene til BT viser, så trenger faktisk Jacob Kjeldberg betenkningstid, selv om en skulle tro at valget var åpenbart.

Dette er andre gang i løpet av kort tid at dansk TV sjokkerer med sine utfordringer til realitydeltakere. Paradise Hotel tilbød noe av jentene å prostituere seg for 100 000 kroner.
Robinson-programlederen Jacob Kjeldberg, som har ledet programmet i flere år, legger ikke skjul på sin reaksjon.

- Jeg var rystet, da jeg gikk fra seansen, og jeg var klar for å stoppe. Jeg har ikke hatt noen problemer med å henge folk på kors, at de sulter eller settes i bur. Robinsonekspedisjonen har alltid handlet om et psykologisk eksperiement, men her går vi et skritt videre. Det har vi alltid gjort, men jeg vil ikke risikere å miste deltakernes tillit, sier Kjeldberg til BT.

Jeppe Juhl innrømmer uenigheten om programutviklingen.

- Ja, vi hadde en meningsutvikling, og jeg måtte tvinge ham. Men vi er stadig gode venner, sier Juhl til avisen.

Han begrunner den drastiske utfordringen med at han faktisk gjorde det med hensikt for å nettopp skape debatt om den amerikanske fangeleiren.

Har du et kjendistips? Send det til Seher@seher.no.

LES OGSÅ: Her er årets Robinson-gjeng