Tore Petterson: - Jeg opplevde trusler hver dag

Livet til «Sofa»-stjernen har ikke alltid vært like lett. Nå hylles han for sin åpenhet.

VAR ANNERLEDES: - Det er fantastisk at vi kan bety noe for unge som sliter med å bli akseptert, sier Tore Petterson. Han har selv kjent på kroppen hvor tøft det kan være å skille seg ut. Her er han sammen med vennen og «Sofa»-kollega Adam Schjølberg. Foto: Strix Televisjon AS
VAR ANNERLEDES: - Det er fantastisk at vi kan bety noe for unge som sliter med å bli akseptert, sier Tore Petterson. Han har selv kjent på kroppen hvor tøft det kan være å skille seg ut. Her er han sammen med vennen og «Sofa»-kollega Adam Schjølberg. Foto: Strix Televisjon AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fjoråret ble fantastisk for Tore Petterson (36).

Sammen med kameraten Adam Schjølberg (33) har han deltatt i «Sofa», «Beat for Beat» og «Kvelden før kvelden» på NRK. Showet «Julelatter» har fylt mer enn 50 forestillinger, og i år skal komikerduoen ut på norgesturné.

De to guttene fra Lier og Bodø er glade for suksessen, men det som varmer mest, er alle henvendelsene de får fra unge som føler seg annerledes.

Rørende melding

Nylig la de ut en melding på Facebook som virkelig hadde rørt hjerterøttene deres.

Meldingen var fra en tenåring som takket dem for å være forbilder på TV.

– Hver gang jeg ser dere to, så ser jeg at jeg kommer til å kunne leve lykkelig som homofil.

Å være den eneste åpne homofile på skolen, kan være hardt, skriver gutten.

Han er langt fra den eneste som har tatt kontakt.

– Det er fantastisk at vi kan bety noe for unge som sliter med å bli akseptert, sier Tore til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

I «BEAT FOR BEAT»: Tore og Adam gledet seg stort da de fikk oppfylt drømmen om å være med i NRK-programmet «Beat for Beat» sammen med programleder Ivar Dyrhaug  Foto: Erik Dyrhaug
I «BEAT FOR BEAT»: Tore og Adam gledet seg stort da de fikk oppfylt drømmen om å være med i NRK-programmet «Beat for Beat» sammen med programleder Ivar Dyrhaug Foto: Erik Dyrhaug Vis mer

Ble spyttet på

Tore har kjent på kroppen hvor tøft det kan være å skille seg ut. I oppveksten kledde og oppførte han seg
annerledes, noe som førte til juling, utestengelse og vonde ord.

– Jeg opplevde trusler hver dag. Småslag i ansiktet, spytting. Jeg fikk høre at jeg var ekkel, og ofte samlet de store gjenger for å gi meg juling. Heldigvis passet de få gode vennene mine på meg, forteller han til Se og Hør.

Stilte i skjørt

Han brukte i perioder sminke, og kunne finne på å stille i skjørt på skolen.

– Jeg tror det er enda verre for dem som ikke vet hvorfor de blir mobbet. Når du mobbes på tross av at du gjør ditt beste for ikke å skille deg ut, må det være mye vanskeligere, sier han. Inni seg slet Tore likevel.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS MED STAND-UP: Adam Schjølberg, Tore Petterson og Bjørn-Henning Ødegaard i forestillingen «Julelatter 2015». Foto: Tore Skaar, Se og Hør
SUKSESS MED STAND-UP: Adam Schjølberg, Tore Petterson og Bjørn-Henning Ødegaard i forestillingen «Julelatter 2015». Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

– Jeg spurte mamma hvorfor Gud hadde skapt et misfoster som meg. Hvorfor kunne ikke jeg bare være som alle andre? Hvordan kunne han la meg slite med dette? Jeg var så sint på Gud, forteller han.

Men det gikk over.

– Jeg sluttet å være sint da jeg skjønte at Gud var noe menneskeskapt som var laget for at vi skulle holde hverandre nede. Og uten en dømmende kraft, ble jeg mer og mer glad i meg selv, sier han.

Kjærligheten vinner

Kompisen Adam er opptatt av at det ikke trenger være kjipt å stå fram. – Da jeg kom ut av skapet i 8. klasse, ble det nærmest møtt med et skuldertrekk fra klassekameratene mine.

Og så gikk livet videre, forteller han.

Guttene vil fortsette å gjøre det de kan mot mobbing.

– Jeg har stor respekt for ungdom som tør å være seg selv, og står alene i motvind. Men kjærligheten vinner alltid, sier Adam.

LES OGSÅ: «Sofa»-guttene fikk drømmen oppfylt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer