«Tore på sporet» fører til kinokrise

Ansatte ved kinoen i Tore Strømøys hjemkommune fortviler.

STJELER KINOGJENGERE: Når «Tore på sporet» går på NRK, er det ingen i Frøya som går på kino. Nå fortviler ansatte ved Frøya kino. Her er Tore i siste ukes episode. Foto: NRK
STJELER KINOGJENGERE: Når «Tore på sporet» går på NRK, er det ingen i Frøya som går på kino. Nå fortviler ansatte ved Frøya kino. Her er Tore i siste ukes episode. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter at Tore Strømøy (52) gjorde comeback med «Tore på sporet» på NRK, har kinotallene i Strømøys hjemkommune Frøya stupt.

Nå fortviler ansatte ved Frøya kino, og sier at de forventer og forlanger at dersom Tore Strømøy skal lage flere TV-serier, så bør han ringe Frøya kino i forkant, slik at kino- og TV-tider kan koordineres.

- Vi orker ikke sitte alene i kinosalen i ukene som kommer. De to siste søndagene har det mildt sagt vært glissent her. I kveld prøver vi oss igjen med filmen «Les Misérables», som må konkurrere med Tore på tur i Skottland, sa Jan Elven og Olav Raanes ved Frøya kino i forkant av søndagens program til Froya.no.

Akkurat det synes Strømøy selv er morsomt.

- Jeg syns jo det er veldig artig at kinoen hjemme på Frøya er tom under «Tore på sporet». Det sier jo litt om at «mine» følger meg. Jeg er jo veldig stolt av Frøya og av å være frøyværing. Synd kinoen taper penger selvsagt, men kultursjefen er min bror, så det skal nok gå bra, sier Strømøy til Seoghør.no.

Elven og Raanes ved Frøya kino spøker nå med at de fortjener økonomisk kompensasjon fra Strømøy og NRK.

- Skal Strømøy fortsette å stjele publikumsgrunnlaget vårt finner vi det bare rett og rimelig at han og NRK bistår oss med en form for økonomisk kompensasjon, sier guttene.

LES OGSÅ: - Folk tror jeg er supermann
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer