Frank Løke:

Tordner mot særbehandling i «Farmen kjendis»

Frank Løke (37) synes TV 2 har vært altfor snille med deltakernes tv-krav.

KRITISK: Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) trener flere timer om dagen, og spiser helst deretter. Han stilte riktignok ingen krav om ekstra goder foran «Farmen»-oppholdet i sommer, bortsett fra joggesko og kompresjonsstrømper, og mener TV 2 burde ha vært strengere med de andre deltakerne. Her hjemme i Stokke like etter innspillingen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KRITISK: Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) trener flere timer om dagen, og spiser helst deretter. Han stilte riktignok ingen krav om ekstra goder foran «Farmen»-oppholdet i sommer, bortsett fra joggesko og kompresjonsstrømper, og mener TV 2 burde ha vært strengere med de andre deltakerne. Her hjemme i Stokke like etter innspillingen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

At kjendisversjonen av «Farmen» inneholder elementer som er uaktuelt å putte inn i den ordinære utgaven, er ingen hemmelighet.

Ved siden av å få betalt for oppholdet, fordi kjendisene stiller opp på andre premisser, kan deltakerne stille visse krav som «vanlige» realityfolk bare kan drømme om.

I år som i fjor har eksempelvis enkelte bedt om tilgang til varer som kaffe og røyk, goder som vanligvis må «kjøpes» på det fiktive gårdsmarkedet i TV 2s populære realityunivers - der tida som kjent er skrudd 100 år tilbake.

EKSTRA GODER: Kristine og Johanne Thybo Hansen (foran i bildet) ruller tobakk under en samtale i mandagens premiereprogram av «Farmen Kjendis». Foto: TV 2
EKSTRA GODER: Kristine og Johanne Thybo Hansen (foran i bildet) ruller tobakk under en samtale i mandagens premiereprogram av «Farmen Kjendis». Foto: TV 2 Vis mer

Irritert

Tv-profilene Kristine og Johanne Thybo Hansen (25), bedre kjent som «Jegertvillingene», gikk eksempelvis ikke med på et nikotinfritt gårdsopphold - og fikk løfte om pipetobakk av produksjonen. Også kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) virker å nyte godt av tobakken - og kaffekoppene.

Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) synes riktignok fint lite om meddeltakernes særbehandling. Da Dagbladet møtte ham like etter innspillingen i sommer, la ikke 37-åringen skjul på at spesialavtalene «irriterte ham».

- Det var kaffe og tobakk for alle penga der inne. På et punkt gikk jeg bort til produksjonen for å spørre om det stemte at vi skulle ha tilgang til det som er å regne som luksusvarer i 1918. Det blir jo ikke ordentlig «Farmen», vi hadde alle tålt å ha det tøffere der inne, forteller Løke til Se og Hør.

Selv fikk den over gjennomsnittet treningsinteresserte tobarnsfaren lov til å ha med seg joggesko og kompresjonsstrømper på tv-gården, slik at han kunne holde formen ved like gjennom oppholdet. Han mener det ikke kan sammenliknes.

TV-AKTUELLE: Sesong to av «Farmen Kjendis» startet på tv denne uka. Her med Aune Sand, Franke Løke , Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide , Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen , Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TV-AKTUELLE: Sesong to av «Farmen Kjendis» startet på tv denne uka. Her med Aune Sand, Franke Løke , Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide , Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen , Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- For dumt

- Det handler om prioritering. Mens enkelte brukte masse tid på å røyke og drikke kaffe midt på dagen, der man burde ha kontinuerlig fokus på arbeidsoppgavene, trente jeg etter at alle hadde lagt seg, sier Løke, og legger til:

- Jeg har verken behov for kaffe eller røyk, men hva om jeg hadde vært avhengig av Pepsi Max, varer som ikke var oppfunnet for 100 år siden? Det hadde jeg garantert ikke fått. Det blir en skjev fordeling, mener jeg.

Røyk og kaffe eksisterte i 1918. Det gjorde ikke joggesko og og kompresjonsstrømper Erlend Elias Bragstad (35)

Sportsprofilen hevder for øvrig at deltakerne som brukte pipetobakk etter hvert klarte å «trygle seg» til Rizla-papir, fordi det opprinnelige tobakksalternativet ikke var godt nok.

- Det blir for dumt, konstaterer han.

- Ser ikke problemet

Erlend Elias Bragstad krevde å få tilgang til tobakk og barberhøvel før han satte sine føtter på tv-gården utenfor Halden. Han kjenner seg ikke igjen i Løkes beskrivelser.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

- Dette er ikke vanlige «Farmen», og motivasjonen for å være med er annerledes. Vi er der på oppdrag fra TV 2, og får betalt. Jeg ser derfor ikke problemet med at vi stiller enkelte krav til deltakelsen, uansett hva det måtte være, sier Bragstad, og legger til:

- Hvis Frank mener at vi brukte mye tid på røyke og drikke kaffe, kan jeg si akkurat det samme om all den løpingen hans. Røyk og kaffe eksisterte dessuten i 1918. Det gjorde ikke joggesko og kompresjonsstrømper. TV 2 burde heller ha sagt nei til det, mener 35-åringen.

Pressekontakt for «Farmen Kjendis» i TV 2, Alex Iversen, påpeker overfor Se og Hør at kanalen ikke innfrir krav som kan gi deltakerne eventuelle fortinn i konkurransen.

Ikke fri flyt

- Vi ønsker at deltakerne skal leve så ekte og realistisk som mulig, 100 år tilbake i tid, men det er riktig at enkelte avtaler ble gjort. Jegertvillingene og Erlend Elias fikk litt ekstra kaffe og røyk. Kaffen måtte de rasjonere, men det var ikke fri flyt, sier Iversen.

GJORDE OPP: Aylar Lie og Kari Jaquesson la «Farmen kjendis»-krangelen bak seg med en klem og en skål på finalefesten i fjor. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Avtalen om tobakk gjaldt i utgangspunktet tilgang til piperøyk. Rizla-papiret fra 2017 kom inn i bildet da Kristine og Johanne Thybo Hansen reagerte på pipetobakken, i form av at de følte seg dårlige, forklarer pressekontakten.

- Dermed fikk de tilgang på røykepapir etter hvert. På generelt grunnlag synes vi røyking er en dårlig idé, også på «Farmen», sier han.

Kristine Thybo Hansen, en av jegertvillingene, hadde ikke vært å se på «Farmen» hvis hun ikke hadde fått godene hun ba om.

- Det var TV 2 som kontaktet meg, og ikke omvendt, så uten røyk og kaffe hadde jeg takket nei, forteller hun til Se og Hør.

25-åringen avviser at røyke- og kaffepausene gikk utover arbeidsoppgavene på tv-gården.

- Vi gjorde det som skulle gjøres, både det daglige med dyrene og ukesoppdragene. Hva man gjør på fritida er vel ikke Franks sak, sier hun.

Smurte ansiktet med olivenolje

Ifølge TV 2 var det flere deltakere enn de ovennevnte som stilte krav til «Farmen»-opptredenen. Blant annet fikk «Dis»-regissør og «Jordbærmus»-forfatter Aune Sand (51) ha med seg en flaske olivenolje, som han smurte inn ansiktet med hver morgen.

Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) hadde derimot, i likhet med flere andre deltakere, ingen krav.

- Hvis man først skal være med på «Farmen», synes jeg det er tåpelig å ha noen særkrav. Jeg var med for å få den ekte opplevelsen, har han tidligere fortalt til TV 2.

Premisser om pipetobakk var for øvrig også et tema i fjorårets sesong, da Leif Einar «Lothepus» Lothe klarte å krangle seg til nikotin. Tidenes første kjendisversjon av «Farmen» sørget også for overskrifter om juks og smugling, som endte i flere oppvaskmøter mellom deltakerne og produksjonen.

LES OGSÅ: Fryktet isolasjonen i «Farmen Kjendis»

LIKE: Slik ser du forskjell på Jegertvillingene i Farmen Kjendis. Kristine og Johanne Thybo Hansen viser hvordan man ser forskjell. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer