Amalie Snøløs:

Tordner mot frisørkjede: - Helt forferdelig

Influenseren er en av få som har gått ut mot Gevir. Nå ser hun svart etter bildedeling. Frisørkjeden avviser kritikken.

RASER: Amalie Snøløs reagerer sterkt på at frisørkjeden Gevir delte bilder av henne uten hennes samtykke. Foto: Privat
RASER: Amalie Snøløs reagerer sterkt på at frisørkjeden Gevir delte bilder av henne uten hennes samtykke. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Den Oslo-baserte frisørkjeden Gevir, eid og ledet av Agnes Gulbrandsen, har gjennom flere artikler i Avisa Oslo, og etter hvert flere andre medier, fått kraftig kritikk.

Den har særlig knyttet seg til kjedens sponsorbehandlinger for kjendiser og influensere.

Gevir har en provisjonsbasert lønnsmodell, og ansatte får ikke provisjon for ikke-betalende kunder - som sponsede influensere - men kjeden har i fjor høst innført et lønnstillegg for slike oppdrag. Ansatte i kjeden har vært kritiske til dette, og ment at de ikke får betalt.

Avisa Oslo har kartlagt hvilke profiler som har fått gratis behandling hos salongen, og forsøkt å få en kommentar fra dem. MinMote har også prøvd å få dem til å uttale seg. Det er få som har valgt å svare.

UTFORDRING: Eserien-programleder Amalie Snøløs utfordrer en av Norges beste i Fifa, Arkan Resul, til å spille på en ny måte. Bilder fra Dplay. Vis mer

Én av dem som imidlertid har kommentert saken er influenser og modell Amalie Snøløs (25).

Hun mener at utnyttelse av dugnadsånd er et gjennomgående problem i skjønnhetsbransjen.

- Hvorfor sier ingen noe? Nå som alt kommer fram i lyset? Jeg stiller meg veldig kritisk til det når det er så mange store navn på den «sponslisten». Det minste jeg kan gjøre er å stille opp for frisørene, sa hun til MinMote mandag.

Hun slo også fast at hun ikke skal tilbake på Gevir.

Agnes Gulbrandsen og Gevir er forelagt Snøløs' uttalelser, og avviser kritikken i en e-post til Se og Hør. Les hele svaret deres lenger nede i saken.

SKADE: Amalie Snøløs skader seg på «Camp Kulinaris» Vis mer

Tirade

Tirsdag kveld boblet det imidlertid over for 25-åringen. I en lang rekke historier på Instagram går hun hardt ut mot Gulbrandsen. Årsaken er at bilder av henne plutselig dukket opp på Gevir sin Instagram-konto, uten at hun hadde gitt tillatelse til dette.

Anledening var en fotoshoot for en kunde, hvor Gulbrandsen-eide Stylemanagement var hyret inn for styling.

IKKE TILLATELSE: Amalie Snøløs reagerer på at bilder blir delt av henne uten hennes samtykke. Foto: Skjermdump Instagram
IKKE TILLATELSE: Amalie Snøløs reagerer på at bilder blir delt av henne uten hennes samtykke. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Jeg visste før jeg kom på den shooten at her er det to personer som er ansatt i Gevir som skal gjøre både sminke og hår. Ja, det kan man jo tenke at kan bli vanskelig, men hvorfor skal det egentlig være det? De ansatte i Gevir har aldri gjort noe galt, og egentlig har jeg et godt forhold til dem som ordnet meg i dag, innleder hun tordentalen.

Snøløs forklarer at hun har et godt forhold til de to frisørene, og at hun ikke lot seg affisere av Gevir-konflikten på jobb.

- Det viste seg jo at disse menneskene har blitt manipulert av sin sjef til å ta masse bilder av meg, sier hun, og fortsetter:

- Da var det ganske sjokkerende å komme hjem til skjermdump og meldinger fra andre, der det viser seg at Agnes har bedt om bilder av meg for å publisere bilder på Gevir sin konto, bare for å skape masse tull. Jeg tenker, er det mulig? Er det seriøst?

FRISØR: Det er ikke lett å være frisør. Video: Rødt Kort Vis mer

Avviser kritikken

Agnes Gulbrandsen skriver i en e-post til Se og Hør at Gevirs frisører «kan ta oppdrag ved siden av salongen hvis det passer med deres øvrige oppgaver».

- Men da er det helt vanlig at de bidrar i markedsarbeidet for Gevir. Dette er helt uproblematisk og frisørene er selvsagt innforstått med dette, skriver hun, og fortsetter:

- Det vi snakker om nå er et slikt ordinert oppdrag, der mine frisører alltid tar bilder for å poste i våre sosiale medier. På samme måte som stylisten tok bilder og la ut, på samme måte som make-up tok bilder og la ut, og på samme måte som Snøløs selv tok bilder og la ut. Dette er vanlig. Vi har aldri innhentet ekstra samtykke for slikt, for alle er innforstått med at dettes gjøres, hele tida.

Derfor ville det vært «rart» å ikke dele innlegget, mener Gulbrandsen.

- Hvis det finnes helt konkrete grunner til å ikke ta bilder, avtales dette på forhånd. For eksempel hvis influenseren har på seg et klesmerke som ikke er lansert ennå, og skal holdes hemmelig.

DROP-IN: En hårsalong i New York fikk seg en overraskelse, da denne karen kom på besøk. Reporter: Christian Wehus Vis mer

- Blander hatter

Snøløs understreker at hun kun har rettet kritikk mot Gulbrandsen profesjonelt, og at hun ikke tviler på at hun er en god person privat.

- Jeg synes hvordan saken er håndtert og alle tingene som har kommet fram har vært helt forferdelig. Når hun i dag i tillegg velger å utnytte sin rolle som eier og leder av både Gevir og Stylemanagement, og går inn for å lage kvalme og faktisk driver med ulovligheter for å poste noen bilder av meg på Gevir sin Instagram, når de ansatte er der for Stylemanagement, sier hun oppgitt.

- Du blander hatter i hytt og gevær, og det er nettopp disse menneskene som ødelegger alle bransjer når det kommer til business. Og det er disse menneskene som må lære å ta ansvar for det de gjør, for det ikke greit.

Snøløs reagerer kraftig på at bildene blir lagt ut i kjølvannet av hennes kritikk mot bedriften og Gulbrandsen, og mener det er en respons på at hun har uttalt seg i saken.

- Det skulle hun straffe meg med. Utrolig barnslig.

Snøløs skriver også i en historie at hun vurderer å dra inn en advokat i saken.

LES OGSÅ: - Blir en stor bryllupsfest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer