Danielle Bregoli:

Tordner mot Dr. Phil: - Tortur-bootcamp

Realityprofilen ble sendt på bootcamp av tv-psykologen. Nå krever hun en unnskyldning.

ANKLAGER: Danielle Bregoli, også kjent under artistavnet Bhad Bhabie, kommer med sjokkerende anklager. Foto: Pa Photos / NTB
ANKLAGER: Danielle Bregoli, også kjent under artistavnet Bhad Bhabie, kommer med sjokkerende anklager. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

13 år gamle Danielle Bregoli overrasket en hel verden under et intervju med Dr. Phil McGraw (70) i 2016.

Den munnrappe tenåringen liret av seg et sitat under samtalen med tv-psykologen, og ble raskt en viral sensasjon.

- Cash me outside, how bow dah, sa hun den gang, mens samtlige publikummere slet med å holde kjevene sine lukket.

Bregoli prøvde den gang å formidle at hun ikke var redd for å møte noen utendørs etter sending - til slåsskamp. Videoen gikk viralt, og har flere titalls millioner visninger. Siden den gang har hun rukket å bli rapper under artistnavnet Bhad Bhabie, reklamemodell og realitystjerne.

I dag er hun 18 år gammel, og det har altså gått fem år siden hun var på besøk hos Dr. Phil. I en video på YouTube raser hun nå mot behandlingen hun fikk av tv-psykologen i etterkant.

Det melder blant andre Vulture og The Independent.

LANGER UT: Danielle Bregoli deler detaljer rundt oppholdet sitt på Turn-About Ranch i Utah. Foto: Richard Nicholson/ REX / NTB
LANGER UT: Danielle Bregoli deler detaljer rundt oppholdet sitt på Turn-About Ranch i Utah. Foto: Richard Nicholson/ REX / NTB Vis mer

- Fikk ikke lov til å sove

Ifølge 18-åringen ble hun sendt av Dr. Phil på en bootcamp med navn Turn-About Ranch i Utah, for å få bukt med den rebelske oppførselen sin.

Bregoli hevder imidlertid at de ansatte ved bootcampen brukte det hun anser som «torturmetoder». I videoen forklarer realityprofilen blant annet at hun ble hentet midt på natten mens hun sov.

- De forteller ikke hvor du skal. De tar deg bare med og legger deg i håndjern inn i bilen. Det er i utgangspunktet som kidnapping, er blant det hun hevder i YouTube-videoen.

FORBAUSER FANSEN: I traileren til den nye dokumentaren om Paris Hilton, kalt «This is Paris», viser Hilton for første gang fram det hun betegner som sin ekte stemme. Her kan du høre hvorfor stemmen forbauser fansen. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Bregoli påstår videre at hun ble vitne til at flere ble styrt med tvang inne på bootcampen. Hun mener også at de ansatte tok bort privilegier som å sove i en god seng, spise god mat og slippe å være kald.

Da hun selv kom til bootcampen forklarer hun at hun ikke skal ha fått lov til å verken dusje eller sove.

- Da jeg kom plasserte de meg i et telt, og tvang meg til å sitte der i tre dager. Jeg fikk ikke legge meg. Hvis jeg sovnet og begynte å falle sammen, vekket de meg og ba meg sitte rett, hevder hun videre.

Dr. Phil og Turn-About Ranch har hittil ikke uttalt seg om saken.

INGEN KONTAKT: Den kjente artisten åpnet seg om barndommen. Video: NRK Vis mer

- Finnes ingen bevis

nettsiden til bootcampen heter det at de tar i bruk terapi, akademikere og hardt arbeid for å gi varig og kraftig forandring for tenåringer.

Videre heter det at bootcampen tilbyr ledelse og teamarbeid. De skriver også at de har hjulpet tusenvis av mennesker med å få livet tilbake på rett spor - i løpet av de 30 årene de har vært i virksomhet.

I YouTube-videoen påpeker Bregoli at det ikke finnes noe bevis for anklagene hennes, da man ikke får tilgang på telefon, i tillegg til at det ikke skal være overvåkningskameraer på stedet.

UNGDOMSOPPRØR: I «Hver gang vi møtes» fortalte Sol Heilo om oppveksten i et kristent hjem, og behovet for å gjøre opprør. Video: TV 2 Vis mer

Bakgrunnen for at realitystjerna deler sine opplevelser nå bunner i bevegelsen Breaking Code Silence. Bevegelsen ønsker å kaste lys på hvordan barn og unge skal ha blitt mishandlet og forsømt på institusjoner for opprørske tenåringer.

Bevegelsen startet i februar da en kvinne med navn Hannah Archuleta saksøkte Turn-About Ranch etter å ha blitt sendt dit av Dr. Phil - i likhet med Bregoli. Ifølge Archuleta ble hun imidlertid seksuelt misbrukt av en ansatt under oppholdet, og hun hevder at hun ble straffet da hun prøvde å få hjelp av en annen ansatt.

Turn-About Ranch nekter for at dette skal ha skjedd, ifølge The Independent.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

Krever unnskyldning

Archuleta har på sin side uttalt at hun har valgt å stå frem med sin historie etter at hotellarving og realityprofil Paris Hilton (40) kom med dokumentaren «This is Paris».

I dokumentaren hevder Hilton at hun ble fysisk og psykisk mishandlet på en kostskole i Utah da hun var tenåring.

Danielle Bregoli krever derfor at han tar oksen ved hornene og beklager:

- Dr. Phil jeg gir deg til 5. april. Hvis du ikke har gitt en unnskyldning - ikke bare til meg, men til Hannah og alle de andre barna du har sendt til Turn-About Ranch og liknende institusjoner, vil jeg håndtere denne saken på min måte.

LES OGSÅ: - Hver dag er et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer