Toralv Maurstad til angrep på Bjørn Dæhlie

- Dette er ikke noe jeg ser på med glede, sier Toralv Maurstad,

INVESTERER: Den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie er blant de tyngste investorene i de omstridte utbyggingsprosjektene. Foto: SCANPIX
INVESTERER: Den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie er blant de tyngste investorene i de omstridte utbyggingsprosjektene. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det er full strid rundt skikongen Bjørn Dæhlies boligprosjekt i Voksenkollen i Oslo. Skuespillerstjernen Toralv Maurstad (84) frykter at et unikt turområde legges under asfalt, skriver Dagbladet.

Plan- og bygningsetaten, Friluftsetaten og Byantikvaren i hovedstaden har nemlig frarådet to boligprosjekter i toppen av Voksenkollen, blant annet av hensyn til natur og rekreasjonsmuligheter. I et av prosjektene er altså den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie (43) blant de største investorene.

Nå frykter naboene det verste, etter at byrådene har løftet prosjektet opp til politisk behandling. Og en av naboene er nettopp Toralv Maurstad.

- For meg er dette ei meget sjelden, fredelig myr med myrull, og et nesten daglig turområde. Her er blåmerket sti for Oslos befolkning, sier Maurstad til Dagbladet.

Styreleder Morten Kildahl i Voksenkollveien Felt A opplyser til avisen at Bjørn Dæhlie ikke er tilgjengelig for kommentar. Samtidig truer han med en mulig hotellutbygging.

- Innenfor institusjonsbegrepet kan det være spesielle behov, eldreomsorg, eller til og med kanskje hotell, mener han.

Kildahl legger til at den planlagte utbyggingen blir usynlig både nede fra byen og fra Bogstad-siden.

Petter Leonthin i Voksenkollen Eiendom, selskapet som vil bygge 22 eneboliger i området nærmest Lysebu mener at dette er en skånsom utbygging og at det er feil at utbyggingen ødelegger områdets grønne profil, ettersom det ikke kan sees fra byen. Det er Toralv Maurstad helt uenig i.

- Dette er et sjeldent område for hele landet. Så nær byen. At det skal bli asfaltert, er ikke noe jeg ser på med glede, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dropper ikke Northug etter dette  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer