LYKKELIGE: Katrine Moholt og Snorre Harstad jobber med å ha en god balanse i forholdet, der begge unner den andre suksess på jobben, men også prioriterer å sette av tid til å pleie de varme følelsene. Her på «Skal vi danse»-fest høsten 2011.  Foto: Stella Pictures
LYKKELIGE: Katrine Moholt og Snorre Harstad jobber med å ha en god balanse i forholdet, der begge unner den andre suksess på jobben, men også prioriterer å sette av tid til å pleie de varme følelsene. Her på «Skal vi danse»-fest høsten 2011. Foto: Stella PicturesVis mer

- Tør nesten ikke snakke om at vi har det fint

Katrine Moholt om forholdet til ektemannen Snorre Harstad, som hun har vært sammen med i 21 år.

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld leder Katrine Moholt (41) årets store finale i «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Didrik Solli-Tangen.

Selv om trebarnsmoren ikke har hatt en eneste frihelg siden i sommer, forteller hun til Dagbladet Magasinet at stemningen hjemme er veldig god.

Hun og ektemannen Snorre Harstad (43) har nemlig alltid vært flinke til å være rause overfor hverandre.

- Snorre er sjelevennen min. Det er en gave at jeg har fått lov til å dele livet mitt med ham. Det er så mange rundt oss som sliter, vi har opplevd mange skilsmisser i venneflokken vår, og vi vet hvor vondt og vanskelig det er, sier den folkekjære programlederen til Dagbladet Magasinet.

STOR GLEDE: Katrine Moholt følte seg svært heldig som fikk bli mamma igjen som 39-åring. Her viser hun gledestrålende frem magen på «Senkveld» våren 2013. Foto: Stella Pictures
STOR GLEDE: Katrine Moholt følte seg svært heldig som fikk bli mamma igjen som 39-åring. Her viser hun gledestrålende frem magen på «Senkveld» våren 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Katrine, som har barna Markus (19), Evelina (15) og Sofia Linn (1) med Snorre, understreker at hun ikke tar det velfungerende ekteskapet for gitt.

- Det er blitt sånn at jeg nesten ikke tør å snakke om at vi har det fint, siden det er så innmari mange som har det tøft. Samtidig tenker jeg at det er riktig å fortelle at vi har det bra, det må være lov å være stolt over det, påpeker «Allsang på grensen»-programlederen overfor Dagbladet Magasinet.

Priviligert og hardtarbeidende

I august i fjor kom attpåklatten Sofia Linn til verden, og selv om Katrine led av ekstrem svangerskapskvalme - i likhet med britiske hertuginne Katherine - var tiden som nybakt trebarnsmor super.

- Det er jo fantastisk å være voksen mamma, og spesielt med store barn (...) Det er genialt med så stor aldersforskjell på barna, siden de kan hjelpe til så mye, fortalte Katrine til Seoghør.no da hun gjestet Se og Hørs kjendisgalla i fjor høst.

STORE BARN: Katrine er svært takknemlig for at de to eldste barna stiller opp og hjelper til med lille Sofia Linn (1). Her med datteren Evelina på «Billy Elliot»-premiere.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STORE BARN: Katrine er svært takknemlig for at de to eldste barna stiller opp og hjelper til med lille Sofia Linn (1). Her med datteren Evelina på «Billy Elliot»-premiere. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Og at den tidligere «Jakten på kjærligheten»-programlederen ikke tar noe for gitt, verken i karrieren eller i privatlivet, ble også tydelig da hun fortalte Se og Hør om sin overraskende, tredje graviditet.

- Det var en gledelig overraskelse å bli mamma på nytt i en alder av 39. Men jeg føler veldig privilegert som er blitt mamma på nytt, siden jeg er så glad i barn. Jeg har en helt annen livserfaring nå, enn da jeg ble mor til Markus og Evelina som 22- og 25-åring, sa programlederen til Seoghør.no i oktober i fjor.

Tidligere har Katrine innrømmet at hun og Snorre selvsagt også opplever dårlige dager i ekteskapet sitt. Da er det viktig å jobbe litt ekstra med forholdet, mener den blide TV-profilen.

- Jeg passer på å prioritere at vi har tid sammen, selv om det betyr at jeg av og til må velge bort annet, fortalte hun til Dagbladet i 2011.

Årets finale i «Skal vi danse» sendes på TV 2 lørdag kveld klokken 19.30.

LES OGSÅ: Poserte toppløs i protest