- Tør ikke tenke på hva de er verdt

TV-profilen Marianne Jemtegård avslører sin hemmelige lidenskap.

SEOGHØR.NO: Ofte står «Kjærlighetsredet»-programleder Marianne Jemtegård (34) i DJ-båsen på fester og rocker i 16 centimeter høye hæler. I Paris startet det som skulle bli en lidenskap og et heftig kjærlighetsforhold da Marianne fikk sine første Louboutin-sko av en venn.

- Alle kvinner må ha et par med ordentlig fine hæler. Jeg kom inn i butikken, så skoene og ble forelsket, sier Jemtegård til Seoghør.no.

Den franske designeren Christian Louboutin har i en årrekke designet rådyre luksussko og de knallrøde sålene har blitt hans signatur.

De lekre skoene er elsket av store stjerner over hele verden, som «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively, vår egen kronprinsesse Mette-Marit, popstjernen Taylor Swift og modellen Miranda Kerr.

STJERNER I HØYDEN: Stjerner som Blake Lively, kronprinsesse Mette-Marit, Taylor Swift og Miranda Kerr får ikke nok av Louboutins luksus. Foto: FameFlynet
STJERNER I HØYDEN: Stjerner som Blake Lively, kronprinsesse Mette-Marit, Taylor Swift og Miranda Kerr får ikke nok av Louboutins luksus. Foto: FameFlynet Vis mer

Programlederen, som også jobber som disc jockey, har alltid elsket å pynte føttene med små kunstverk.

- Jeg har kjøpt alle skoene mine på grunn av spesielle ting som skjer i livet mitt. Det er for å feire ting. Når folk skal feire så er det noen som kjøper en veske eller spiser en god middag. Jeg vil unne meg et par sko.

DANSER OVER BAKKEN: Marianne Jemtegård danser gjerne på høye hæler når hun er DJ.  Foto: FameFlynet
DANSER OVER BAKKEN: Marianne Jemtegård danser gjerne på høye hæler når hun er DJ. Foto: FameFlynet Vis mer

Elsker luksus-sko

Som mange andre kvinner har også Marianne en svakhet for mote og har investert mye penger i skjønnhet på bena. Favorittene fra Christian Louboutin og Giuseppe Zanotti er ikke billig.

- Jeg begynner ofte med skoene når jeg skal sette samme et antrekk. Jeg synes det er mye letter å kjøpe billige kjoler eller jeans, men når det gjelder sko skal det være ordentlig fine ting. 

Hva skosamlingen er verdt vil hun helst ikke vite.

- Det vet jeg ikke og det har jeg ikke lyst til å vite heller. Uff, nei, æsj, det vil jeg ikke tenke på! Den er uvurderlig for meg. 

ELSKER LOUBOUTIN: - Jeg ble helt forelsket i den røde sålen. Det er noe helt magisk med den, sier Jemtegård.  
ELSKER LOUBOUTIN: - Jeg ble helt forelsket i den røde sålen. Det er noe helt magisk med den, sier Jemtegård.   Vis mer

Tråkket over

Selv om Marianne danser hele natten på skyhøye hæler, hender det at det skjer små ulykker.

- Jeg har tråkket over mange ganger, men det har faktisk gått helt bra. Den eneste gangen jeg brakk ankelen var da jeg spilte basket i joggesko, så høye hæler er bedre for meg. 

SJEKKE-TV: Jemtegård leder TV3s nye sjekkeserie "Kjærlighetsredet". Foto: Kyrre Skjelby/TV3
SJEKKE-TV: Jemtegård leder TV3s nye sjekkeserie "Kjærlighetsredet". Foto: Kyrre Skjelby/TV3 Vis mer

Siden hun fikk sitt første par med Loubotin-sko har det blitt mange vakre par som Jemtegård har på utstilling hjemme i leiligheten.

- Det er kunstverk for foten som hyller femininitet og kvinnelig eleganse. De gjør noe med hele deg og sånn sett er det brukskunst. 

Jemtegård donerer nå bort et par sko fra sin omfattende samling på Bloppis.no til inntekt for Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Til lege i all hast under TV-innspilling

Bloppis er heleid av Aller Media, som Seoghør.no også er en del av.