Toppløs Sharon Stone (61) gjenskapte ikonisk øyeblikk

Nå hylles hun av kjendisstylist Jan Thomas.

FÅR ROS: Skuespiller Sharon Stone overrasker i ny bildeserie for Vogue. Nå hylles hun av blant andre kjendisstylist Jan Thomas. Foto: NTB Scanpix
FÅR ROS: Skuespiller Sharon Stone overrasker i ny bildeserie for Vogue. Nå hylles hun av blant andre kjendisstylist Jan Thomas. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nærmere 30 år etter at Sharon Stone (61) kledde av seg for kinogjengerne i den erotiske thrilleren «Basic Instinct», gjør hun det igjen.

I den portugisiske utgaven av Vogue magazine, har 61-åringen - i form av en bildeserie - gjenskapt det som er blitt en av filmhistoriens meste kjente scener.

Det ikoniske øyeblikket, der Stone under avhør krysser beina uten undertøy på, sikret henne på mange måter det store gjennombruddet på film.

IKONISK: Sharon Stones filmøyeblikk er i dag blitt til en av de mest kjente scenene i filmhistorien. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Sharon Stones filmøyeblikk er i dag blitt til en av de mest kjente scenene i filmhistorien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORFØRT: Sharon Stone spilte mot Michael Douglas i «Basic Instinct». Filmen vakte mye oppsikt da den kom og ble den fjerde mest innbringende filmen på verdensbasis i 1992. Foto: NTB Scanpix
FORFØRT: Sharon Stone spilte mot Michael Douglas i «Basic Instinct». Filmen vakte mye oppsikt da den kom og ble den fjerde mest innbringende filmen på verdensbasis i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De ferske Vogue-bildene har på kort tid fått bred omtale, blant annet hos Mirror. Heller ikke på sosiale medier har reaksjonene latt vente på seg.

Foruten den velkjente «Basic Instinct»-posituren på magasinets forside, har Stone også latt seg avbilde toppløs. Kjendisstylist Jan Thomas (52) kjenner skuespilleren godt, og har jobbet med henne ved en rekke anledninger.

Han lar seg på ingen måte overraske over at Sharon Stone kaster klærne - selv om hun har fylt 61 år.

Faktisk forventet han det.

- Jeg har alltid slått et slag for modne kvinner, og finner det urettferdig at kvinner av en viss alder ikke får jobber i bransjen. Jeg tror kvinnene i Hollywood nå slår tilbake mot dette. Sharon er kanskje 61 år, men hun ser «fucking fabulous» ut, sier stylisten til Se og Hør, og fortsetter:

- Det er et skikkelig «fuck you» fra Sharon. Jeg kan ikke annet enn å digge det.

- Sensuell

Stylisten ble kjent med stjernen i Los Angeles, og har ved en rekke anledninger gjennom årenes løp stylet henne. Duoen har derfor tilbrakt mye tid sammen, og diskutert akkurat dette temaet flere ganger.

- SMELLVAKKER: Kjendisstylist Jan Thomas hyller bildene av Sharon Stone i Vogue og mener hun slår et slag for kvinner verden over. Her er de to avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Privat
- SMELLVAKKER: Kjendisstylist Jan Thomas hyller bildene av Sharon Stone i Vogue og mener hun slår et slag for kvinner verden over. Her er de to avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Privat Vis mer

- Sharon har alltid vært en formidabel skuespiller, men det er ikke til å stikke under stol at utseendet hennes har gitt henne mye her i livet. Hun er smellvakker og kunne aldri spilt «den stygge andungen» i en film. Det blir derimot vanskeligere når man blir eldre, men hun gjemmer seg ikke bort. Hun er en av de mest sensuelle og formidable kvinnene i verden, og vi har pratet mye om dette.

Her hjemme i Norge har vi også en egen garde med mennesker som ønsker å redefinere hva sexy er etter en viss alder. For noen uker siden viste kjendisstylisten rumpa i Se og Hør, mens han i VG Helg poserte med frontalutstyret. Det i en alder av 52.

- Gir mer faen

For noen år siden gjenskapte også den da 47 år gamle supermodellen Vendela Kirsebom (52) Sports Illustrated-forsiden som gjorde henne verdensberømt i 1993. Jan Thomas mener at vi står overfor en bølge hvor dette blir mer og mer akseptert.

- Madonna stilte nylig opp i britiske Vogue, og i det intervjuet sa hun en setning som festet seg ved meg. Hun fortalte at hun hele livet er blitt kritisert for at hun ikke kan danse, ikke kan synge, ikke er god nok mamma, og nå får hun høre at hun er for gammel. Ærlig talt, hva er feil med verden i dag?, spør han, og følger opp:

- Sharon og jeg føler oss mer sexy nå enn vi gjorde i 20-årene. Vi har selvtillit, er trygge på oss selv og gir derfor mer faen. Vi tør å vise oss fram, fordi vi ser bra ut og kan.

DRØYT: Jan Thomas stiller opp splitter naken i Se og Hør. Sånt blir det reaksjoner av! Vis mer

61-åringen, som var et av verdens største sexsymboler på 1990-tallet, huskes foruten «Basic Instinct», for filmer som «Casino» og «Catwoman».

De siste årene er det imidlertid kanskje hennes kjærlighetsliv, filantropi og ikke minst helse som har skapt overskrifter. I 2001 opplevde nemlig den folkekjære skuespilleren en hendelse som skulle forandre livet hennes for alltid.

Rammet av hjerneslag

Stone ble rammet av en massiv hjerneblødning, som følge av et hjerneslag. Det kostet henne nesten livet. I et intervju i fjor fortalte stjernen om den krevende kampen tilbake til et normalt liv.

- I 2001 fikk jeg slag og en kraftig hjerneblødning, og jeg hadde fem prosent sjanse for å overleve, sa 61-åringen i radioprogrammet «Radio Times», sitert av Hello! Magazine.

«Basic Instinct»-stjernen mistet nesten all funksjonalitet i venstre side av kroppen, og forklarte at det tok lang tid før kroppen kom seg igjen.

- Jeg kunne nesten ikke gå, for hoften min var så ustabil. Jeg kunne ikke se på mitt venstre øye, og jeg kunne ikke høre på venstre øre.

Det tok henne nesten tre år før hun i det hele tatt klarte å skrive sitt eget navn igjen.

- Jeg fikk ikke armen til å høre på hjernen, så jeg ble nødt til å lære meg både å lese og skrive på nytt. Jeg måtte lære å snakke igjen, fortalte hun.

LES OGSÅ: - Ammingen har vært et helvete

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer