KREATIV: På gresk kjendisfest dukket prinsesse Dianas brudepike, India Hicks, opp i påmalt skjorte. Hun var bare en av mange kjente profiler som imponerte med antrekket under festlighetene. Bildet til venstre ble tatt i 2004, mens det til høyre viser helgas antrekk. Foto: NTB scanpix, India Hicks
KREATIV: På gresk kjendisfest dukket prinsesse Dianas brudepike, India Hicks, opp i påmalt skjorte. Hun var bare en av mange kjente profiler som imponerte med antrekket under festlighetene. Bildet til venstre ble tatt i 2004, mens det til høyre viser helgas antrekk. Foto: NTB scanpix, India HicksVis mer

India Hicks:

Toppløs overraskelse i kongelig bursdag

Prinsesse Dianas tidligere brudepike dro strikken helt ut da gjestene ble bedt om å være kreative.

Da prins Charles og prinsesse Diana giftet seg i 1981, fulgte en hel verden med i spenning.

India Hicks (49), som i dag er en velrespektert designer, var en av parets brudepiker da kirkeklokkene ringte inn og det ikoniske kysset på kapelltrappa skjedde på starten av 80-tallet. Hennes gudfar er prins Charles, noe som gjorde henne til en selvskreven gjest i bryllupet.

They asked us to revolutionise our Black Tie @mariechantal22 @olympiagreece

A post shared by India Hicks (@indiahicksstyle) on

Kroppsmaling

Nå vekker hun oppmerksomhet igjen, flere tiår etter bryllupet. Det er det antrekket hennes som står for.

Daily Mail er blant storavisene som omtaler saken. De sikter til en video lagt ut på Hicks' egen Instagram-konto, delt med hennes 135 000 følgere. På 50-årsdagen til den greske eks-kronprins Pavlos, valgte hun en litt annen tilnærming til festantrekket enn hva de andre gjestene gjorde.

- De ba oss om å revolusjonere smoking-dresskoden, forteller hun i videoen hun la ut.

Og det kan man trygt si at India gjorde.

Mens andre gikk for et mer klassisk alternativ, valgte den London-baserte designeren å få smokingskjorta malt på seg. Hun toppet det hele med en blazer over. Det var kroppssminkøren Mona Turnbull som sto bak kunstverket, som har gått sin seiersgang i sosiale medier.

BRUDEPIKE: India var brudepike da prinsesse Diana giftet seg med prins Charles i 1981.
BRUDEPIKE: India var brudepike da prinsesse Diana giftet seg med prins Charles i 1981. Vis mer

Den påmalte skjorta hadde til og med en glittersløyfe på seg, som sto i stil til resten av antrekket. Festen fant sted i England, og varte i tre dager.

Verdensstjerner i alle aldersgrupper dukket opp, fordi tre medlemmer av Hellas' tidligere kongefamilie feiret sammen.

Eks-kronprinsens 50-årslag ble kombinert med datteren Maria-Olympias 21-årsfeiring og eks-kronprinsparets 22. bryllupsdag. På gjestelisten sto navn som Paris Hilton, Stella McCartney og dronning Maxima.

Det norske kronprinsparet var også på festen. Valentino-gründer Giancarlo Giametti la ut et bilde av seg selv og kronprinsparet på sin Instagram-konto med over 300 000 følgere.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Thank you @mariechantal22 for an amazing night #akonandmette @toryburch #princeandrevolution #50and21 #balmasque

A post shared by Privategg (@giancarlogiammetti) on

🌸

A post shared by Olympia of Greece (@olympiagreece) on

🌸 @philliptreacy @debbievonbismarck repost @hamishbowles 😘💕 #5021revolution

A post shared by Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) on

#ParisHilton & #OlympiaGreece at her 21st Birthday party 🎉👯🎉

A post shared by Nicky, Kathy & Paris Hilton❤ ✨ (@hiltonempresses) on

Angrer på to ting

Hicks er barnebarnet til Earl Mountbatten av Burma, og er nummer 678 i arvelinjen til den britiske tronen. Hun har selv snakket åpent om hvordan hun opplevde å være brudepike i det som kan sies å være et av verdens mest omtalte bryllup. I dokumentaren «Untold Stories of a Royal Bridesmaid» tok hun seerne tilbake til festlighetene, som fant sted da hun bare var 13 år gammel.

Tidligere i år skrev Hicks en kommentar for Daily Mail, der hun tok for seg hvordan hun opplevde bryllupet.

- Da min gudfar, prins Charles, ringte meg for å spørre om jeg ville være brudepike, følte jeg meg beæret. Jeg var ei 13 år gammel guttejente som alltid gikk i ridebukser og ville gjerne ha på kjole, skrev hun.

#NickyHilton & #OlympiaGreece at The Cotswolds 👯💖

A post shared by Nicky, Kathy & Paris Hilton❤ ✨ (@hiltonempresses) on

Hun forteller at det første møtet med Diana var minneverdig. Det var på brudesalongen, der vinduene var dekket igjen og kjolen var godt bevoktet. Ingen skulle se det som i dag betraktes som en ikonisk brudekjole før hun ble ført til alteret.

- Hun var varm og snill mot meg, men fokuserte hovedsaklig på de yngste brudepikene (Sarah-Jane Gaselee, elleve år, Cathrine Cameron, seks år, og Clementine Hambro, fem år). Hun var jo også bare et barn selv, så uskyldig og smålig klein, skrev Hicks i innlegget.

Hicks angrer på to ting fra den dagen. Hun gikk glipp av bryllupskaken, fordi hun var opptatt med å hjelpe Diana med å skifte. Det andre hun angrer på er at hun gikk glipp av ballet på Buckingham Palace den kvelden. Planen var å dra, men den unge brudepiken sovnet da hun skulle hvile øynene.

Siden har det vært relativt stille rundt Hicks. Klesmerket hennes får oppmerksomhet fra tid til annen, men designeren bak har holdt seg i skjul. Hun er gift med dekoratøren David Flint Wood, og har de fire barna Felix Austen, Amory John, Conrad Lorenzo og Domino Carmen.

LES OGSÅ: - Jeg har vært edru i seks månder