Venke Knutson:

Toppet hitlistene og var «hele» Norges yndling. Dette gjør hun nå

Om 15 år har hun planer om comeback.

FORSVANT FRA RAMPELYSET: Etter en megasuksess ble det plutselig stille fra Venke Knutson. Hun har derimot ikke lagt artistkarrieren helt på hylla. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT FRA RAMPELYSET: Etter en megasuksess ble det plutselig stille fra Venke Knutson. Hun har derimot ikke lagt artistkarrieren helt på hylla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På starten av 2000-tallet toppet Venke Knutson (40) hitlistene i Norge med sanger som «Panic», «Scared», «Kiss» og «Just a Minute». Hun ble ansett som en av Norges mest populære artister, og var vel så populær hos pressen som hun var hos fansen.

I 2010 var hun også med i Melodi Grand Prix, der hun kom videre til den norske finalen, og i 2013 overrasket hun på parketten i det populære danseprogrammet «Skal vi danse», sammen med blant andre Kathrine Sørland (38), Eli Hagen (71) og Pål Anders Ullevålseter (50).

Men så forsvant den blide sørlendingen sakte, men sikkert fra rampelyset.

En helt ny scene

I motsetning til det travle kjendislivet for seks år siden, har Knutson tatt en større rolle bak kulissene de siste åra.

PÅ PARKETTEN: Venke Knutson på parketten under «Skal vi danse» i 2013. Foto: NTB Scanpix
PÅ PARKETTEN: Venke Knutson på parketten under «Skal vi danse» i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
POPULÆR ARTIST: Venke Knutson under Spellemannprisen i 2009. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR ARTIST: Venke Knutson under Spellemannprisen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 startet Knutson opp musikkskolen Poprommet, som i dag har hele 400 elever fordelt på tre avdelinger i Oslo, Ås og Bodø.

- Det ble litt større enn jeg hadde sett for meg. Så nå er det pluttselig tre avdelingen med mange fine elever og pedagoger. Med Poprommet får jeg jobbet med musikk på en litt annen måte - lage en scene for veldig mange andre, forteller Knutson til Se og Hør.

Det er under premieren på teateroppsettingen «Trollmannen fra Oz» på Chateau Neuf i Oslo at vi møter på den blide sørlendingen. Der kommer hun sammen med ektemannen Thomas Vold, som hun har vært gift med siden 2008, og deres to barn Vilma (9) og Villas Wold (7).

TOBARNSMOR: Venke Knutson sammen med dattera Vilma og sønnen Villas på premieren til teateroppsettingen «Trollmannen fra Oz» forrige uke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TOBARNSMOR: Venke Knutson sammen med dattera Vilma og sønnen Villas på premieren til teateroppsettingen «Trollmannen fra Oz» forrige uke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er en tid for alt. Jeg har vært heldig som har fått jobbet med musikk i mange år, og da er det deilig å få jobbet med det på en litt annen måte, sier Knutson.

Nye planer

Selv med et familieliv, som tar mye av tida til Knutson, og en musikkskole som gjør stor suksess, har 40-åringen flere baller i lufta.

- Jeg har akkurat startet opp det jeg kaller for en skravlekopp. Det er egentlig en liten folkebevegelse mot ensomhet, men vi kaller det en folkebevegelse for samtale og inkludering, forteller Knutson.

- Det er rett og slett en liten, grønn kopp som skal stå rundt omkring på kafeer og liknende. Når du kjøper deg noe å drikke, kan du velge å ta drikken din i den - og da viser du til andre at du gjerne kan slå av en prat med noen, forklarer Knutson.

Målet med skravlekoppen er ifølge Knutson å skape et lavterskeltilbud for folk å komme i kontakt med hverandre.

- Det er så mange der ute som har lyst til å prate mer med folk, men så sitter vi og stirrer ned i mobilene våre. Vi glemmer å se om det er noen rundt oss som er alene, som kanskje ikke har lyst til å være alene. Da kan skravlekoppen komme til nytte.

Tiltaket har Venke Knutson startet opp helt på egen hånd.

- Man må jo gjøre ting selv, sier hun smilende.

Planlegger comeback

Selv om «Just a Minute»-sangeren har lagt artistkarrieren mer eller mindre på hylla, legger hun ikke skjul på at hun har vurdert å gjøre comeback som artist.

- Ja, tanken har slått meg, sier Knutson lurt.

- Når jeg er klar for det, og har noe nytt å fortelle, skal jeg gjøre det. Jeg tenker ... Når jeg er 55 år, da skal det komme en sjuk bajasplate. Da er jeg ordentlig klok og kul. Det skal bli en skikkelig kul plate, sier hun og ler.

Det kommer imidlertid ikke i første rekke. Først skal hun gjøre seg ferdig med prosjektene hun allerede har satt i gang.

LES OGSÅ: - Jeg kler av meg når jeg blir nervøs