Marcus og Martinus:

Topper lista over Erna Solberg og Magnus Carlsen: - Vi ser opp til mange av de som er med i kåringen

Marcus og Martinus Gunnarsen er årets største kjendiser.

TOPPER KJENDISKÅRING: De er bare 14 år, men Marcus og Martinus Gunnarsen (14) har vært på «alles» lepper i år. Dagbladet og Seoghør.no kårer popidolene til årets største kjendis(er). Foto: Fred Jonny / ANTI 
TOPPER KJENDISKÅRING: De er bare 14 år, men Marcus og Martinus Gunnarsen (14) har vært på «alles» lepper i år. Dagbladet og Seoghør.no kårer popidolene til årets største kjendis(er). Foto: Fred Jonny / ANTI  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et godt år for popmusikk både der ute i verden og her hjemme, men få kan skilte med like stor suksess som tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (14).

Guttene fra Trofors i Nordland har spilt rundt om i hele Skandinavia, solgt ut Oslo spektrum to ganger og er strømmet millioner av ganger på diverse musikktjenester. Da superduoen opptrådte med flere låter på Nobelkonserten i desember, er det anslått at opptredenen gikk ut til nærmere 300 millioner TV-seere i omlag 130 land.

Det indikerer greit hvordan det norske musikkeventyret har skutt fart langt utover landegrensene.

Alt startet da de i 2012 vant Melodi Grand Prix junior med låta «To dråper vann». I år - fire år og utallige konserter senere - feide de alle andre kandidater unna i kåringen som Årets største kjendis(er).

Juryen har bestått av kjendisjournalistene i Dagbladet og Se og Hør.

- En ære

14-åringene er ikke i tvil om at det er stort.

- Det er først og fremst en ære. Nei altså, det kom veldig overraskende på oss og vi må bare si tusen, tusen takk, sier Marcus til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer