DRAMATISK: Her får passasjerene med blant annet Toppen Bech forlate flyet etter det mislykkede kapringsforsøket. Foto: Arkiv
DRAMATISK: Her får passasjerene med blant annet Toppen Bech forlate flyet etter det mislykkede kapringsforsøket. Foto: ArkivVis mer

Toppen Bech midt i dramatisk flykapring

Toppen Bech opplevde det store marerittet da Aeroflot-flyet hun satt i ble forsøkt kapret.

SEOGHØR.NO: - Folk skrek av redsel og dødsangst, forteller Toppen Bech (75). 

I forbindelse med den populære programlederen og forfatterens 75-årsdag, er det fredag en stor reportasje i Se og Hør Weekend der Toppen blant annet forteller om sitt livs store mareritt.

Dette skjedde i 1978, da hun var passasjer i et Aeroflot-fly som var på vei fra Oslo til Moskva, med mellomlanding i Stockholm.

FEIRET: Toppen Bech er blitt 75 år. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
FEIRET: Toppen Bech er blitt 75 år. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

- 15 minutter etter avgang begynte det å lukte brent i flyet. Plutselig hørte vi noen som sloss, forteller Toppen i Se og Hør Weekend, som du kan laste ned her.

Det skulle vise seg at det var tre terrorister ombord. De var medlemmer av en religiøs bevegelse, og hadde planer om å sette fyr på flyet - så det skulle bli en fakkel på himmelen i protest mot vold og kommunisme.

FORSØKT KAPRET: Terroristene hadde planer om å sette fyr på flyet så det skulle bli en brennende fakkel på himmelen.
FORSØKT KAPRET: Terroristene hadde planer om å sette fyr på flyet så det skulle bli en brennende fakkel på himmelen. Vis mer

- Jeg så plutselig en mann med en flaske storme frem i midtgangen. Til alt hell var det to barske karer blant passasjerene, som fikk kastet seg over ham og lagt terroristen i gulvet før døren til cockpiten åpnet seg og en forskrekket andrepilot kikket ut, forteller Toppen.

Flasken viste seg å inneholde en svært eksplosiv Molotov-cocktail.

- Det er den mest dramatiske timen i mitt liv, og aldri har jeg sett så mange brannbiler og sykebiler som da vi etterhvert landet på Arlanda.

LES OGSÅ: - Å være mormor er ingen jobb for pyser