FLYTTER: Oakhill var Toppen Bechs herskapelige drøm. Hun og ektemannen Håkon Langballe kjøpte den idylliske eiendommen i Rygge i Østfold i 2003. Nå har de solgt eiendommen.
 Foto: Oddvar Walle Jensen
FLYTTER: Oakhill var Toppen Bechs herskapelige drøm. Hun og ektemannen Håkon Langballe kjøpte den idylliske eiendommen i Rygge i Østfold i 2003. Nå har de solgt eiendommen. Foto: Oddvar Walle JensenVis mer

Toppen Bech har solgt huset

- Prisen er hemmelig, sier Toppen Bech som har fått solgt prakteiendommen i Rygge i Østfold som hun kjøpte i 2003.

SEOGHØR.NO: «Herskapelig»-programleder Toppen Bech (76) og ektemannen Håkon Langballe (77) har solgt sitt herskapelige hjem på Oakhill i Rygge i Østfold.

Huset ble først lagt ut på forsommeren i fjor for 21 millioner kroner. Måneden etter ble prisen kuttet til 18 millioner. Da det ble lagt ut i år var prisen nede i 15,5 millioner.

- Nå har vi fått solgt Oakhill, og vi er veldige glade for at alt gikk i orden.

- Hva fikk dere for prakteiendommen?

- Det må få være en hemmelighet, sier Toppen Bech til Se og Hør.

HISTORISK SUS I VEGGENE: Hovedhuset på Oakhil er hele 477 kvadratmeter. Eiendommen har huset statsråd og amtmann Valentin Christian Wilhelm Sibbern og senere hans sønn, statsminister Georg Christian Sibbern. Kong Oscar var på besøk i 1884. Foto: Oddvar Walle Jensen
HISTORISK SUS I VEGGENE: Hovedhuset på Oakhil er hele 477 kvadratmeter. Eiendommen har huset statsråd og amtmann Valentin Christian Wilhelm Sibbern og senere hans sønn, statsminister Georg Christian Sibbern. Kong Oscar var på besøk i 1884. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Landlige omgivelser.

45 minutter fra Oslo ligger den herskapelige eiendommen som Toppen og ektemannen nærmest kjøpte på impuls i 2003.

PÅ FLYTTEFOT: Toppen Bech og ektemannen Haakon Langballe flytter nå tilbake til Oslo. Foto: Oddvar Walle Jensen
PÅ FLYTTEFOT: Toppen Bech og ektemannen Haakon Langballe flytter nå tilbake til Oslo. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

– Håkon og jeg skulle egentlig på biltur til Larkollen den dagen. Vi hadde lest at Oakhill skulle selges. Drevet av nysgjerrighet og kanskje noen urealistiske drømmer om det gode liv på landet, svinger vi inn rundkjøringen til gården med det rare navnet. Vi kom aldri til Larkollen. Samme dag satt vi nede i parken ved bekken, holdt hverandre i hendene og nøt synet av huset på høyden som badet i sol og høstfarger. Vårt Soria Moria. Dagen etter klokken 11 hadde vi kjøpt gården på ren intuisjon, på lyst og glede. Nå preger den tilmålte tiden planene for de siste årene av våre liv. Vi er 77 og 76 år – og det er en tid for alt, sier Toppen Bech til Se og Hør.

Kongelig besøk.

De fikk tilslaget for den 14 mål store eiendommen med stor park - og egen ørretbekk. Dermed hadde de sikret seg en kulturhistorisk perle som har huset mange herskapelige personligheter i årenes løp.

I gjesteboken framgår det at kong Oscar II var på besøk i 1884. Og i stedets 200 år lange historie har både ambassadører, kunstnere og adelsmenn skrevet seg i gjesteboka som fortsatt ligger i huset!

Fantastisk eiendom.

 Hovedhuset på hele 477 kvadratmeter er fordelt over to og en halv etasje. Det var opprinnelig økonomibygning til Værne kloster, før det ble flyttet til sin nåværende plassering i 1881.

Ekteparet har renovert hele hovedhuset. I første etasje har både stuen og bibliotek vakre kakkelovner. For å nevne noe.

- Oakhill er et prakthjem der 200 års historie ånder sammen med moderne design og velfungerende tidsmessige fasiliteter, stod det i prospektet.

Huset har egen vinkjeller, og i annen etasje er det blant annet fem soverom – og utgang til en stor balkong.

LES OGSÅ: Toppen Bech involvert i dramatisk flykapring

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.