IKKE DØD: «Herskapelig»-profil Toppen Bech dementerer at hun er død, et par måneder etter at programleder Bjarte Tjøstheim forsnakket seg under en diskusjon i programmet «Ukens vinner». Foto: Oddvar Walle Jensen
IKKE DØD: «Herskapelig»-profil Toppen Bech dementerer at hun er død, et par måneder etter at programleder Bjarte Tjøstheim forsnakket seg under en diskusjon i programmet «Ukens vinner». Foto: Oddvar Walle JensenVis mer

Toppen Bech dementerer at hun er død

Bjarte Tjøstheim sa at hun ikke levde lenger på NRK.

- I og for seg er det en ære å bli viet oppmerksomhet, samt bli tatt livet av, i god sendetid på NRK. Jeg må imidlertid skuffe redaksjonen av programmet «Ukens vinner» med at meldingen om min død er betydelig overdrevet, skriver Toppen Bech i et dementi til NRK, som «Ukens vinner»-programleder Tore Sagen har publisert på sin Instagram-profil.

Meldingen kommer to og en halv måned etter at «Ukens vinner»-medprogramleder Bjarte Tjøstheim under en diskusjon om såkalte tv-dronninger, i det som kunne høres ut som en glipp, uttalte at Toppen Bech ikke levde lenger.

Tjøstheim ble avbrutt av Steinar Sagen, og sa så:

- Hun er ikke død, nei?

Bech, som har vært programleder i blant annet «Herskapelig», tok så til motmæle i det humoristiske dementiet.

- I min Encyclopedia om dannelse, utkommet i over fem og tredve tusen eksemplarer, står det mye om tradisjoner, blant annet om å sende blomster i forbindelse med død og begravelse. I uke etter uke har jeg nå ventet på en medfølende kvast fra dere ... Nada! Antar det er en forglemmelse - i motsetning til dårlig oppdragelse - men siden jeg ikke er hundre prosent sikker på det, har jeg sendt tre eksemplarer av «Skikk og bruk» til fjernsynsresepsjonen i NRK, skriver hun.

Bech forteller til VG at hun ikke så programmet da det gikk på lufta, men på nett-tv i etterkant.

- Det tok lang tid før folk turte å snakke med meg om det. Mange trodde jeg var veldig såret, men egentlig synes jeg det er veldig morsomt. Så jeg fikk lyst til å svare - det er en morsom agurk, en liten sommerglede, sier Bech til avisa.

Bjarte Tjøstheim vil ikke kommentare saken.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Toppen Bech.

Tok feilaktig livet av Toppen Bech. Fikk høre det.

Et bilde publisert av Tore Sagen (@toresagen)

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Overrasket på motefest med svoger Kanye