Kristin Gjelsvik:

Toppblogger trekker seg fra tv-program i protest: - Overhodet ikke ok

Kristin Gjelsvik (30) tordner mot TV-produsent i blogginnlegg.

FYRER LØS: Kristin Gjelsvik er ikke fornøyd med måten hun har blitt behandlet på under innspillingen av nettserien «Skattejakten LIVE». Foto: Privat
FYRER LØS: Kristin Gjelsvik er ikke fornøyd med måten hun har blitt behandlet på under innspillingen av nettserien «Skattejakten LIVE». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profil og toppblogger Kristin Gjelsvik (30) skulle etter planen fortsette sin direktesendte ekspedisjonen langs norgeskysten, som en del av internettserien «Skattejakten LIVE», fram til september.

Nå har hun hoppet av i protest.

I et lengre blogginnlegg går Gjelsvik rett i strupen på tv-programmets produsent, kjendisfotograf Rolf-Ørjan Høgset, som får mye av skylda for at hun valgte å trekke seg.

- Hersketeknikk

«Da jeg ble spurt om å være programleder for Skattejakten, sammen med Cathrine (Cathrine Montero Moen, tidligere «Robinsonekspedisjonen»-deltaker, journ.anm), ble jeg hoppende glad (...) Det tok ikke lange tiden før jeg merket at prosjektet ikke svarte til forventningene», skriver 30-åringen, før hun kritiserer Høgset i harde ordlag:

- BLE INSPIRERT: Kristin Gjelsvik kjent fra «Bloggerne» på TV 2 lot seg ikke imponere over «Fifty Shades of Grey», men sier hun likevel ble inspirert av sexscenene. Video: Svein Dybdahl / Dagbladet Vis mer

«Jeg oppfatter Rolfs lederstil som uprofesjonell, med mangel på empati, samt manglende kompetanse til å koordinere og lede. Jeg føler han manipulerer og bruker hersketeknikk for å få det som han vil, i tillegg til at han legger skyld på andre om ting ikke fungerer».

Gjelsvik trekker spesielt fram én hendelse under innspillingen, som har pågått siden april, der hun påstår at Høgset har kastet ut feilaktige opplysninger om en kollega til tv-programmets samarbeidspartnere.

«At produsenten selv har svertet navnet hans på en slik måte er overhodet ikke ok», freser bloggeren.

Vil oppklare

Overfor Dagbladet forklarer Gjelsvik, som ønsker å svare på e-post, at hun valgte å gå hardt ut mot Høgset på bloggen for å oppklare, overfor alle, hvorfor hun faktisk valgte å trekke seg fra programmet.

- Da produksjonen brått ble kjørt i gang uten fullt crew, er det klart at folk ble forundret. De fikk et svar fra meg, og jeg ønsket å svare ærlig. Hvor mange manipulerende ledere finnes det? Er det slik vi ønsker at ledere skal fremstå? Det må være rom for å gi uttrykk for at man er uenig, og jeg tror dessverre at det er altfor få i mange bransjer og stillinger, som ikke tør å si ifra på arbeidsplassen når de opplever en lederstil som ikke er akseptabel, skriver hun.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ TUR: Kristin Gjelsvik sammen med medprogramleder Cathrine Montero Moen (t.v) tidligere i innspillingsperioden. Foto: VirusTV
PÅ TUR: Kristin Gjelsvik sammen med medprogramleder Cathrine Montero Moen (t.v) tidligere i innspillingsperioden. Foto: VirusTV Vis mer

Gjelsvik hevder også at enkelte i produksjonen ikke har fått tilstrekkelig betalt for jobben de gjør, og har gjort.

- Jeg sa klart fra at jeg ikke kunne si ja til å bli med videre uten å vite om vi hadde finansieringen på plass, noe som ikke var bekreftet på dette tidspunktet. Det er da meget merkelig at produksjonen er i gang, uten at alle jentene er på plass, sier hun.

- I blogginnlegget gir du uttrykk for at du og Rolf-Ørjan Høgset kom dårlig overens. Tok du opp dette med ham personlig før du valgte å trekke deg?

- Vi har hatt flere diskusjoner i løpet av innspillingen, og i tiden etterpå.

- Har ikke fått henne i tale

I en e-post til Dagbladet forklarer Rolf-Ørjan Høgset at han, som produsent av et nyskapende prosjekt, har vært forberedt på både utfordringer og kritikk.

FORBEREDT PÅ KRITIKK: TV-produsent Rolf-Ørjan Høgset. Foto: VirusTV
FORBEREDT PÅ KRITIKK: TV-produsent Rolf-Ørjan Høgset. Foto: VirusTV Vis mer

- Og det er en del av jobben min å ta smellen underveis, skriver han.

- Hva har du å si til disse anklagene fra Gjelsvik?

- Med unntak av et par korte meldinger på Facebook siden Kristin forlot båten i midten av mai, har jeg ikke fått henne i tale, men jeg håper at vi kan skvære opp en gang og tenke tilbake på alle de fine og artige øyeblikkene vi hadde sammen på turen.

Han avviser at crewet ikke har fått full lønn.

- Det stemmer ikke. Kristin er ikke involvert i økonomiske spørsmål.

Høgset svarer ikke direkte på Gjelsviks påstander om sverting av kollega, men forklarer at vedkommende er en viktig støttespiller, og at han fortsatt er en del av produksjonen.

- Vil Kristins tv-exit få noen konsekvenser for resten av innspillingen?

- Responsen på det som er publisert etter at Kristin forlot skuta 16. mai er faktisk større enn det som ble lagt ut tidligere, så prosjektet er på ingen måte avhengig av en stor bloggprofil. Vi kommer til å savne Kristin, og er åpen for forslag på en ny makker til Cathrine Montero Moen, som nå er i full sving med nye ekspedisjoner i Bodø og omegn, skriver produsenten.

- Vil ikke komme noe fornuftig

Kristin Gjelvsik opplyser til Dagbladet at hun ikke er interessert i å skvære opp med Høgset på tomannshånd, men at hun gjerne møter ham i en setting der hele crewet er til stede.

- Meldingene på Facebook har dekket det behovet jeg har hatt for kommunikasjon. Et møte oss to imellom vil det ikke komme noe fornuftig ut av, da vi er totalt uenig, skriver hun.

- Høgseth sier også at responsen på det som har vært publisert av «Skattejakten» etter at du forlot båten, har vært større enn på det som ble publisert før du trakk deg. Har du noen kommentar til dette?

- En slik kommentar overrasker meg ikke, og føyer seg i rekken over ting som får stå for hans regning. At han har fått litt mer trafikk etter denne saken ble kjent, er ikke så rart, og således har jeg kanskje indirekte bidratt til mer trafikk ved å forlate båten, sier Gjelsvik.

Fryktet hjernerystelse

«Skattejakten LIVE» er ment som et tv-eksperiment på sosiale medier, der arrangørene ønsker å se om de klarer å engasjere det norske publikum underveis. Hensikten er altså å finne «Norges største skatter» - i form av natur, opplevelser, mat og mennesker, som det heter det i pressemeldingen.

Turen, som varer i totalt 168 dager, er sponset av blant andre Devold og Regatta - og har flere samarbeidspartnere, deriblant Redningsselskapet.

I begynnelsen av mai måtte produksjonen tilkalle legehjelp etter at Kristin Gjelsvik fikk kamerautstyr i hodet. Ulykken skjedde etter at en produksjonsmedarbeider snublet i et kamerastativ, som ramlet over 30-åringen.

Resultatet var et kutt ved hårfestet - og mye blod. TV-profilen fryktet hjernerystelse, men slapp unna med skrekken.

Gjelsvik gjorde seg først bemerket som deltaker i «Paradise Hotel», og har seinere gjort karriere som blogger og moteskaper.

30-åringen er for øvrig forlovet med Dennis Poppe Thorsen, som også deltok i «Paradise Hotel»

LES OGSÅ: Seinfield: - Derfor avviste jeg henne

STERKT ENGASJERT: Blogger Kristin Gjelsvik har lenge vært engasjert i kampen mot kroppspress blant unge. Daglig får hun meldinger fra fortvilte barn og unge, og nå vil hun ta et oppgjør mot utseendefikseringen. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer