Julia Nyland:

Toppblogger omtalt som «morder» etter dagens abort

Bloggeren mener enkelte mennesker er «regelrett dumme». Ekspert forstår kritikken.

TOK ABORT: Julia Nyland tok i dag, onsdag 19. juni, en abort. At hun fortalte leserne om det på forhånd har skapt sterke reaksjoner. Foto: Privat
TOK ABORT: Julia Nyland tok i dag, onsdag 19. juni, en abort. At hun fortalte leserne om det på forhånd har skapt sterke reaksjoner. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tirsdag delte den norske bloggeren Julia Nyland (26) med følgerne sine at hun var gravid. For enkelte er det en gledens nyhet, og noe man gjerne får haugevis av gratulasjoner for. Det var ikke 26-åringens tilfelle.

Bloggeren fra Molde meddelte nemlig at hun skulle ta abort den påfølgende dagen. Det bestemte hun seg for allerede da hun så at testen ble positiv. Kjæresten støttet også avgjørelsen hennes.

Da Se og Hør pratet med henne tirsdag kveld virket hun forberedt og klar, men hun kan nå fortelle at opplevelsen ikke var helt som hun hadde sett for seg.

Både hva gjelder selve aborten og reaksjonene på avgjørelsen hennes.

- Null respekt eller forståelse

- Jeg syns det var veldig skummelt, da jeg ikke visste hva jeg gikk til. Uvissheten rundt alt var nok det verste. Selve aborten gikk fint, heldigvis, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg har visst om denne datoen i nærmere to uker, men i forkant har jeg prøvd å fokusere på andre ting i hverdagen. For min del er det ikke vits å grue seg til noe, da opplever man bare smerten dobbelt opp. Jeg var likevel forberedt på at det kom til å bli tøft, noe det også har vært. Jeg er likevel glad og trygg i min beslutning om å ta abort, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer