TØFF AVGJØRELSE: Toppblogger Julia Nyland kunne tirsdag fortelle leserne sine at hun var gravid. Allerede på onsdag skal fosteret fjernes. Dét gruer hun seg til. Foto: Privat
TØFF AVGJØRELSE: Toppblogger Julia Nyland kunne tirsdag fortelle leserne sine at hun var gravid. Allerede på onsdag skal fosteret fjernes. Dét gruer hun seg til. Foto: Privat Vis mer

Julia Nyland:

Toppblogger gravid. Skal ta abort

- Gruer meg ekstremt mye.

Publisert

På starten av 2010-tallet var bloggverdenen annerledes enn det den er i dag. I tillegg var det andre mennesker som tronet på toppen enn de som gjør det nå. Blant de aller største den gang var Julia Nyland (26), som bodde i Molde og blogget om livet sitt hjemme fra pikerommet.

At flere av vennene hennes drev like store blogger, gjorde at flere titalls tusen var innom nettstedet hennes hver dag. Hun er fortsatt aktiv, og blogger nå under United Influencers. På Instagram har hun i tillegg nesten 30 000 følgere, som vil si at hun kan tjene fint på sponsede innlegg og reklame.

Tirsdag kveld bestemte hun seg derimot for å dele noe helt annet med fansen enn klesinnkjøp og strandbilder. Bloggeren, som i dag er 26 år gammel, skriver åpent i et innlegg at hun nå er gravid.

Tar abort

For mange ville det vært en gledens nyhet, men Nyland har bestemt seg for å fjerne fosteret. Det skal hun gjøre allerede dagen etter, altså onsdag. Svangerskapet fant hun ut av for to uker siden, og etter nøye overveielse har hun bestemt seg for at det er best for henne å fjerne fosteret.

«Jeg og kjæresten min har alltid hatt en åpen dialog rundt hva vi kom til å velge om denne dagen mot formodning kom. Vi vil gjerne ha barn sammen i framtida, men ikke nå. Jeg vil ikke ha barn nå. Kanskje jeg aldri vil ha barn, kanskje jeg vil ha barn om tre år. Det vet man jo ikke», skriver hun blant annet, i innlegget hun har kalt «Et tungt valg».

IKKE KLAR: Bloggeren forteller at hun ikke er klar for å bli mor akkurat nå. Det betyr derimot ikke at det ikke kan skje på sikt. Foto: Privat
IKKE KLAR: Bloggeren forteller at hun ikke er klar for å bli mor akkurat nå. Det betyr derimot ikke at det ikke kan skje på sikt. Foto: Privat Vis mer

Bloggeren skriver at hun har gått på prevensjon i ti år, og at hun derfor ikke hadde trodd at hun skulle havne i denne situasjonen. Selv om sjokket var stort, bestemte hun seg etter hvert for å dele det med andre.

«Ofte hører man historier om hendelser mennesker har gått igjennom i ettertid når alt er fordøyd. Svært sjeldent leser man om vanskelige hendelser mens de pågår. Hvorfor er det så mange jenter (inkludert meg selv) som føler man bærer på en stor hemmelighet når man velger å ta abort?», spør hun i innlegget.

Videre poengterer 26-åringen at hun «gruer seg ekstremt mye», og at hun ikke vet hva hun går til. Til Dagbladet sier hun at hun aldri har vært gravid før, og at hun ikke vet hva hun går til i morgen tidlig.

- Ikke klar

- Det er ingen som snakker om en abort før det har gått lang tid siden den ble tatt. Jeg skjønner at man kanskje må ha tid til å fordøye det, men jeg synes ikke det er noe å skamme seg for. Jeg ville være åpen om dette med følgerne mine, slik at de kan få et innblikk i hvordan dette faktisk er, sier hun.

Nyland forteller videre at hun og kjæresten har pratet mye om avgjørelsen, og at begge har kommet til enighet om at dette er det beste for dem nå. Han har to barn fra et tidligere forhold, og hun får oppleve gledene av å være bonusmamma tidvis.

Det holder akkurat nå.

- Jeg er midt i 20-åra, og er ikke klar for å binde meg på den måten ennå. Jeg vet hva som kreves for å ha et barn, og det kan godt hende at jeg blir klar for det på sikt, men jeg kan ikke ha et sånt ansvar akkurat nå.

Onsdag morgen skal fosteret fjernes. Hun vet ikke hva hun går til, men sier hun har et mål om å være åpen om det hun går gjennom i den kommende tida.

COMEBACK: Den tidligere toppbloggeren Emilie «Voe» Nereng var en av landets første og største bloggere for noen år tilbake, før hun valgte å trekke seg tilbake og slutte med bloggingen. Da hun ankom Elle-festen 2019 måtte vi spørre: Hva driver du med? Vis mer

- Jeg har virkelig ingen anelse om hva jeg går til. Noen sier det går helt fint, noen får vondt, andre sier det er trist. Jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, men det kan hende det blir en lang natt. Og jeg vet heller ikke hvordan formen min blir i morgen når jeg har utført dette, forteller hun ærlig.

Reaksjonene på åpenheten har vært positiv, kan hun fortelle. Både familien, kjæresten og leserne har stilt seg bak henne i den vanskelige perioden.

- Før jeg tok testen var jeg sikker på at jeg skulle ta abort om den viste seg å være positiv. Det var først da jeg så resultatet at jeg ble lei meg. Jeg trodde jeg skulle ta lettere på det, men med all støtten og de positive reaksjonene på min avgjørelse, har det egentlig ikke vært noe vanskelig å bestemme seg.

LES OGSÅ: Legger seg flat etter bildebråket

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer