Toppblogger dømt til 90 dagers fengsel

Kvinnen i 20-årene fikk 30 dagers strafferabatt.

DØMT: En kvinnelig toppblogger i 20-årene ble fredag dømt til 90 dagers fengsel etter en voldshendelse på en hjemmefest i Oslo i februar i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
DØMT: En kvinnelig toppblogger i 20-årene ble fredag dømt til 90 dagers fengsel etter en voldshendelse på en hjemmefest i Oslo i februar i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinnelig toppblogger ble fredag denne uken dømt til 90 dagers fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Hun ble i oktober i fjor frikjent for hendelsen - som fant sted i februar samme år - før saken i februar ble anket til lagmannsretten. Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Aktor la ned påstand om seks måneders fengsel for bloggeren, men dommen endte på 90 dager. Hun fikk 30 dagers strafferabatt grunnet formildende omstendigheter, da flertallet i retten mente hun hadde blitt provosert av fornærmede i forkant av festkrangelen.

Bloggeren, som er i 20-årene, skal ha kastet et glass eller en flaske i ansiktet på den fornærmede mannen, som også er i 20-årene, på en hjemmefest i Oslo i februar i fjor.

Krangelen endte med at mannen måtte sy fire sting.

«Det er ikke tvilsomt, og heller ikke bestridt, at tiltalte objektivt har påført fornærmede en kroppsskade. Det springende punkt i saken er om skaden er påført ved en ubevisst «reflekshandling» eller om den er påført forsettlig», heter det i den nye dommen.

Uenig i bevisvurderingen

Bloggeren ble dømt til fengselsstraff med fem mot to stemmer i lagmannsretten.

«Alt i alt er flertallet ikke i tvil om at tiltalte ikke handlet i refleks, slik hun har forklart, men at det var tale om et bevisst kast i retning fornærmede. Kasting av glass eller flaske mot noens hoderegion har et stort skadepotensial. Flertallet finner det bevist at kastet må ha skjedd med en viss kraft, og ikke med en slik slapp slangebevegelse som tiltalte demonstrerte i retten», lyder dommen.

- Jeg er sterkt uenig i flertallets bevisvurdering og mener mindretallets vurderinger, som er i tråd med tingrettens enstemmige dom, er korrekt. Jeg vil gå nøye gjennom dommen og vurdere om det er noen ankegrunner, sier bloggerens forsvarer, Cecilie Nakstad, til Nettavisen.

Hun reagerer spesielt på at fornærmede ikke er tilkjent oppreisningserstatning grunnet sin provoserende oppførsel.

Da bloggeren ble frikjent i oktober i fjor, ble hun dømt til å betale mannen 15 000 kroner i oppreisning. I lagmannsretten kom flertallet fram til at han ikke skulle tilkjennes oppreisningserstatning. Han ble derimot tilkjent 1187 kroner i erstatning, for medisinske utgifter som følge av hendelsen.

Ulike forklaringer

Den tiltalte og den fornærmede har ulike versjoner av hva som skjedde den kvelden. Mens bloggeren har forklart at hun forsøkte å dytte bort mannen etter at han kom med ufine gloser mot henne, hevder fornærmede at hun klapset til ham da han stilte et spøkefullt spørsmål.

Bloggeren har også forklart at hun kastet glasset hun hadde i hånda som en refleks på at noen kastet en drink i ansiktet hennes, mens fornærmede mener han «plutselig» fikk en flaske i ansiktet - som traff ham veldig hardt.

Vitner har fortalt at bloggeren kastet med høy arm, og at hun så sint ut. Dette strider mot bloggerens forklaring, der hun mener å ha kastet av refleks.

LES OGSÅ: Slik møtte de konene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer