Topp ti science-fiction

I anledning romserien Star Treks 40-års jubileum presenterer vi 10 sci-fi filmer du bør få med deg:

Star Wars Foto: AP
Star Wars Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
1. Aliens
Den beste av filmene som ga slemme rom-monstre et ansikt. Sigourney Weaver legger ikke fingrene imellom når hun drar tilbake til Alien-planeten for å redde mennesker som har prøvd å kolonisere den.


2. Star Wars - Empire Strikes Back
Ja da, vi vet at George Lucas har brukt mange millioner på spesialeffekter (og Jar-Jar Binks) i de nyeste filmene. Men snøkrigen på Finse og den mørke tonen på dette kapitlet er fortsatt det tøffeste øyeblikket i Star Wars-historien.


3. Blade Runner
Harrison Ford spiller helterollen også i denne filmen i sin jakt på replikanter. Den dystre atmosfæren gjør filmen til ett av de beste sci-fi eventyrene noensinne.


4. 2001- En romodyssè:
Stanley Kubricks mesterverk fra 60-tallet holder seg fortsatt godt, og er mest kjent for sin vakre åpningssekvens. Filmen ble en massiv hit blant hippie-generasjonen.


5. Star Trek:
Sci-Fi folkets hellige gral sammen med Star Wars. Totalt har det blitt laget ti Trek-filmer, seks om kaptein Kirks (originalbesetningen) lystige gjeng, og fire som følget Star Trek: The Next Generation. Film nr. 11 skal ifølge ryktene være klar i 2008.


6. Plan 9 from Outer Space
Ufattelig dårlig, men også ustyrtelig morsom. Papp-gravstøtter som brekker og dagslys midt på natta er noe av det som har gitt den tvilsomme ærestittelen "tidenes dårligste film"!


7. The Matrix
Den utvalgte Neo må redde verden ved å bryte gjennom systemet som kontrollerer tankene til jordas innbyggere. Keanu Reeves viser sin sterkeste skuespillerprestasjon siden filmen Bill and Ted's excellent adventure.


8. Det femte element
En overraskende moderne klassiker med Bruce Willis og den tsjekkiske modellen Milla Jovovich i hovedrollene. Kjent for Shakespearske replikker som "Badaboom. Yeah big badaboom".


9. Planet of the Apes
Uansett om man foretrekker Charlton Heston eller Mark Wahlberg i hovedrollen er historien om mennesker som kommer til en planet der apene styrer fascinerende...


10. The Running Man
Før "Terminator 2", spilte Arnold Schwarzenegger inn denne "gladfilmen" om en kriminell som blir med på et gameshow med livet som innsats... I filmen spiller også fribryteren Jesse Ventura, som senere ble guvernør i delstaten Minnesota!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer