FØRSTE KVINNE UT: Ann-Jeanett har gruet seg siden i sommer til å se seg selv på TV. Foto: TV 3
FØRSTE KVINNE UT: Ann-Jeanett har gruet seg siden i sommer til å se seg selv på TV. Foto: TV 3Vis mer

Top Model i tre dager

- Det var utrolig kjipt å ryke ut først, sier Ann-Jeanett Angell Henriksen etter "Top Model"-premieren.

SEHER.NO: Den 25 år gamle blondinen tror alderen var en av hovedgrunnene til at hun fikk fyken med en gang under premieren på årets utgave av modell-jakten "Top Model"

- I de tidligere sesongene og internasjonale utgavene har de eldste modellene forsvunnet tidlig. Og jeg ble jo litt "mamma" for noen av de andre jentene, sier psykologistudenten fra Nøtterøy til Seher.no

Siden hun ikke hadde noen modellerfaring før "Top Model", syntes Henriksen det var en stor ære å bli plukket ut blant de 13 jentene som fikk konkurrere om en modellkontrakt.

Men hun fikk fort erfare at modellbransjen ikke bare er glitter og stas.

- Vi ble stuet sammen i en liten leilighet på Karl Johan, som vi raskt bare kalte "Hølet". Som den eldste fikk jeg i starten rollen som "husmor", som blant annet skulle sørge for at vi handlet sunne matvarer, sier Ann-Jeanett.

Da produsentene oppdaget at modellkandidatene hadde kjøpt med seg flere typer sjokolade, fikk hun skylda for dette.

- Det var utrolig kjedelig. Vi hadde bestemt oss for å kjøpe inn to kokesjokolader, som nesten bare er kakao. Men noen av jentene hadde klart å få med seg annen sjokolade i kurven, eller hatt med seg inn i huset fra før.

Photoshooten i Paris ble heller ikke som forventet ifølge Henriksen. Etter kun en "svipptur" bortom Eiffel-tårnet, tilbragte jentene mange timer i et trangt studio før de reiste hjem igjen til Norge.

Etter kun tre dager måtte Ann-Jeanett forlate de andre jentene. Selv om hun nå fortsetter med psykologi-studiet og deltidsjobben i butikk i Bergen, har hun imidlertid ikke mistet lysten på å kombinere disse med en modellkarriere.

-Jeg er på leting etter et nytt modellbyrå og har lyst til å gå under Oslo Fashion Week hvis jeg får mulighet til det. Jeg tror det er en nyttig erfaring å kjenne medaljens bakside som jeg gjør nå, sier hun.

Ann-Jeanett roser også programleder Vendela Kirsebom og jentenes coach Jan Thomas.

- Det var stort å møte Vendela, selv om vi ikke hadde så mye kontakt med henne. Jan Thomas så vi mer til og han var kjempehyggelig, sier hun til Seher.no

Til tross for at hun røk ut tidlig har hun allerede sett seg ut sine favoritter blant de gjenværende jentene.

- Jeg tror Anette Wiborg har gode sjanser. Jeg heier også på Kristina Breivik, avslører Henriksen.

LES OGSÅ: Vendela det der var jævlig!