<strong>TIL CATWALKEN:</strong> Benedicte skal gå for den norske designeren Pernille Fristad under moteuka i New York. Foto: Privat
TIL CATWALKEN: Benedicte skal gå for den norske designeren Pernille Fristad under moteuka i New York. Foto: Privat Vis mer

Benedicte Isabell Haugaard:

«Top Model»-Benedicte får drømmejobb - vil ikke satse

I september skal Benedicte gå på New York Fashion Week, men vil i utgangspunktet ikke ha noe med den bransjen å gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Blogger og «Top Model Scandinavia»-deltakeren Benedicte Isabell Haugaard (26) delte i dag nyheten om at hun for andre gang skal gå på det giganske moteshowet som årlig holdes i New York.

Catwalken har hun gått på før, forteller hun til Seoghør.no. Det er flyturen til New York hun er mest redd for.

- Jeg er nok litt nervøs, men nå vet jeg hvor lokalet ser ut, hvor lang løperen er, hvor pressen står og hvor nærme folk sitter, sier hun på telefonen.

- Jeg får også gå en runde før folk kommer inn i salen og setter seg, så det gjør at jeg nesten er mer nervøs for å fly fordi jeg har flyskrekk, svarer hun i en fleipete tone.

- Gira

New York Fashion Week går av stabelen 7. september og varer til den 12. Benedicte skal gå 8. og 9. september for den norske designeren Pernille Fristad og hennes merke kalt Kepaza.

Det andre merket er amerikansk, men mer vet hun ikke før hun skal på casting senere.

- Jeg er gira, men jeg er jo nervøs fordi jeg ikke har jobbet så mye innen den bransjen. Jeg føler kanskje at de andre der er litt mer rutinerte enn det jeg er. Det skal sies at jeg ikke har stt innsiden av et treningssenter siden sist jeg gikk på New York Fashion Week, sier hun og ler.

- Jeg får ta det som det kommer. Jeg har gjort det før, så det blir bare gøy.

Saken fortsetter nedenfor.

Fra Top Model 2016 på FEM. Modellene har ødelagt Top Model-huset for 100 000 kroner. Vis mer

Satser ikke på modellbransjen

Etter deltakelsen i TV 3-programmet, har Benedicte fokusert på blogg, sosiale medier og sin nye jobb som visual merchandiser hos Lindex.

Selv om hun har fått gode muligheter som modell etter «Top Model»-deltakelsen, blant annet med oppdrag hos undertøyskjeden Change, er det likevel ikke innenfor modellbransjen hun vil satse.

Den beryktede bransjen får stadig medias oppmerksomhet for å være overfladisk, og Benedicte kan bekrefte det samme.

- Jeg kan ikke påstå at jeg har et positivt inntrykk av bransjen, og det er nok den største grunnen til at jeg ikke jakter på oppdrag, men tar de mest interessante tilbudene som dumper ned i mailboksen.

- Under New York Fashion Week i februar overhørte jeg en del unødvendige kommentarer som ble sagt til modellene, og jeg merket også en del dårlig oppførsel fra et par av coachene.

- Jeg har ikke noe positiv opplevelse. Ikke av New York Fashion Week i seg selv, men egentlig hele bransjen, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>MOTEUKA:</strong> Her er Benedicte på catwalken for Kepaza i New York i fjor. Foto: Danny Ghitis
MOTEUKA: Her er Benedicte på catwalken for Kepaza i New York i fjor. Foto: Danny Ghitis Vis mer

Da Seoghør.no snakket med 26-åringen før hun skulle på moteuka i New York for første gang i fjor, fortalte hun at hun trodde tilbudet om å gå var en drøm.

- Jeg ble stum, sjokkert og muligens litt lang i maska etter å ha lest mailen. Jeg trodde det var spam, så jeg svarte designeren for å være sikker på at det ikke var tull, sa hun den gangen.

LES OGSÅ: - Er man interessert i mote så bør man jo bli invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer