<strong>FRYKTET DET VERSTE:</strong> James May (t.v) og Jeremy Clarkson ble lettet da de så at Richard Hammond overlevde det alvorlige bilkrasjet i Sveits. Foto: NTB scanpix
FRYKTET DET VERSTE: James May (t.v) og Jeremy Clarkson ble lettet da de så at Richard Hammond overlevde det alvorlige bilkrasjet i Sveits. Foto: NTB scanpix Vis mer

Richard Hammond:

«Top Gear»-stjernene trodde de skulle finne kollegaen død

Jeremy Clarkson og James May var vitner til ulykken. 

Publisert

(Seoghør.no): I går ble tidligere «Top Gear»-profil Richard Hammond (47) fløyet til sykehus etter å ha vært involvert i et stygt bilkrasj i Sveis.

Ulykken skjedde under innspillingen av tv-serien «The Grand Tour», men det gikk fryktelig galt da bilentusiasten sporet av veien i byen St. Gallen.

Bilder fra ulykken viste at luksusbilen var totalskadd, og ifølge Mirror skal Hammond selv ha kommet seg ut av bilvraket før det begynte å brenne.

Det skal stå bra til med tv-profilen, og han skal kun ha pådratt seg et beinbrudd.

Det bekrefter Hammond selv via en videosnutt filmet fra sykesenga i Sveits med tittelen «Jeg er ikke død».

- Jeg vil gjerne takke all sykehuspersonell som hjalp til med å frakte meg fra ulykkesstedet og til sykehuset og som har tatt vare på meg siden. Jeg vil også takke James May som smuglet inn en flaske med gin i går kveld, sier han i videoen som er publisert på nettstedet Drivetribe.

Til slutt beklager han overfor kona Amanda Etheridge og døtrene for at han havnet i den skremmende ulykken.

- Virkelig ille

De to tidligere «Top Gear»-profilene Jeremy Clarkson og James May var begge vitner til det som så ut til å få et alvorlig utfall.

Overfor Mirror forteller «The Grand Tour»-produsent Andy Wilman at alle som var til stede fryktet det verste.

- Jeremy og James løp ned til ulykkesstedet så fort som mulig. Da de så det brennende bilvraket, trodde de at Richard var død. Det var virkelig ille.

- De ble lettet da de så at han hadde kommet seg ut av bilen, for det var ingenting igjen av den. Om han hadde vært noen sekunder tregere med å komme seg ut, hadde han blitt brent levende, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TOTALSKADD:</strong> Bilen Hammond kjørte i Sveits er totalskadd etter ulykken. Foto: AP, NTB scanpix
TOTALSKADD: Bilen Hammond kjørte i Sveits er totalskadd etter ulykken. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Kort tid etter krasjet skrev Jeremy Clarkson på Twitter at dette var den verste ulykken han har vært vitne til.

- Det var det største og skumleste krasjet jeg har sett noen sinne, men heldigvis virker det som om det går bra med Richard, skrev han.

Fikk alvorlig hodeskade

Bilkrasjet i Sveits skjedde kun tre måneder etter at Richard Hammond ble slått bevisstløs etter å ha falt av en motorsykkel i Mosambik.

Også da hadde han englevakt, og ble skrevet ut av sykehuset med livet i behold.

I 2006 var det imidlertid enda mer alvorlig da tv-profilen krasjet bilen i 482 kilometer i timen under «Top Gear»-innspilling.

Han var da i ferd med å sette ny britisk fartrekord med høyhastighetsbil med jetmotor. Som følge av ulykken fikk Hammond en alvorlig hodeskade og lå i koma i to uker, ifølge Sky News.

Året etter var han tilbake i programmet, der han jobbet fram til 2015.

LES OGSÅ: Fløyet til sykehuset etter ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer