Sabine Schmitz:

«Top Gear»-profil er død

Ble 51 år gammel.

DØD: Den anerkjente sjåføren Sabine Schmitz er død som følge av kreft. Hun ble 51 år gammel. Foto: NTB
DØD: Den anerkjente sjåføren Sabine Schmitz er død som følge av kreft. Hun ble 51 år gammel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske racerbilsjåføren og «Top Gear»-profilen Sabine Schmitz er død. Det melder Sky News. Hun ble 51 år gammel.

51-åringen, kjent som «Dronninga av Nürburgring», gikk bort som følge av kreft. Sykdommen har hun hatt siden 2017. Det avslørte hun i et Facebook-innlegg i fjor sommer.

«Siden slutten av 2017 har jeg kjempet mot en ekstremt iherdig kreft. Det ble litt bedre - men nå har han kommet tilbake for fullt», skrev hun den gang.

- Altfor tidlig

I en uttalelse fra den kjente tyske racerbanen Nürburgring står det at de har mistet sin mest kjente kvinnelige sjåfør.

«Sabine Schmitz gikk bort altfor tidlig etter lang tids sykdom. Vi vil savne henne og hennes glade humør. Hvil i fred, Sabine», heter det i uttalelsen.

Også Aston Martins kommunikasjonssjef, Matt Bishop, minnes 51-åringen.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

«Jeg er veldig lei meg for å høre om bortgngen til Sabine Schmitz, den eneste kvinnen som har vunnet Nürburgring 24 Hours, rettmessig kjent som 'Dronninga av Nürburgring' og en stjerne i 'Top Gear', som tapte kampen mot kreft, 51 år gammel. Hvil i fred», skriver han.

Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom «Top Gear»-miljøet, og blant de som sender sine kondolanser er Jeremy Clarkson.

«Forferdelige nyheter om Sabine Schmitz. Så solfylt person og full av liv».

Også Porsche har uttrykt sin sorg for Schmitz, som tidligere har konkurrert for merket.

«Veldig trist å høre at Sabine Schmitz (1969-2021) har gått bort. 'Dronning av Nordschleife' var en publikumsfavoritt for hennes åpne og humoristiske personlighet. Den to ganger @24hNBR-vinneren var et ikon bak rattet på Porsche Frikadelli. Sympatien vår går ut til familien hennes og vennene».

LES OGSÅ: - Ble etterlatt for å dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer