Tonya Harding:

Tonya Harding brast i gråt under intervju

- Jeg vil at sønnen min skal være stolt av meg.

SÅR: I et nytt intervju med ABC kan Tonya Harding avsløre at hun fremdeles bryr seg om hva andre tenker om henne. Her er hun på premieren av den nye filmen «I, Tonya» i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
SÅR: I et nytt intervju med ABC kan Tonya Harding avsløre at hun fremdeles bryr seg om hva andre tenker om henne. Her er hun på premieren av den nye filmen «I, Tonya» i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Tidligere denne måneden var det premiere på den mye omtalte filmen «I, Tonya» i Los Angeles - filmen som omhandler den skandaleombruste kunstløperen Tonya Hardings (47) liv.

Filmen har fått massiv oppmerksomhet rundt den brutale krangelen mellom Tonya og hennes erkefiende og kunstløpersken Nancy Kerrigan, hvor Tonya blant annet fikk skylden for å ha angrepet Nancy med en jernstang.

Under et intervju med ABC tidligere denne uken brast Tonya i gråt da temaet dukket opp.

For selv om Tonya nektet for å ha noe med det brutale angrepet å gjøre, hadde hun likevel et stempel som «den store, stygge ulven», da OL i 1994 begynte. Og selv om det i etterkant har vist seg å være eksmannen til Tonya som har stått bak det brutale angrepet, er det fremdeles folk som tror at Tonya hadde noe med angrepet på Nancy å gjøre.

- Media hadde allerede fått det til å virke som at jeg var den slemme av oss to allerede før angrepet fant sted. Jeg ble alltid «det onde mennesket», uttalte hun i intervjuet.

- Det er troen på meg selv og min far som får meg til å reise meg igjen, og være noe som er verdt å være stolt av. Jeg ville alltid at pappa skulle være stolt av meg, og nå vil jeg at min sønn skal være stolt, la hun til og brast i gråt.

Saken fortsetter under bildet:

Los Angeles 2017-12-06
Tonya Harding, left, and Margot Robbie arrive at the Los Angeles premiere of "I, Tonya" at the Egyptian Theatre on Tuesday, Dec. 5, 2017. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Photo: Jordan Strauss / INVISION
Los Angeles 2017-12-06 Tonya Harding, left, and Margot Robbie arrive at the Los Angeles premiere of "I, Tonya" at the Egyptian Theatre on Tuesday, Dec. 5, 2017. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Photo: Jordan Strauss / INVISION Vis mer

- Jeg har vært langt nede

I intervjuet avslører også 47-åringen at hun fortsatt bryr seg om hva folk mener om henne.

- Jeg bryr meg, men jeg bryr meg ikke, sier hun.

- Jeg har alltid tenkt at det har vært en test fra Gud for å se hvor mye jeg kan tåle før jeg bryter sammen. Men ingen kan presse meg så hardt lenger, for jeg har vært langt nede flere ganger. Men troen på meg selv får meg alltid opp på beina igjen, sier hun.

Fikk all oppmerksomheten

NRK-veteranen Karen-Marie Ellefsen (67) var en del av troppen under det NRK-sendte OL på Lillehammer. Fra kulturhuset Banken i Lillehammer dekket hun kveld etter kveld dagens opp- og nedturer under lekene. I et tidligere intervju med Se og Hør kunne hun fortelle at man kunne merke oppstyret rundt de to amerikanske kunstløperskene lenge før de entret isen.

- Det jeg husker best er en reportasje fra en pressekonferanse rett før OL-konkurransene startet, der det var et enormt presseoppbud. Tror det var snakk om rundt 1000 journalister, skrev hun i en epost til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet:

RIVALER: Tonya Harding så Nancy Kerrigan som sin største rival i kampen om OL-gull på Lillehammer. Da sistnevnte ble brutalt overfalt, ble mistanken om hvem som sto bak, raskt rettet mot Harding. Foto: NTB Scanpix
RIVALER: Tonya Harding så Nancy Kerrigan som sin største rival i kampen om OL-gull på Lillehammer. Da sistnevnte ble brutalt overfalt, ble mistanken om hvem som sto bak, raskt rettet mot Harding. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvorvidt både Tonya og Nancy var til stede, husker NRK-veteranen ikke med sikkerhet, men hun kan fortelle at det var så fullt under pressekonferansen at flere journalister hang i ribbeveggen i gymsalen hvor konferansen ble holdt.

- Det pussigste, som jo ingen virket å ta innover seg på den tiden, var at alle snakket som om Harding og Kerrigan var de to favorittene som skulle kjempe om gullmedaljen. De som var inne i sporten, og hadde kunnskaper, VISSTE at Oksana Baijul fra Ukraina egentlig var den store favoritten. Og det var også hun som tok gullet, skrev hun til Se og Hør.

«I, Tonya» har norgespremiere 2. februar 2018.

TRAILER: Nancy Kerrigan og Tonya Harding fengslet en hel verden før og under OL i 1994. Nå kommer filmen om kunstløpsrivalene. Video: Neon Vis mer

​LES OGSÅ: Popstjernen drakk vann fra Themsen - havnet i koma