FIKK GEBYR: Tone Damli og samboeren fikk et gebyr på 400.000 kroner for ulovlig riving av villa. Nå må artistens utbygger betale. Foto: NTB Scanpix
FIKK GEBYR: Tone Damli og samboeren fikk et gebyr på 400.000 kroner for ulovlig riving av villa. Nå må artistens utbygger betale. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tone Damlig:

Tones utbygger klager på rivingsbot

Problemene rundt Tone Damlis boligprosjekt vil ingen ende ta.

Publisert

(Seoghør.no): I 2015 kjøpte Tone Damli (29) og samboer Markus Foss «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner kroner. I januar ble det imidlertid kjent at paret hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

Det var bare ett problem: Ifølge Budstikka hadde nemlig ikke paret tillatelse til å rive hele villaen.

Utbygger må betale

I juni så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren noen tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400.000 kroner for ulovlig riving.

Ifølge VG er det utbyggeren Robert Kopperud i Kopperud Bygg invest (KBI), som er den ansvarlige utbyggeren, som vil bli nødt til å betale gebyret.

Ifølge avisen har Kopperud og hans advokat Stian Finne Lange nå sendt en tolv sider lang klage til kommunen på vedtaket om boten for rivningen av den 90 år gamle villaen.

– Dette har vært en tragisk sak helt fra starten, og jeg syns Bærum kommune har gjort seg vanskelige, sier Robert Kopperud og legger til:

– Det har gått med mye tid. Jeg har holdt på som byggmester siden 1983. Jeg synes denne saken her har vært veldig vanskelig. Det jeg synes er det triste er at det ikke applauderes at Tone Damli og Markus Foss skal bygge et hus som er i samme stil som huset som sto der, ,sier han til VG.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

I april informerte Bærum kommune at de vil gi 200.000 kroner i gebyr for rivingen - og ytterligere 200.000 kroner fordi de mener at avfallet kan ha vært til skade for miljøet.

Kommunen mener rivingsfirmaet som var engasjert av kjendisparet, åpenbart visste om søknadsplikten som forelå.

Til Se og Hør innrømmet Foss kort tid før nyheten om boten kom, at det har vært utfordrende å leve med byggebråket.

- Det er kjedelig at det er blitt slik det er nå, men vi får liksom ikke gjort så mye med det. Vi må skyve det litt på avstand, i stedet for å sitte og være forbannet. Tre generasjoner.

- Hvor sliten blir du av denne prosessen?

- Det går litt opp og ned. Jeg går veldig ned i kjelleren, men må likevel trekke meg opp igjen. Selvfølgelig føler jeg meg oppgitt til tider. Jeg har ikke tatt på meg noe annet arbeid den senere tiden, men bare ventet på dette prosjektet. Det har vært stadige utsettelser.

Bor hos svigerfar

Fram til boligen blir innflytningsklar, skal familien på tre fortsatt bo i kjelleren hos Damlis svigerfar, Markus Foss' far.

- Det går fint å bo der. Man vender seg jo til alle livssituasjoner, og nå har vi bodd der en god stund. Det er det som er hjemme for oss akkurat nå. Så får vi håpe at vi får vårt eget på et eller annet punkt, har Tone uttalt til Dagbladet.

Parallelt med husprosjektet har paret også bygget hytte i Sogn og Fjordane, sammen med Damlis storesøster Tale Aaberge Nesse, og hennes ektemann Jens Kristian Nesse.

Tar seg tid til ferie

Til tross for at Tone for tiden ønsker å fokusere på musikken har hun tidligere sagt til Seog vil ta seg tid til en ferie sammen med samboeren og deres datter Billie (3).

- Fokuset er først og fremst på jobb, men så blir det litt ferie. Da skal vi på hytta. Det blir ikke vår hytte, men en som befinner seg i Oslofjorden. Det er våre foreløpige planer.

COMEBACK: Tone Damli gjør comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hvorvidt det blir en familieforøkelse med det første, er Damli imidlertid noe tilbakeholden på.

- Jeg skal i alle fall først få meg en plass å bo, så får vi se etter det, sier hun lattermildt.

Ville pusse opp

I 2015 fortalte Tone til Se og Hør at de opprinnelig ønsket å pusse opp boligen, og satte i gang sommeren i fjor. Det skulle derimot vise seg å være forgjeves.

- Huset er veldig gammelt, så vi skal rive ned omtrent alt og bygge det opp igjen, uttalte Damli til ukebladet.

Paret ønsket derfor å rive den 92 år gamle villaen, og sette opp et nytt hus i stedet.

Huset paret ønsker å bygge i stedet er på rundt 300 kvaderatmeter og skal ha fem soverom, tre stuer og to bad, skriver Budstikka.

LES OGSÅ: Har bannlyst elskeren fra strippeklubb-opptreden

Klipp fra TV2-programmet "En kveld hos Kloppen" der Tone Damli Aaberge forteller om en nakenflause i Miami. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer