Kim Kardashian:

«Tonedøvt som vanlig»

Realitydronningen er i hardt vær etter ny photoshoot.

KRITISERES: Nye bilder viser skjønnhetsguruen iført tilbehør fra hinduismen. Nå kritiseres hun for kulturell appropriasjon av fansen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
KRITISERES: Nye bilder viser skjønnhetsguruen iført tilbehør fra hinduismen. Nå kritiseres hun for kulturell appropriasjon av fansen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realityprofilen Kim Kardashian (40) er - blant mange andre ting - kjent for sin modellkarriere, og hun deler regelmessig bilder fra sine utallige photoshoots i sosiale medier.

Derimot har flere bilder og kampanjerelatert innhold som deles av Kardashian/Jenner-familien fått kritikk for å misbruke kulturuttrykk, der lillesøster Kendall Jenner (25) var sist ute i ilden i forbindelse med en tequila-kampanje.

Det er heller ikke første gang Kim Kardashian vekker oppsikt med et kulturelt plagg. Fansen har nemlig tidligere rast mot Kim da hun la ut bilder iført et hodeplagg med indisk opphav.

Nå kritiseres hun atter en gang for å ha misbrukt kulturell symbolikk i bilder fra en ny photoshoot, noe som ikke har gått ubemerket hen hos fansen. Det skriver blant andre The Mirror.

BRYTER SAMMEN: Da Kim Kardashian snakket om Kanye i «Keeping up with the Kardashian» bryter hun sammen. Video: TV 2 Vis mer

- Ikke bare en accessoar

I slutten av forrige måned delte 40-åringen en rekke bilder fra en photoshoot i samarbeid med hennes eget sminkemerke, Kim Kardashian West Beauty.

Det var imidlertid ikke «Keeping Up With The Kardashians»-stjernens sminke som fansen la merke til på bildene.

Bildene har skapt stor debatt i sosiale medier, hvor flere påstår at 40-åringens bilder er kulturell appropriasjon.

Flere fans biter seg nemlig fast i øredobbene som SKIMS-gründeren bærer på noen av bildene fra photoshooten.

De sølvfargede øredobbene har symbolet for «Om» inni seg, som er et sentralt og hellig symbol i hinduismen. Det falt ikke i smak hos tilhengerne.

«Passer det å si at 'Om' er et hellig symbol for hinduer og ikke bare en tilbehør nå?», undrer en Twitter-bruker seg.

«Kim bærer mitt religiøse symbol uten en anelse om hva det betyr. Klassisk Kardashian-oppførsel. Tonedøvt som vanlig», lyder en annen kommentar under realitystjernens bilder.

SATT PÅ PLASS_ Da Kim Kardashian skulle skryte av Olivia Rodrigo på Instagram ble hun satt på plass av datteren North West. Video: Se og Hør Vis mer

«Kommer denne kvinnen noensinne til å lære? Hvorfor prøver hun sitt beste med å se indisk ut ved å bære 'Om'? Veldig kulturell appropriasjon», skriver en tredje fan om stjernens øredobber.

Det er imidlertid også fans som velger å forsvare bildene.

«Kim promoterer hinduisme her. Hvorfor er alle så sensitive? Jeg er hindu og jeg er glad for det», skriver en støttende fan.

«Jeg ser det ikke som respektløst i det hele tatt. Hvordan kan du anta uten rimelig tvil at hun er ignorant om opphavet? Fordi hun er en Kardashian? Fordommer. Og å nedgradere hinduisme til en 'religion' er korttenkt til å begynne med. 'Om' er så mye mer enn et 'hellig' symbol», mener en annen.

Kim Kardashian har hittil ikke svart på kritikken.

FERDIG: I den nyeste episoden av «Keeping up with the Kardashian» forteller familien til produksjonen at det ikke blir flere sesonger. Video: TV 2 Vis mer

Slaktes for videokampanje

Hun er derimot ikke alene når det gjelder kritikk for kulturell appropriasjon. Nylig ble som nevnt søsteren Kendall Jenner kritisert for å ha hentet inspirasjon fra meksikansk kultur.

I forbindelse med lanseringen av 25-åringens eget tequila-merke fulgte en kritikkstorm da drikkens kampanjevideo ble lansert.

I videosnutten får man se Jenner på hesteryggen, omringet av agave-planter og et glass med tequila i hånden. Modellen var også iført en bredbremmet hatt knyttet rundt halsen med to musefletter i håret.

Dette satte mildt sagt fyr på kommentarfeltet, der flere beskyldte henne for kulturell appropriasjon for måten hun etterlignet meksikansk kultur på.

«Sjekk ut Kendall Jenner som gjør sin beste etterligning av en meksikansk arbeider. Så forfriskende å se at nepotisme og kulturell appropriasjon fortsatt er en lønnsom kombinasjon», lød det fra en sarkastisk Twitter-bruker.

GRÅTER: Kim Kardashian gråter i den nye traileren for den siste sesongen av «Keeping up with the Kardashian» Vis mer

«Ånei, Kendall Jenner går for den meksikanske stilen, som om det ikke var nok at familiemedlemmene hennes approprierer svart kultur», kommenterer en følger.

Etterhvert ble kommentarfunksjonen skrudd av slik at ingen kunne skrive noe under reklamevideoen, noe som flere fans ergret seg over.

«Kendall Jenner stengte av kommentarene på bildene fra Jalisco fordi hun vil tie stemmene som påpeker at det er kulturell appropriasjon. 818 er ikke alt, jeg vil nippe til min Don Julio», skriver en bruker som refererer til det meksikanske tequila-merket.

LES OGSÅ: Kendall Jenners Pepsi-reklame totalslaktes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer