SISTEMANN UT: Tone Damli Aaberge opptrer sist under lørdagens MGP-finale, noe som lover godt for 20-åringens vinnersjanser.  Foto: SCANPIX
SISTEMANN UT: Tone Damli Aaberge opptrer sist under lørdagens MGP-finale, noe som lover godt for 20-åringens vinnersjanser. Foto: SCANPIXVis mer

Tone synger sist i finalen!

Men førstemann ut er likevel ikke bekymret etter MGP-trekningen...

SEHER.NO: Det er en kjent sak at rekkefølgen på deltagerne under Melodi Grand Prix-finalen kan ha mye å si for utfallet av stemmegivningen.

Undersøkelser gjennomført viser nemlig at de som er sist ut fort kan bli de som ender først.

Derfor var det med stor spenning at NRK for første gang arrangerte en live-trekning av rekkefølgene på finalistene tirsdag kveld.

- Vi ønsker ikke å skape noen favoritter til finalen. I løpet av turneen har vi merket at det er en del diskusjoner rundt dette med at sisteplassen gir en fordel.

- MGP er blitt så stort nå at vi ønsker å gjøre dette så redelig som mulig - derfor trekker vi finaleplasseringene, har prosjektleder i NRK Stian Malme uttalt til Seher.no.

Og den som stakk av med den "heldige" sisteplassen var da ingen ringere enn storfavoritten Tone Damli Aaberge.

Den andre storfavoritten foran lørdagens finale, Alexander Rybak, havnet på en sjetteplass, altså den tredje siste plassen.

Selv om Tone ikke tror opptreden-nummer har noe å si, var hun godt fornøyd med plasseringen.

 - Det var veldig bra. Jeg var jo sist i Bodø, og det ble jo en suksess, sa hun til NRK etter trekningen.

- En klar fordel
Musikkjournalist og tidligere "Idol"-dommer Tor Milde hadde i forkant av trekningen "spådd" at NRK ikke ville legge Tone eller Alexander først i programmet.

- Jeg tror ikke NRK vil favorisere noen av deltagerne, men de ønsker nok en dramaturgi i showet som holder på seerne til slutt. Hvis de hadde lagt Tone eller Alexander først i programmet, så hadde de nok risikert å miste seere, sa Milde til Seher.no.

Ifølge Milde er det også en klar fordel å være siste finalist ut i konkurransen, dermed lover det godt for Damli Aaberge.

- Det er selvfølgelig en fordel å komme helt til sist. Det er lettere å bli påvirket av noe man har sett for få sekunder siden mot noe man så for en halvtime siden. Det samme kunne vi se i Idol også, sier tidligere Idol-dommer og mangeårig musikkjournalist Tor Milde til Seher.no.

Også Melodi Grand Prix-ekspert Jostein Pedersen er enig med Milde i at sisteplassen har størst sjanse for å vinne førsteplassen.

- I den europeiske finalen så vi det samme. Det bidraget som kom sist hadde alltid en fordel. Den siste låta er jo den folk husker best, sier han til Seher.no.

- Slipper å være nervøs
Ut fra disse kommentarene ser det altså ut til at Espen Hana og Ovi, som er henholdsvis første- og andremann ut, kanskje ligger dårligst an i konkurransen, mens Rybak, Brøndbo og Damli Aaberge ligger best an med sine sene opptredner.

Hana er imidlertid ikke spesielt bekymret for førsteplasseringen.

- Jeg er jo helt ny i dette gamet, så jeg har ingen formening om hva plassering betyr, men det eneste jeg tenkte var at ved å være først så slipper jeg hvertfall å sitte og være nervøs gjennom hele sendingen, humrer han til Seher.no, og legger til:

- De som har bestemt seg for å stemme på meg, stemmer vel på meg, uansett hvilken plassering jeg har. Det tror jeg de har bestemt seg for på forhånd, eller det håper jeg da hvertfall.

Den fullstendige rekkefølgen:

1) Espen Hana
2) Ovi
3) Publiners
4) Alexsander Stenerud
5) Velvet Ink
6) Alexander Rybak
7) Thomas Brøndbo
8) Tone Damli Aaberge

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - NRK gjør helomvenning!