FÅR KRITIKK: Tone Damli Aaberge er blant kjendisbloggerne som får kritikk for å brette ut sine spisevaner for unge lesere. Foto: Stella Pictures
FÅR KRITIKK: Tone Damli Aaberge er blant kjendisbloggerne som får kritikk for å brette ut sine spisevaner for unge lesere. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tone nekter å kommentere kritikken

Eksperter advarer mot å fortsette i samme spor.

Publisert
SEHER.NO: Ungdom ned i 14-årsalderen spør kjendisbloggere om hvordan de kan få spiseforstyrrelser. Å bruke bloggerne som kostholdseksperter kan være livsfarlig, mener idrettsprofessor, Jorunn Sundgot-Borgen.

- Når bloggerne gir inntrykk av å spise det samme som en 85 år gammel sengeliggende dame ville trengt, kan det være livsfarlig, sier professoren til Dagbladet.

Én av Norges mest omtalte bloggere, Linnéa Myhre, er blant dem som har fått flust av henvendelser fra yngre jenter som trenger råd om det å holde seg slank.

- Jeg får henvendelser fra jenter som ber om hjelp til å få spiseforstyrrelser. De vet det ikke er bra for dem, men de er desperate etter å bli tynne fort og ser en spiseforstyrrelse som eneste utvei, forteller Myhre til avisen.

Et ekstremt fokus på kosthold og trening går igjen på norske blogger. Nå advarer eksperter bloggere mot å legge ut detaljerte menyer med kaloriinnhold av måltidene sine, og mener det kan føre til et usunt kroppsfokus.

For kort tid siden blogget artisten Tone Damli Aaberge om sin egen middag, bestående av 200 gram laks og grønnsaker. Leserne spurte henne om hvordan hun klarte å spise så lite i forhold til hvor mye hun trener. Andre kritiserte Sogndal-jenta for å sette for stort fokus på mat og kropp ved å legge ut menyer om hvor mange gram mat hun spiser.

Tone Damli Aaberge ønsker derimot ikke å kommentere saken.

- Jeg er helt sikker på at det kommer en boom av ungdom med et negativt kroppsbilde og forstyrret spiseadferd på grunn av bloggerne, mener Jorunn Sundgot-Borgen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg kunne aldri lagt på meg 25 kilo  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer