ER DE SJALU? - Jo større man er, jo mer dritt får man. Det kan jo ha med sjalusi å gjøre, og de menneskene vil jo alltid være der, mener Tones manager, David Eriksen. Foto: SCANPIX
ER DE SJALU? - Jo større man er, jo mer dritt får man. Det kan jo ha med sjalusi å gjøre, og de menneskene vil jo alltid være der, mener Tones manager, David Eriksen. Foto: SCANPIXVis mer

Tone hetset på Facebook

- Jo større man er, jo mer dritt får man.

SEHER.NO: I februar kunne man på Tone Damli Aaberges (21) blogg lese at sidene var nede, og at var i ferd med å oppgraderes etter at det den siste tiden hadde florert med stygge meldinger mot den norske artisten. 

Etterpå tok man grep, og truet med politianmeldelser hvis hetsen skulle vise seg å fortsette.

- Jeg har ikke lyst å gå konkret inn på hva som har blitt skrevet, men her er det snakk om stygge personangrep mot både Tone og kjæresten Simen. Utsagn som "Du er en stygg hore" og slike ting hører ingen steder hjemme, og skaper ingenting annet enn kvalme, fortalte modereringsansvarlig i Ipublish.no, Thomas Moen, til Seher.no den gang.

Modereringsbiten på nettstedet har tydeligvis blitt mye, mye bedre. Men når man ikke når frem med sine meninger der, skjer som oftest det at folk bare forflytter seg til andre steder. Og da er Facebook for mange et ypperlig sted...

På det verdensomspennende nettsamfunnet er det nemlig opprettet en rekke grupper der formålet kun er å slenge dritt rettet mot den norske artisten.

"Vi som misliker Tone Damli Aaaberge", "Jeg er lei av Tone Damli Aaberge" og "For oss som SPYR av Tone Damli Aaberge" er bare noen av gruppene man kan finne ved et enkelt søk på 21-åringens navn.

- Jeg digger dere!!!! Og jeg hater henne. Ha en fin kveld alle sammen!

Dette er hva en av brukerne på "veggen" i gruppa "For oss som SPYR av Tone Damli Aaberge", som akkurat nå teller 127 medlemmer. "Jeg er lei av Tone Damli Aaberge har på sin side 424 medlemmer.

- Generelt sett tror jeg at når man er så mye i offentligheten, da må bare bare tåle dette. Og jeg synes Tone takler det helt fantastisk, sier Damli Aaberges manager, David Eriksen, til Seher.no.

Også hos Seher.no hender det at det kommer stygge kommentarer når den suksessfulle Sogndalsjenta omtales. Eriksen tror han vet akkurat hvorfor Tone er spesielt utsatt for hets fra lesere og nettbrukere rundt om i landet.

- Jo større man er, jo mer dritt får man. Det kan jo ha med sjalusi å gjøre, og de menneskene vil jo alltid være der. Det er selvfølgelig ikke noe morsomt å bli utsatt for sånt, men det må man bare lære seg som artist, at slike fora - det oppsøker man ikke. Der har hun blitt veldig flink.

"Jeg skriver for øvrig at hun har et pent ansikt, men jeg synes resten av jenta er til å spy av, og om du synes det er feil- da er du på feil sted. Det finnes fangrupper også, og jeg foreslår at du melder deg inn i den!" er det en annen som skriver i en av hatgruppene på Facebook.

Én ting har i hvert fall den som skrev dette innlegget rett i. Det er at det nemlig ikke bare finnes negative grupper oppført i sangerens navn. Også grupper som "Jeg støtter Tone Damli Aaberge i MGP" og "Vi som elsker Tone Damli Aaberge" finnes der ute.

- Har Tone lært seg til ikke å la seg berøre av hetsen, David Eriksen?

- Definitivt. Hun ser det ikke lenger engang, forteller han til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Er du, eller er du ikke?