PROBLEMATISK: Tone Damli og Markus Foss kjøpte det som skulle være drømmehuset for halvannet år siden. I stedet har problemene ballet seg på. Foto: Andreas Fadum
PROBLEMATISK: Tone Damli og Markus Foss kjøpte det som skulle være drømmehuset for halvannet år siden. I stedet har problemene ballet seg på. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tone Damli:

Tone Damlis byggeprosjekt skaper forvirring for kommunen

Problemene tar aldri slutt for Tone og Markus.  

Publisert

SEOGHØR.NO: Problemene har ballet på seg etter at artist Tone Damli (28) og samboer Markus Foss kjøpte det som skulle være drømmehjemmet i Bærum.

De punget ut 9,4 millioner kroner i mai i fjor for villaen på Blommenholm, over en million kroner over prisantydning.

Få måneder senere ble det kjent at de planla å rive huset for å bygge opp et splitter nytt hus på tomta.

Dette ble sterkt frarådet av fagansvarlig for kulturvern i kommunen, fordi den 92 år gamle villaen skal være kulturhistorisk interessant.

Forandring i planene

Halvannet år etter at de kjøpte villaen, har de nå sendt inn en ny søknad til Bærum kommune - denne gang om full ombygging av boligen. Dette melder God kveld Norge.

Den nye søknaden skal imidlertid skape forvirring i kommunen, og de har nå gitt paret seks uker til å informere konkret om hva de ønsker å gjøre med «Villa Solum».

PROBLEMATISK: Tone Damli og kjæresten måtte gi nesten ti millioner for dette huset. Foto: Tor Lindseth
PROBLEMATISK: Tone Damli og kjæresten måtte gi nesten ti millioner for dette huset. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Dersom Tone og Markus ikke opprettholder fristen, kommer kommunen til å avslutte saken.

Bærum kommune har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

TV 2-programmet melder imidlertid at også kulturvernavdelingen er forvirret over søknaden.

«Det som presenteres har mer preg av et nybygg enn en tilbygg/ombygging. Kulturvern møter gjerne til en forhåndskonferanse for å se om det er mulig å finne en bedre løsning på dette dilemmaet», står det i et skriv God kveld Norge refererer til.

Mottok falske klager

Tidligere i år kunne TV 2 også avsløre at ukjente naboer forsøkte å ødelegge parets husdrøm.

I september i fjor - og januar i år - mottok Plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune tre brev med anmerkninger til husrivingen, som i ettertid viste seg å være falske og fra fiktive personer.

- Jeg synes det er veldig kjedelig at noen vil stikke kjepper i hjulene for oss, sa artisten til TV2s «God Kveld Norge».

Huset går over to etasjer og har takhøyde på over 2,5 meter. I første etasje er det entré, kjøkken, baderom fra 2008, spisestue med vedkamin og utgang til veranda, en lys stue, to soverom, trapperom og bod.

LES OGSÅ: Komikerduoen skiller lag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer