Tone Damlis boligprosjekt står i fare

Kulturvernansvarlig i Bærum kommune fraråder å tillate riving av artistens villa.

VANSKELIG PROSESS: Tone Damli Aaberge og Markus Foss sitt drømmehusprosjekt har ikke gått smertefritt.  Foto: Andreas Fadum
VANSKELIG PROSESS: Tone Damli Aaberge og Markus Foss sitt drømmehusprosjekt har ikke gått smertefritt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter å ha bodd i en luksuriøs Frognerleilighet, valgte artist Tone Damli Aaberge (27) og samboeren Markus Foss (32) i fjor å forlate Oslo sentrum til fordel for en roligere tilværelse.

I fjor kjøpte paret «Villa Solum» på idylliske Blommenholm like utenfor Oslo.

I starten hadde paret planer om å pusse opp villaen, men de kom etter hvert frem til at de ønsket å rive huset. 

Tone og Markus søkte derfor om tillatelse til å rive huset og bygge nytt på eiendommen. Søknaden er nå til behandling i Bærum kommune.

Kulturhistorisk interessant

Ifølge VG er det nå kommet ny informasjon i saken. Fagansvarlig for kulturvern i kommunen, Ingunn Stuvøy, hevder nemlig at boligen er kulturhistorisk interessant.

En av begrunnelsene er at detaljer i boligen har stiltrekk fra jugendperioden.

Saken fortsetter under bildet.

VIL RIVE: Villaen på Blommenholm i Bærum kommune er fra 1924. 
 Foto: Tor Lindseth
VIL RIVE: Villaen på Blommenholm i Bærum kommune er fra 1924. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Ifølge skrivet sto villaen klar i 1924, mens seks år etter ble den gjort om til tomannsbolig. Til tross for at huset i 1951 ble bygget ut, mener fagansvarlig at huset fremdeles har sitt opprinnelige preg.

Skrivet avsluttes med «NAID/kulturvern vil på nåværende tidspunkt på det sterkeste fraråde riving og tomtedeling».

Klager fra fiktive naboer

Nylig kunne TV2 også avsløre at ukjente naboer forsøkte å ødelegge det unge parets husdrøm.

ENDRING I PLANENE: – Vi skal bruke hele sommeren på oppussing. Huset er veldig gammelt, så vi skal rive ned omtrent alt og bygge det opp igjen, fortalte Tone til Se og Hør under magasinet Elles sommerfest - da planene fremdeles var å beholde villaen.  Foto: Tor Lindseth
ENDRING I PLANENE: – Vi skal bruke hele sommeren på oppussing. Huset er veldig gammelt, så vi skal rive ned omtrent alt og bygge det opp igjen, fortalte Tone til Se og Hør under magasinet Elles sommerfest - da planene fremdeles var å beholde villaen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I september i fjor - og januar i år - mottok Plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune tre brev med anmerkninger til husrivingen, som i ettertid viste seg å være falske og fra fiktive personer. 

- Jeg synes det er veldig kjedelig at noen vil stikke kjepper i hjulene for oss, sa artisten til TV2s «God Kveld Norge». 

Plass til flere barn

Det var i fjor høst paret ga 9 425 000 kroner for villaen på Blommenholm – over en million kroner over prisantydning.

Huset går over to etasjer og har takhøyde på over 2,5 meter. I første etasje er det entré, kjøkken, baderom fra 2008, spisestue med vedkamin og utgang til veranda, en lys stue, to soverom, trapperom og bod.

Dersom paret får tillatelse til å bygge nytt hus, blir det nok godt med plass i det nye hjemmet også. 

Det er nemlig ikke plassen det skal stå på hvis Tone og Markus bestemmer seg for å gi Billie søsken. Paret er ikke helt fremmede for tanken.

– Det kan godt hende at vi blir flere i familien etter hvert. Men foreløpig så har vi tenkt å nyte livet med bare Billie en stund til. Men vi synes jo at det å ha søsken er en veldig fin ting da, sa Tone og Markus til Se og Hør før jul.

DRØMMEHJEM: I dokumenter som er oversendt Bærum kommune, kommer det frem at paret planlegger å sette opp BoligPartner sitt ferdighus «Holmgaard» i husserien «Herskapelig», men paret har ikke bekreftet dette.  Foto: BoligPartner
DRØMMEHJEM: I dokumenter som er oversendt Bærum kommune, kommer det frem at paret planlegger å sette opp BoligPartner sitt ferdighus «Holmgaard» i husserien «Herskapelig», men paret har ikke bekreftet dette. Foto: BoligPartner Vis mer

LES OGSÅ: Slik blir Tone Damlis drømmehjem