MGP 2020:

Tone Damli raser

- Jeg er bare så steikende forbanna på måten dette ble gjort på.

REAGERER: Tone Damli skriver at hun er forbanna over hvordan stemmeproblemene preget finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Tone Damli skriver at hun er forbanna over hvordan stemmeproblemene preget finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Ulrikke Brandstorp vant Melodi grand prix lørdag kveld, har stemmeskandalen fra finalen preget den norske pressen. Det har naturligvis kommet en rekke reaksjoner fra både fans og deltakere, som mener at denne feilen aldri burde ha skjedd.

Søndag formiddag skriver Tone Damli (31), som selv var med i konkurransen, at hun føler seg tom.

«Det hadde jeg kanskje gjort uansett, for noe stort og heftig er over. Men jeg skulle ønske jeg følte meg glad. Jeg er ikke glad», skriver hun videre på Instagram.

Den 31 år gamle artisten påpeker at hun har lagt ned store mengder arbeid i forberedelsene til den norske finalen, men at det ikke endte slik hun hadde sett for seg.

Forbanna

«Jeg er ikke bitter for å ikke være blant topp fire, denne så jeg komme. Fest skulle det bli uansett», skriver hun, og fortsetter:

«Jeg er bare så steikende forbanna på måten dette ble gjort på. Slik jeg har forstått er det 30 personer som har bestemt utfallet av konkurransen, og dette FØR vi sto på scenen i finalen. Det vil si at det vi artistene presterte i finalen ikke hadde en SKIT å si».

Damli legger ikke skjul på at det føles urettferdig. Hun mener videre at NRK med så stort arrangement burde hatt en bedre og tydeligere plan b.

Det skal samtidig påpekes at Damli hyller Brandstorp som stakk av med seieren, og beskriver henne som en verdig vinner av MGP.

Dagbladet har vært i kontakt med Damlis manager David Eriksen. Han sier at Damli ikke har noen kommentar utover det hun har skrevet på Instagram.

BRANDSTORP: MGP-vinner Ulrikke Brandstorp våknet til en tilværelse som norsk representant i Eurovision Song Contest. Nå skal det jobbes på, sier jenta som gleder seg til finalen i Rotterdam i mai. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Respektløst

David Eriksen var blant dem som reagerte kraftig på problemene lørdag kveld.

- Katastrofe-opplegg, sa han til Dagbladet.

- Jeg kan si på vegne av de fleste her at dette ble en respektløs måte å avvikle det største TV-showet NRK har, sa han videre, og fortsatte:

- Så mye engasjerte artister og team som har brukt penger og tid på diverse kampanjer og som har engasjert i sosiale medier, og så er ikke NRK forberedt bedre enn at det er en tilfeldig plukket gjeng som skal avgjøre en finale. Dette der alt er satset på sosiale medier.

Eriksen understreket at kritikken ikke kom fordi han ikke fikk sin egen artist videre.

- Det er også flere andre som også mistet muligheten. Det føles urettferdig, sa manageren.

KLAR: Det var en svært entusiastisk kulturminister som var på plass i Trondheim Spektrum i forbindelse med finalen i Melodi Grand Prix. Raja hadde flere favoritter. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Marie Røssland Vis mer

LES OGSÅ: Dette er «Farmen kjendis»-deltakerne egentlig kjent for

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer