Melodi Grand Prix:

Tone Damli gjør MGP-comeback

Mandag ble det kjent hvem som kommer direkte videre til finalen av sangkonkurransen.

RETT TIL FINALEN: Artist Tone Damli er blant de fem som allerede er plukket ut til finalen av Meldodi Grand Prix som finner sted 15. februar. Foto: NTB Scanpix
RETT TIL FINALEN: Artist Tone Damli er blant de fem som allerede er plukket ut til finalen av Meldodi Grand Prix som finner sted 15. februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det duket for den største utgaven av Melodi Grand Prix noensinne i anledning sangkonkurransens feiring av sitt 60-årsjubileum.

Mandag ettermiddag ble de første ni artistene presentert, og ifølge NRK er det totalt 25 låter og artister som skal kjempe om gullbilletten til Eurovision.

Fem av dem er allerede plukket ut til finalen som finner sted 15. februar, mens resten skal delta i fem delfinaler som skal foregå i Nord-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge, Øst-Norge og Sør-Norge, hvor kun én artist går videre fra hver delfinale.

MADONNA: Ikke alle var imponert over det den aldrende popdronningen presterte fra scenen under Melodi Grand Prix: Video: NRK. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Direkte videre til finalen

Under pressekonferansen mandag ble det avslørt hvilke fem låter som allerede er blitt plukket ut til finalen.

Det viser seg at det er artistene Tone Damli (31), brødrene Didrik (32) og Emil-Solli Tangen (28), Sondrey (25), Ulrikke Brandstorp (24) og Akuvi (25) sine låter som kommer direkte videre til finalen i februar.

Brødrene Didrik og Emil skal synge en duett med låten «Out of Air», hvor det er Eric Lumiere, Jonas H Jensen og Niklas Rosstöm som står for tekst og melodi.

Didrik fikk sitt gjennombrudd da han vant Melodi Grand Prix med den velkjente låten «My Heart Is Yours» og representerte Norge i Eurovision Song Contest. Også broren Emil har tidligere deltatt i MGP i 2013 med metallbandet Gromth.

SKAL SYNGE DUETT: Brødrene Didrik og Emil-Solli Tangen skal opptre sammen med låten «Out of Air». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SKAL SYNGE DUETT: Brødrene Didrik og Emil-Solli Tangen skal opptre sammen med låten «Out of Air». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Artist Ulrikke Brandstorp skal opptre med låten «Attention» som hun har skrevet og laget melodien til sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland.

Ulrikke er ikke ukjent med MGP. I 2017 deltok hun også, og kom til gullfinalen med låten «Places». I 2018 deltok hun dessuten i «Stjernekamp», hvor hun for øvrig stakk av med en andreplass.

- Det er noe magisk med hvordan MGP samler folk fra inn- og utland til en stor fest! Det engasjerer og sprer glede! Utrolig stas å få være en del av dette igjen, så derfor gleder jeg meg vel egentlig mest til «hele pakka», sier Ulrikke til NRK.

SYNES DET ER STAS: Artist Ulrikke Brandstorp deltok i MGP i 2017, men er nå klar for å delta for andre gang med låten «Attention». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SYNES DET ER STAS: Artist Ulrikke Brandstorp deltok i MGP i 2017, men er nå klar for å delta for andre gang med låten «Attention». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Klar for finale

Tone Damli er altså også en av dem som går direkte til finalen, og gjør dermed et comeback i MGP - ettersom hun i 2009 deltok med sangen «Butterflies». Den gang endte Damli på en andreplass i finalen, mens det var Alexander Rybak som stakk av med seieren med superhiten «Fairytale».

31-åringen har sammen med Helge Moen, Jim Bergsted og Jethro Fox laget låten «Hurts Sometimes» som hun skal ta med seg til finalen av Melodi Grand Prix 2020.

Damli har også deltatt i den svenske versjonen av MGP, kalt «Melodifestivalen». Da opptrådte hun med låten «Hello Goodbye» sammen med den svenske sangeren Erik Segerstedt.

GLEDER SEG: Tone Damli skal delta i sangkonkurransen for andre gang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
GLEDER SEG: Tone Damli skal delta i sangkonkurransen for andre gang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Damli legger ikke skjul på at hun ser frem til å oppleve Melodi Grand Prix nok en gang.

- Jeg vet hvor kjekt dette er, nervene rundt det og ikke minst den store scenen med et enormt publikum. Det er dette som trigger meg og gir meg den største gleden, sier Tone under NRKs pressekonferanse.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli var i fjor aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning fortalte hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer

Deltar for første gang i MGP

Artisten Akuvi, hvis egentlige navn er Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie, var i fjor å se i NRK-programmet «Beat for Beat». Hun opptrådte også på festivaler og ga ut to singler.

Dette blir artistens første deltakelse i MGP-sirkuset, mens søsteren Anna-Lisa deltok i fjor og kom til gullfinalen. Ifølge NRK er tekstene til Akuvi tatt ut av dagboken hennes og deretter satt melodi til.

DELTAR FOR FØRSTE GANG: Artist Akuvi har hatt et travelt 2019 med opptredener på festivaler og utgivelse av to singler. Nå er hun klar for Melodi Grand Prix. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
DELTAR FOR FØRSTE GANG: Artist Akuvi har hatt et travelt 2019 med opptredener på festivaler og utgivelse av to singler. Nå er hun klar for Melodi Grand Prix. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Akuvi skal opptre med låten «Som du er». Det er hun selv sammen med Andreas Stone som har laget låten.

R & B/soul-artisten Sondre Mulongo Nystrøm, bedre kjent under artistnavnet Sondrey, er også en finalistene som skal opptre i finalen av MGP i februar.

25-åringen skal delta i sangkonkurransen med låten «Take My Time». Det er Ola Frøyen, Eric Lumiere og Terchi Pipurri som står bak teksten og melodien.

KLAR: Artist Sondrey er også klar for å delta i Melodi Grand Prix-finalen i februar. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Artist Sondrey er også klar for å delta i Melodi Grand Prix-finalen i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sondrey skal delta i MGP for aller første gang. 25-åringen fikk platekontrakt i 2016 etter å ha vært med i TV 2-programmet «The Stream». I fjor kom han også på en tredjeplass i «Stjernekamp».

Offentliggjøres hver mandag fremover

Først ut av delfinalene er Sør-Norge, og den vil gå av stabelen allerede lørdag 11. januar. Under NRKs pressekonferanse ble det også avslørt hvilke fire artister som skal opptre under lørdagens delfinale.

Delfinaleartistene fra Sør-Norge er Kim Rysstad (38) med låten «Rainbow», Raylee Charlotte Kristiansen (22) med låten «Wild», Geirmund Hansen (31) med låten «Come Alive» og Lisa Børud (23) med låten «Talking About Us».

Resten av delfinaleartistene for Øst-Norge, Vest-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge blir offentliggjort hver mandag de neste fire ukene.

FAVORITTER: Storfavorittene i MGP, KEiiNO, om hvorfor de tror folk liker låta deres, og hvordan de holder nervene i sjokk. Vis mer

LES OGSÅ: Charlotte Perrelli møtte veggen etter Melodi Grand Prix

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer