Tone Damli åpner opp om tiden borte fra rampelyset og anmelderslakt

- Jeg kan ikke huske at jeg har hatt de nervene i kroppen før.

- FOKUSERER PÅ DET POSITIVE: Tone Damli kom tidligere denne måneden på banen med ny musikk. På tross av at kritikerne har vært lite begeistret for comebacket, velger hun å fokusere på det positive. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet 
- FOKUSERER PÅ DET POSITIVE: Tone Damli kom tidligere denne måneden på banen med ny musikk. På tross av at kritikerne har vært lite begeistret for comebacket, velger hun å fokusere på det positive. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet  Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: Tidligere denne måneden gjorde Tone Damli (28) comeback som artist, da hun dukket opp på scenen under den prestisjetunge Vixen Blog Awards.

Sist 28-åringen ga ut musikk var i 2014, i form av julealbumet «Di første jul». Siden har det imidlertid stått bom stille på musikkfronten.

Selv om Damli nå har gjort comeback, har artisten vært svært ordknapp om returen til musikkbransjen overfor pressen.

TILBAKE: Tone Damli gjorde comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards 2016 på Grand Hotel i Oslo.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE: Tone Damli gjorde comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards 2016 på Grand Hotel i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Nervepirrende

Da Seoghør.no møtte 28-åringen under Costume Awards, kunne Tone imidlertid røpe hva hun har bedrevet tiden borte fra rampelyset med.

- Dette er det jeg har jobbet med. Tiden frem mot lansering av ny musikk har vært litt nervepirrende, må jeg si. Jeg kan ikke huske at jeg har hatt de nervene i kroppen før, det er i så fall lenge siden, sier Damli og fortsetter:

- Jeg har vel kanskje kjent på nervene mer enn noen gang.

Fansen har lenge lurt på når artisten skulle komme tilbake med mer musikk. I starten av januar, da det ble kjent at Damli og spillgiganten Betsson skilte lag, ble det klart at hun ville bruke mer tid i studio.

Da Damli entret scenen på Vixen Blog Awards, fikk publikum se en helt annen side av henne. Til vanlig står Damli gjerne på scenen i paljetter, men denne gang var det en mørkere utgave av 28-åringen publikum fikk et møte med. I tettsittende glitterdrakt med håret i flette, og til mørke beats, gjorde Damli altså comeback.

Ikke tid til ny baby

Et av høydepunktene i Tone Damlis musikalske karriere kan sies å være låta «Butterflies» fra 2009, som hun sang i den norske finalen av Melodi Grand Prix. Hun har gitt ut totalt seks album, hvor debuten «Bliss» i 2005 solgte til gull.

I 2014 ble sangeren også mamma til vesle Billie (2). I fjor åpnet hun seg om at hun og samboer Markus Foss ikke ser for seg å få et barn til med det første.

PÅ COSTUME AWARDS: Markus Foss og samboer Tone Damli ankom Costume Awards sammen. Førstnevnte forklarer blant annet det er godt å se Tone jobbe med musikk igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ COSTUME AWARDS: Markus Foss og samboer Tone Damli ankom Costume Awards sammen. Førstnevnte forklarer blant annet det er godt å se Tone jobbe med musikk igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Overfor Seoghør.no forklarer Foss, som deltok på Costume Awards sammen med kjæresten, at tilværelsen opp mot lanseringa har vært spennende.

- Jeg blir jo happy når hun er happy. Jeg ser at Tone brenner for det hun driver med. Når hun sprudler av energi og har det fint, så er det bra, sier han.

- Plutselig ting å fortelle

I sosiale medier har Damli i forkant av lanseringen «teaset» sine 313 000 følgere på Instagram med kryptiske bilder og videoer - som senere viste seg å være en forsmak på musikkvideoen hun har sluppet.

Å endelig kunne avsløre hva hun har jobbet med den siste tida, var en lettelse, forklarer sangeren.

- Det er veldig deilig å endelig kunne fortelle hva jeg har drevet med. Plutselig føler jeg at jeg har ting å fortelle, ting å skrive om, samt ting å vise bilder fra - og av. Så det er veldig deilig.

På tross av at Damli trives med å endelig være tilbake i musikk-bobla, har ikke anmelderne delt samme begeistring. Mens VG triller en toer på terningen, har Dagbladets anmelder vært noe snillere, og gitt låten «Pinnacle» en treer.

- Det bryr meg ikke så veldig. Det er deilig å få sluppet musikk igjen, så jeg velger å tenke på det positive. Det er godt å kunne ha fokuset der, i stedet for på det negative. Jeg har skjønt at man aldri kan slippe musikk og tro at alle skal omfavne det, kanskje spesielt de (kritikerne, journ.anm), forklarer Damli, som er blitt vant til å få hard medfart av kritikerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer