«Love Island»

Tone byttes ut

En annen kanal og en ny programleder skal bryne seg på «Love Island».

BYTTES UT: «Love Island» består, men det blir med ny programleder og på en ny kanal. Morten Hegseth får jobben til Tone Damli, som ledet programmets første sesong. Foto: Marie Røssland
BYTTES UT: «Love Island» består, men det blir med ny programleder og på en ny kanal. Morten Hegseth får jobben til Tone Damli, som ledet programmets første sesong. Foto: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst debuterte artist Tone Damli som programleder da den første norske sesongen av «Love Island» ble sendt på TV3. Flere single sjekket inn på en villa på Gran Canaria for å finne kjærligheten, og blant andre Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug kapret hverandres hjerter. Artist Tone Damli var programlederen som intervjuet deltakerne.

Programmet kan derimot på ingen måte kalles noen suksess. Seertallene var sviktende, og programmet fikk kritikk for å være tammere enn konkurrenter som «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach».

Tidligere i år ble det kjent at en eventuell ny sesong av serien var satt på vent. Fredag ble det derimot kjent at programmet blir å se på en ny kanal, med en ny programleder, om kort tid.

Vraket

I en pressemelding opplyses det nemlig om at TV 2 tar over produksjonen av realityserien. Med seg på laget har de fått Morten Hegseth, kjent som programleder i VGTV og fra «Harm og Hegseth».

Med det er Damli fjernet fra programlederjobben. Allerede tidligere i år slo norske medier opp at det var usikkert hvorvidt hun ville få fortsette, men den endelige bekreftelsen kom altså nå. VG opplyser om at de ikke har fått noen kommentar fra Damlis manager David Eriksen.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning forteller hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer

Morten Hegseth, som er mangeårig kjendisjournalist, sier han gleder seg til å ta fatt på utfordringene.

-Jeg har jo lenge sittet på sidelinjen og skreket av både beundring og frustrasjon for norsk reality, men nå skal jeg stå midt i kjernen og orkestrere det hele som en gal kapellmester. Dårlig reality er grusomt, mens god reality er noe av det beste som finnes. Så nå skal vi lage tidenes norske realityserie. Noe annet er ikke et alternativ, forteller Hegseth.

BLIR PROGRAMLEDER: Morten Hegseth tar over «Love Island». Foto: Morten Eik
BLIR PROGRAMLEDER: Morten Hegseth tar over «Love Island». Foto: Morten Eik Vis mer

Selv om han skal lede realityprogrammet, opplyses det om at han fortsetter i VG. Kanalen vil snart begynne å se over søknader, og det er derfor for tidlig å si noe om når programmet eventuelt vil spilles inn og komme på skjermen.

Jarle Nakken, programdirektør i TV 2, er ved godt mot når han forteller om serien.

- Konseptet går sin seiersgang over store deler av verden, og planen er å bygge en langsiktig satsing med hovedfokus på yngre målgrupper, først og fremst på de digitale plattformene til TV 2, sier han i pressemeldingen.

TV-AKTUELL: Tone Damli har debutert som programleder for reality-programmet «Love Island». Til Se og Hør forteller hun at hun ikke kunne tenke seg å være deltaker, selv om hun hadde vært singel. Video: Marie Røssland Vis mer

Fant kjærligheten

Selv om programmet ikke fikk helt den responsen som trolig var ønsket, har den i hvert fall hjulpet ett norsk par å finne kjærligheten, nemlig Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug.

Da Se og Hør møtte paret etter hjemreise hadde de stor tro på at de to var ment for hverandre, og i fjor kunne de avsløre at de skulle bli samboere. I ettertid fortalte Sveinsdottir at det var spesielt å finne kjærligheten på tv.

QUIZ-TID: Andrea og Morten forelsket seg inne på «Love Island», og har bare vært tilbake i Norge i kort tid. Hvor godt har de egentlig lært hverandre å kjenne? Vi klinte til med kjærestequiz. Video: Henriette Eilertsen / Helén Skogstad Vis mer

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sa Sveinsdottir, og fortsatte:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.

LES OGSÅ: - Det var ikke mulig å forberede seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer