Tone bryter med Idol

10 år etter sin første audition i «Idol», er Tone Damli nå ferdig med programmet.

DETTE ER DET SLUTT PÅ: I 2013 og 2014 var Tone Damli dommer i Idol sammen med Gunnar Greve Pettersen, Esben Selvig og Kurt Nilsen. Nå gir Tone seg.
DETTE ER DET SLUTT PÅ: I 2013 og 2014 var Tone Damli dommer i Idol sammen med Gunnar Greve Pettersen, Esben Selvig og Kurt Nilsen. Nå gir Tone seg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tone Damli (27) bryter med det populære TV 2-programmet, hvor hun selv ble rikskjendis over natten.

Da skjønnheten fra Sogndal, som ofte deler glimt fra hverdagen sin på bloggen, var med i talentshowet «Idol» i 2005, ble hun hele Norges kjæledegge.

Andreplassen etter Jorun Stiansen ble gull verdt for Tone.

Finalen ble sett av hele 1 475 000 seere, og gikk dermed inn i historien som et av de mest sette underholdningsprogrammene i TV 2s historie.

Saken fortsetter under bildene.

FREMDELES UKJENT: Tone var 17 år da hun spent stilte på audition for Idol i 2005. Lite visste hun den gang at eventyret skulle forandre livet hennes totalt.
FREMDELES UKJENT: Tone var 17 år da hun spent stilte på audition for Idol i 2005. Lite visste hun den gang at eventyret skulle forandre livet hennes totalt. Vis mer

NERVEPIRRENDE: I Idols semifinale i mai 2005 var det Alejandro Fuentes som røk ut av programmet, og Jorun Stiansen og Tone Damli sikret seg finaleplass.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Foto: NTB scanpix
NERVEPIRRENDE: I Idols semifinale i mai 2005 var det Alejandro Fuentes som røk ut av programmet, og Jorun Stiansen og Tone Damli sikret seg finaleplass. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter dette har hun sakte, men sikkert bygget seg opp til å bli en av Norges aller mest kjente personligheter og artister. For hun har også gjort stor suksess med «Idol» i etterkant av andreplassen.

Både i 2013 og i fjor var hun fast innslag som dommer. Med sin ærlige og oppriktige fremtoning gjorde hun en svært god figur på skjermen.

VENNER OG KOLLEGAER: Våren 2013 var det ti år siden Idol gikk på TV 2 for første gang. I den anledning ble alle Idol-deltakerne samlet til en jubileumsmarkering, og den nye juryen bestående av  Gunnar Grevem, Tone Damli, Esben "Dansken" Selvig og Kurt Nilsen underholdt på scenen.  Foto: NTB scanpix
VENNER OG KOLLEGAER: Våren 2013 var det ti år siden Idol gikk på TV 2 for første gang. I den anledning ble alle Idol-deltakerne samlet til en jubileumsmarkering, og den nye juryen bestående av Gunnar Grevem, Tone Damli, Esben "Dansken" Selvig og Kurt Nilsen underholdt på scenen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er bare å kalle en spade for spade, «Idol» har gjort at jeg er her jeg er i dag, og det er jeg ekstremt takknemlig for. Det er bare et eventyr og et sirkus, et springbrett til en eventuell karriere. Hvis man har talent og lyst nok er «Idol» helt perfekt, har Tone sagt i et intervju med VG tidligere.

Nå er er altså «Idol» historie for Tone.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG FAMILIE: Tone Damli og Markus Foss ble kjærester sommeren 2013 etter å ha kjent hverandre i mange år. Våren året etter så datteren Billie dagens lys.  Foto: Truls M. Qvale
LYKKELIG FAMILIE: Tone Damli og Markus Foss ble kjærester sommeren 2013 etter å ha kjent hverandre i mange år. Våren året etter så datteren Billie dagens lys. Foto: Truls M. Qvale Vis mer

Travelt familieliv

I november 2013 kom den hyggelige nyheten om at Tone og kjæresten Markus Foss (32) skulle bli foreldre for første gang.

I april året etter kom ei lita jenta til verden. Hun fikk navnet Billie (16 mnd).

Etter exiten i «Idol» kan det se ut som om den lille familien får enda mer kvalitetstid sammen fremover.

Den vakre sangfuglen stortrives i rollen som mor, og like før sommeren begynte datteren i barnehage.

– Her om dagen gråt hun for første gang da jeg gikk om morgenen, men så gråt hun også da jeg hentet henne, for hun ville ikke hjem, fortalte Tone til Se og Hør sist måned.

Tone innrømmet også at selv om Billie «stort sett er snill og grei», så har hun blitt litt rampete av seg.

– Mamma sier at jeg var rampete da jeg var liten. Jeg har ikke spurt mammaen til Markus, men jeg tror at hun har arvet mest av ham, lo Sogndalsjenta.

LES OGSÅ: Tone og Markus må rive drømmehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer