Tone (49) har hatt samme frisyre hele livet

– Hadde jeg visst hva som skulle skje, ville jeg nektet, sier hun etter møtet med Jan Thomas.

SEOGHØR.NO: Tone Ilseng (49) har hatt noen tøffe år. I 1995 var hun i en alvorlig bilulykke og ni år senere var hun døden nær etter en mislykket slankeoperasjon.

– Jeg har vært syk i 20 år. Nå er jeg såpass frisk at jeg har lyst til å begynne å ta vare på meg selv. Går jeg ut med mannen min og spiser, sitter jeg sammensunket. Jeg vil helst ikke ut, innrømmer Tone når hun møter Jan Thomas (48).

– Du er ikke alene! Det er mange damer jeg har møtt som kan relatere seg til deg. Planen min i dag er å få deg til å skinne. Slik at når du forlater oss i dag, så er du rett i ryggen, sier kjendisstylisten i videoen øverst i saken.

Nært forhold til håret

NY START: Frisør Silje Hagatun på Jan Thomas Studio farger Tones hår i to omganger, så det går fra gråblond til brunt.  Foto: Henning Jensen/Se og Hør
NY START: Frisør Silje Hagatun på Jan Thomas Studio farger Tones hår i to omganger, så det går fra gråblond til brunt. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer

Tone har et nært forhold til håret sitt.

– Jeg har alltid hatt langt, lyst hår. Så begynte jeg å miste ganske mye hår og måtte klippe det. Det har aldri vært så kort som nå, forteller hun.

– Håret ditt er en del av din identitet og jeg ser ingen grunn til å snauklippe deg. For det er ikke deg. Men, hårfargen din i dag minner om Crystal i Dynastiet. Den gråblonde nyansen gjør deg ingen tjenester.

-Jeg vil farge håret ditt i en eksotisk brunfarge, som er mer sexy og får fram dine naturlige farger. Selvsikkerheten din skal tilbake – med brask og bram! lover Jan Thomas, før han setter i gang teamet sitt.

ELEGANT: – Jeg hadde aldri trodd jeg ville komme hjem som
brunette, innrømmer Tone, som ble kledd opp i Givenchy-bluse og Tom Ford-skjørt av Jan Thomas.
ELEGANT: – Jeg hadde aldri trodd jeg ville komme hjem som brunette, innrømmer Tone, som ble kledd opp i Givenchy-bluse og Tom Ford-skjørt av Jan Thomas. Vis mer

– Jan Thomas ga meg mot. Han traff meg rett i hjertet. På bare noen få minutter fikk han meg til å snu tankegangen. Jeg ser en ny glød i øynene mine allerede, smiler Tone mens frisøren jobber.

Snart er de lyse lokkene historie. Håret blir første farget i en rødlig nyanse, før den blir brunt.

BØLGER I HÅRET: Christopher Mørch Husby krøller Tones nyfargede lokker, før han festet et løshår i nakken.  Foto: Henning Jensen/Se og Hør
BØLGER I HÅRET: Christopher Mørch Husby krøller Tones nyfargede lokker, før han festet et løshår i nakken. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer

Så legger Jan Thomas’ eksmann Christopher Mørch Husby (25) sminke. Til slutt bruker han et Hollywood-triks for å forlenge håret. Løshåret fra Balmain festes med en snor under Tones egne lokker og kan brukes igjen og igjen.

Se forvandlingen fra start til slutt øverst i saken!

– Jeg hadde aldri jeg kom til å komme hjem som brunette! Hvis noen sagt det til meg det på forhånd, så hadde jeg sagt at jeg ville nektet. Jeg har bestandig vært blond, så det ville skremt meg litt. Men jeg stolte på Jan Thomas, og på at det han så var det rette for meg. Og det er jeg veldig glad for. Jeg føler meg som en ny person, smiler Tone.

Den nybakte brunetten imponerer på Se og Hørs fotoshoot. Når hun selv får se bildene, kjenner hun seg nesten ikke igjen.

– Det var helt uvirkelig å se. Det var liksom ikke meg. De sier at bilder kan retusjeres, men det hadde de ikke gjort her. Men det var meg, bare uten briller og med sminke – og det var ikke mye sminke en gang! Jeg trodde jeg måtte ha et tonn med sminke for å dekke over ting og tang, men det trengte jeg ikke.

Saken fortsetter under bildet!

UGJENKJENNELIG: Etter å ha vært blondine hele livet, ser Tone seg selv med brunt hår for første gang. - Dette er rett og slett en ny start, bare hårfargen sier det, smiler hun. Foto: Henning Jensen/Se og Hør
UGJENKJENNELIG: Etter å ha vært blondine hele livet, ser Tone seg selv med brunt hår for første gang. - Dette er rett og slett en ny start, bare hårfargen sier det, smiler hun. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis merJan Thomas er imponert over Tones forvandling, bare utvendig og innvendig.

– Det har vært en ære å bli kjent med deg. Du hadde en historie som du holdt litt på. En ting er å ha en fortid man ønsker å legge bak seg, noe annet er å faktisk gjøre det. Det er et stort valg du har brukt lang tid på. Denne kjempeforvandlingen hadde aldri skjedd, hvis du ikke var klar for det. Du er så fantastisk, fantastisk flott, skyter kjendisstylisten.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått muligheten til å være med. Fra nå av skal jeg sitte rakrygget med hodet høyt og være stolt over den jeg er, smiler Tone.

Les hele reportasjen og se alle bildene av Tone i ukens Se og Hør Extra - i salg nå!

LES OGSÅ: Jan Thomas fikk sjokk da Ingerid fortalte om håret sitt

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER!