SNAKKESALIG: Tom Cruise snakker om sin omstridte tro i denne videoen. Det kan gi noen hver frysninger på ryggen... Foto: Faksimile fra video
SNAKKESALIG: Tom Cruise snakker om sin omstridte tro i denne videoen. Det kan gi noen hver frysninger på ryggen... Foto: Faksimile fra videoVis mer

Toms omstridte video

Rabiat Tom Cruise hyller Scientologi i video.

SEHER.NO: En ni minutter lang "indoktringerings"-video med superstjernen og Scientologi-medlemmet Tom Cruise (45) er nå lekket på nettet, skriver kjendisnettstedet Gawker.com.

- Om du er scientolog, ser du livet som det er.... Vi kan redde kriminelle. Vi kan redde verden. Vi kan forene kulturer... , er bare noe av det en litt rabiat Cruise sier i den fire år gamle filmen.


Tom Cruise har lenge vært en av Scientologi-"sektens" ivrigste støttespillere og har jobbet intenst med å spre trosretningen rundt om i verden.


Se den skremmende filmen her (ekstern link)


Den nye videoen gir i følge TOPP.no et skremmende bilde av hvor sprø scientologi-sekten egentlig er og hvordan Cruise oppfatter sin egen religion.

- Vi er autoritetene som kan få misbrukere vekk fra narkotika, vi er autoritetene som kan kontrollere hjernen, vi er autoritetene som kan forbedre forholdene, sier Tom.


Flere journalister har opp gjennom årene forsøkt å avsløre filmstjernens posisjon i Scientologien og videoen skal ha vært kjent blant disse i mange år.


Men svært få har turt å ta gravingen "helt ut", blant annet på grunn av Scientologikirkens høye murer og mektige beskyttere. Flere som har vært litt for nysgjerrige  har fått "svi på pungen" i form av søksmål og kritkk.


Flere "indoktrineringsfilmer" ble lekket på YouTube denne helgen, men kort tid etter de først dukket opp var de allerede blitt fjernet.


Nå hevdes det at det kan være kirkens beskyttere som har fjernet de.


Kilder skal også ha det til at Tom  har "hjernevasket" sin unge kone og barn.

- Når du er scientolog og du kjører forbi en ulykke, vet du at du må gjøre noe, fordi du vet du er den eneste som virkelig kan hjelpe... Vi er veien til lykke. Vi kan bringe fred og forene kulturer. Det finnes ingenting bedre enn å gå ut der og kjempe krigen og, plutselig, ser du at ting er bedre, sier han.

LES OGSÅ: - Reklamerer for Scientologi