Tom Tellefsen er død

Ble 80 år gammel.

LEGENDARISK: Tom Tellefsen ble allemannseie etter sin innsats i filmen Gategutter, som ble spilt inn i Oslo i 1949.  Tom Tellefsen (til venstre) spilte Karsten i filmen, som var basert på en bok av  Arne Skouen. Skouen hadde også regien. Foto: Scanpix
LEGENDARISK: Tom Tellefsen ble allemannseie etter sin innsats i filmen Gategutter, som ble spilt inn i Oslo i 1949. Tom Tellefsen (til venstre) spilte Karsten i filmen, som var basert på en bok av Arne Skouen. Skouen hadde også regien. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se klipp fra «Gategutter» nederst i saken (den lille gutten med sykkel er senere NRK-legende, nå avdøde Pål Bang-Hansen).

SEHER.NO: Den norske skuespilleren Tom Tellefsen er død. Det går fram av en dødsannonse i Aftenposten fredag.

Tellefsen ble 80 år gammel.

Skuespilleren debuterte i filmen «Gategutter» i 1949, og spilte også i filmene «Nødlanding», «Andrine og Kjell», «Blodveien» og «Hard Asfalt».

Tellefsens datter, Pia, minnes sin far som et modig menneske.

- Jeg vil minnes pappa som et modig og morsomt menneske, og et spennende menneske. Det er helt klart. Jeg var veldig nært knyttet til ham, sier hun til Seher.no.

Ifølge Store norske leksikon var Tellefsen ansatt ved Det Norske Teatret fra 1960, inntil han gikk av med pensjon i 2001. Her spilte han blant annet rollen som Estragon i Samuel Beckett-stykket «Mens vi venter på Godot».

Datteren Pia sier det er mange morsomme historier knyttet til Tellefsen.

- Han var en folkelig person, og det var mange som hilste på ham overalt. En dag satt han og slappet av på en benk på gravlunden. Så kom det to pene fruer forbi og tenkte: «Åh, der sitter jo Tom Tellefsen». Og i det de drister seg forbi ham, er det en som utbryter: «Sitter de her og venter på Godot?», forteller datteren lattermildt.

Den siste filmen han spilte i var kortfilmen «Cigarettes» fra 2002.

Tom Tellefsen var i mange år gift med skuespiller Rut Tellefsen (81).
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: 70-tallslegende døde

Se klipp fra «Gategutter» her:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer