Tom Strømnæss: - Formen er bedre i dag enn for 20 år siden

Den nybakte 60-åringen frykter ikke at helsa skal bli dårligere.

FØR OG NÅ: Tom Strømnæss har valgt bort røyk og snus til fordel for sykling og padling de siste årene. Her er han avbildet i henholdsvis år 2000 (t.v) og på Aschehougs hagefest i 2013. Den ferske 60-åringen føler seg i dag sprekere enn på lenge.  Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
FØR OG NÅ: Tom Strømnæss har valgt bort røyk og snus til fordel for sykling og padling de siste årene. Her er han avbildet i henholdsvis år 2000 (t.v) og på Aschehougs hagefest i 2013. Den ferske 60-åringen føler seg i dag sprekere enn på lenge. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: På selveste lille julaften, «kvelden før kvelden», fyller TVNorge-profil Tom Strømnæss 60 år.

Imidlertid er ikke jubilanten redd for at formen svikter med alderen. «Åndenes makt»-programlederen sier til Her og Nå at han ofte sykler over to mil når han skal til og fra jobb i Oslo.

- Formen er bedre i dag enn for 20 år siden. Jeg har kommet i en alder der man er utsatt for livsstilssykdommer. Jeg prøver å begrense risikoen som best jeg kan. Så langt har det gått bra. Å bli 60 år er noe jeg kan anbefale alle, sier Strømnæss - som bor på Nesodden - til bladet.

Saken fortsetter under bildet.

TV-KJENDISER: Tom Strømnæss flankert av «Åndenes makt»-profilene Lilli Bendriss (t.v) og Gro Helen Tørum på TVNorge-lansering høsten 2014.  Foto: NTB scanpix
TV-KJENDISER: Tom Strømnæss flankert av «Åndenes makt»-profilene Lilli Bendriss (t.v) og Gro Helen Tørum på TVNorge-lansering høsten 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om 60-årsdagen faller på dagen før julaften, blir det «en ørliten bursdagsfeiring»:

- Vi er en vennegjeng som møtes hjemme hos oss på kvelden, når alle forberedelser er gjort. Da lar jeg sykkelen stå, prøvesmaker julematen og lukter på akevitten, røper Strømnæss overfor Her og Nå.

Lykkelig gift

Om ikke altfor lenge kan TVNorge-profilen dessuten markere et annet jubileum. Om et par år feirer Tom Strømnæss og kona Bente Eriksen (59) nemlig 40 års bryllupsdag.

Tidligere i år røpet den ferske 60-åringen noe av hemmeligheten bak et godt og langvarig ekteskap:

- Vi har gått våre runder vi som alle andre. Men vi kjenner hverandre godt, og vi har klart å løse opp i de få flokene vi har hatt. Vi har vært flinke til å samarbeide, og har mer til felles enn vi har ulikheter, så det har gått fint, sa Strømnæss til Se og Hør i høst.

Saken fortsetter under bildet.

Den spreke TVNorge-profilen har også fortalt om hvordan han og kona først møttes. I år er det faktisk 42 år siden de la øynene på hverandre for første gang.

- Vi møttes på Ringsaker folkehøyskole i 1973, og det var kjærlighet ved første blikk! fortalte Tom Strømnæss til Se og Hør i 2013.

Se videointervju der programlederen forteller om «Åndenes makt»-jobben nedenfor:

LES OGSÅ: - Bestefar måtte flykte