<strong>GIKK BORT ETTER HJERTESTANS:</strong> Søndag kveld ble Tom Petty funnet bevisstløs i sitt eget hjem i Malibu. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
GIKK BORT ETTER HJERTESTANS: Søndag kveld ble Tom Petty funnet bevisstløs i sitt eget hjem i Malibu. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

­

Tom Petty er død

Den 66 år gamle musikeren ble funnet bevisstløs etter hjertestans i sitt eget hjem.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Musikeren Tom Petty (66), kjent fra Tom Petty and The Heartbreakers, er død.

Det bekrefter Pettys familie overfor nyhetsbyrået AFP.

Mandag kveld kom nyheten om at Petty var innlagt på sykehus, etter at han søndag kveld ble funnet bevisstløs i sitt hjem i Malibu.

Trakk dødsmelding

CBS News siterte politiet på at rockelegenden var død, men rundt klokka 23.00 mandag kveld kom det en melding fra politiet i Los Angeles om at de ikke hadde noen informasjon om Pettys helsetilstand. På Twitter skrev politiet at de ikke hadde noen rolle i saken.

Dette førte til at CBS News trakk saken om Pettys bortgang og siterte kjendisnettstedet TMZ på at Petty skulle ligge for døden på et sykehus i Los Angeles, og at prognosene ikke var gode.

- Sangeren kommer neppe til å overleve det neste døgnet, men han klamrer seg fortsatt til livet, skrevTMZ.

Og klokka rundt klokka 06 mandag morgen bekreftet altså familien at Petty har gått bort.

Ble lagt i respirator

Ambulansepersonell fraktet 66-åringen til UCLA Santa Monica Hospital hvor han umiddelbart ble koblet til respirator mandag. Pettys tilstand var svært kritisk fra øyeblikket han ble funnet, skrev TMZ i går.

TMZ var i ettertid i kontakt med kilder nær musikeren, og de skal ha vært tydelig berørt av situasjonen, men ønsket ikke å kommentere saken.

Da 66-åringen ankom sykehuset skal han ikke ha hatt noe hjerneaktivitet og det skal ha blitt tatt en beslutning om å koble fra respiratoren, skrev nettstedet.

<strong>LEGENDE:</strong> Tom Petty er for mange en legende innen musikken. Søndag kveld ble han funnet bevisstløs. Foto: Invision
LEGENDE: Tom Petty er for mange en legende innen musikken. Søndag kveld ble han funnet bevisstløs. Foto: Invision Vis mer

Tom Petty ble kjent gjennom Tom Petty and the Heartbreakers i 1978, med låta «Breakdown». Siden den gang har bandet fullført store turneer, og for kun en uke siden avsluttet de en stor turné med konsert på Hollywood Bowl.

Fikk priser

Allerede som 10-åring vokste Pettys interesse for rock & roll frem. Etter et møte med selveste Elvis Presley skal den unge musikerspiren ha blitt forelsket i musikken, og har siden den gang hatt en suksessrik karriere.

<strong>PRISER:</strong> Tom Petty har blitt tildelt en rekke priser for sitt arbeid som musiker. Både alene og med bandet Tom Petty and the Heartbreakers. Foto: Invision
PRISER: Tom Petty har blitt tildelt en rekke priser for sitt arbeid som musiker. Både alene og med bandet Tom Petty and the Heartbreakers. Foto: Invision Vis mer

Han har blant annet blitt hedret med 18 Grammy Award-nominasjoner siden 1982. Han har også blitt tildelt prisen i kategorien «Beste rockeframførelse av duo eller gruppe med vokal» og i 1995 fikk han ytterligere en Grammy for «Beste mannlige rockevokal».

Bandet har gjennom karrieren blant annet blitt tildelt stjerne på Hollywood Walk of Fame for deres arbeid i musikkindustrien, og i 2002 ble de innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Petty har selv mottatt «Billboard Century Award» for sitt livslange arbeid i musikken.

LES OGSÅ: Skilles etter 17 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer