KLAR FOR OPPFØLGER: Tom Cruise ble superstjerne gjennom hovedrollen som Maverick i «Top Gun» fra 1986. 31 år seinere bekrefter Cruise at han er klar for å spille inn oppfølgeren. 
Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR OPPFØLGER: Tom Cruise ble superstjerne gjennom hovedrollen som Maverick i «Top Gun» fra 1986. 31 år seinere bekrefter Cruise at han er klar for å spille inn oppfølgeren. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Top Gun 2»:

Tom Cruise bekrefter: «Top Gun 2» er på vei

Tom Cruise ble superstjerne over natta med rollen som «Maverick». 31 år seinere bekrefter han oppfølger .

Tom Cruise hadde rukket å bli lagt merke til med sin rolle i «Risky Business» i 1983.

Men det var rollen som jagerflypiloten Pete «Maverick» Mitchell, i den nå legendariske filmen «Top Gun» fra 1986, som ble det store gjennombruddet for Tom Cruise.

Det har nå gått over 30 år siden filmens premiere. I omtrent like mange år har «alle» som var involvert i filmen måttet svare på rykter om at en oppfølger skal være på vei.

31 ÅR SIDEN: «Top Gun» med Kelly McGillis og Tom Cruise hadde premiere på norske kinoer 7. august 1986.
 Foto: NTB Scanpix
31 ÅR SIDEN: «Top Gun» med Kelly McGillis og Tom Cruise hadde premiere på norske kinoer 7. august 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det skjer

Nå tyder ting imidlertid på at ryktene endelig kan bekreftes, dersom man skal tro på Cruise:

- Det er sant. Det er sant. Jeg kommer trolig til å begynne opptakene til neste år. Jeg vet ... Det skjer. Det kommer definitivt til å skje ... Dere er de første jeg har fortalt dette til, sa Tom Cruise under en TV-opptreden i Australia onsdag, ifølge The Guardian.

Avsløringen av at en oppfølger er på trappene kom mens Cruise besøkte Australia for å reklamere for sin nyeste film «Mumien».

«Top Gun» ble den klart mest innbringende filmen i 1986 og innbrakte 353 millioner dollar på verdensbasis dette året. Da er det kanskje ikke så vanskelig å forstå at det er en viss interesse i Hollywood for å gjenopplive filmuniverset.

- Visst pokker!

Ryktene om en oppfølger fikk virkelig bein å gå på i fjor, da superprodusenten Jerry Bruckheimer delte et bilde av seg selv og Cruise på Twitter etter et besøk i New Orleans. Han sa samtidig at de to hadde diskutert mulighetene for å lage «Top Gun 2».

Ryktene fikk ny fart under en spørsmålsrunde for nettstedet Reddit i april i år, da Val Kilmer - som spilte en sentral rolle i den første filmen - ble spurt om han kunne tenke seg å spille i en oppfølger til 80-tallsklassikeren. Svaret var glassklart: «Visst pokker! Så gøy det kommer til å bli», sa han ifølge The Guardian.

Både Cruise og Val Kilmer, som spilte erkerivalen Iceman, står oppført som skuespillere i sine gamle roller i den nye filmen, ifølge nettdatabasen IMDB.

Det var likevel et annet svar som skapte de største overskriftene i april. For Kilmer, som de siste åra flere ganger har dementert at han er alvorlig syk, innrømmet at han var diagnostisert med strupekreft.

Kreftbehandling

Seinest i fjor høst, etter at skuespillerkollega Michael Douglas (72) «ba for kompisen» i et intervju og uttalte at: «Ting ikke så bra ut for ham», nektet Kilmer for at han var syk.

Men da 57-åringen i april fikk spørsmål om nettopp Douglas' påstander, og hvorfor kollegaen hevdet at han var syk, svarte Kilmer følgende:

- Han prøvde antakeligvis å hjelpe meg, fordi pressen sikkert lurte på hvor jeg hadde blitt av. Jeg gjennomgikk behandling for kreft. Tunga mi er fortsatt hoven, men blir bedre for hver dag. Jeg høres fremdeles ikke helt ut som meg selv, og derfor tror visst folk at jeg fortsatt er syk, svarer Kilmer.

Det er foreløpig ikke klart om Kelly McGillis (59), som ble verdenskjent da hun forførte Tom Cruise i «Top Gun» for 31 år siden, er tiltenkt en rolle i oppfølgeren.

- Jeg fikk panikk

McGillis, som har spilt i en rekke filmer og tv-serier de siste tiåra, ble omtalt verden over i fjor sommer - etter at hun selv delte nyheten om at hun hadde blitt overfalt i sitt eget hjem.

I et lengre Facebook-innlegg beskriver skuespiller Kelly McGillis (58) det ubehagelige møtet med en ukjent kvinne som har brøt seg inn i huset hennes forrige fredag.

Ifølge McGillis skal kvinnen ha forsøkt å legge skuespilleren i bakken.

- Hun kom mot meg og begynte å skrike. Jeg fikk panikk og løp unna. Hun løp etter, fikk tak i meg, og begynte å klore og slå. Jeg skrek så høyt jeg bare klarte, i håp om at noen hørte meg, skrev McGillis.

58-åringen klarte å rive seg løs, før hun la på sprang mot bilen og ringte nødnummeret.

Kvinnen ble pågrepet av politiet like etterpå, og ble siktet for en rekke forhold, deriblant overfall, ifølge Los Angeles Times.